Οι θέσεις του ΚΚΕ για το Ενιαίο 12χρονο Σχολείο. Κυριακή 22 Μάη 2016 στην Καλαμάτα.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος Καλαμάτα
Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας
Καλαμάτα Αριστοδήμου 14
Τηλ – Fax: 2721026512
Email : kke.messinia@gmail.com

Εκδήλωση για την παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για το Ενιαίο 12χρονο Σχολείο Σύγχρονης Γενικής Παιδείας.

Η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση της πρότασης του ΚΚΕ για το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο Σύγχρονης Γενικής Παιδείας. Η εκδήλωση θα γίνουν με την μορφή της παρουσίασης της αντίστοιχης έκδοσης που πρόσφατα κυκλοφόρησε και διακινείται μέσω της Σύγχρονης Εποχής.
Στον πρόλογο της έκδοσης αναφέρονται: «Στην εκατοντάχρονη πορεία του, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έθεσε συνεχώς στο επίκεντρο της προσοχής του την πνευματική ανύψωση της εργατικής τάξης και όλων των καταπιεσμένων στρωμάτων, για την απόσπασή τους από την επιρροή της αστικής ιδεολογίας. Το ενδιαφέρον αυτό πηγάζει από την ίδια τη φυσιογνωμία του, ως συνειδητό, οργανωμένο, πρωτοπόρο τμήμα της εργατικής τάξης που έχει στρατηγικό στόχο την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού – κομμουνισμού. Οι πρωτοπόρες ιδέες του, η επίδραση της Οκτωβριανής Επανάστασης, έδωσαν τη δυνατότητα να στρατευθούν στις γραμμές του ή γύρω του κορυφαίοι παιδαγωγοί που άφησαν πίσω τους ανυπέρβλητες θεωρητικές παρακαταθήκες και πρακτικό εκπαιδευτικό έργο για τη μόρφωση του λαού μας.
Το Τμήμα Παιδείας και Έρευνας παρουσιάζει την εμπλουτισμένη πρόταση του ΚΚΕ για το σχολείο των λαϊκών αναγκών, των κοινωνικών δυνατοτήτων και απαιτήσεων της εποχής μας. Το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, αποτελεί εξειδίκευση της προγραμματικής αντίληψης του Κόμματος, για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού-κομμουνισμού, τη διαπαιδαγώγηση του νέου ανθρώπου. Είναι η «καρδιά» της εκπαιδευτικής αντίληψης του Κόμματος, πηγάζει από τις δυνατότητες της εποχής, το επίπεδο ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων και είναι στον αντίποδα της στρατηγικής του κεφαλαίου. Ταυτόχρονα, είναι πρόταση πάλης στο σήμερα, που ως Κόμμα επιδιώκουμε να μπολιάσει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαϊκού κινήματος, αποτελεί πεδίο ταξικής πάλης ενάντια στις σύγχρονες αστικές εκπαιδευτικές προσαρμογές.»
Η πρόταση του ΚΚΕ για το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο είναι μια επικαιροποίηση της πρότασης που το Κόμμα είχε επεξεργαστεί και δημοσιοποιήσει πριν από 16 χρόνια περίπου. Στην ίδια βασική κατεύθυνση για Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο Γενικής Παιδείας, η πρόταση εμπλουτίστηκε με βάση τις εξελίξεις στην αστική στρατηγική για την εκπαίδευση, αλλά και με βάση το Πρόγραμμα του Κόμματος που ψηφίστηκε στο 19ο Συνέδριο. Παράλληλα, λαμβάνει υπόψη τη συλλογική μελέτη που έκανε το ΚΚΕ στο 18ο Συνέδριό του για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στη Σοβιετική Ένωση.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή 22 Μάη 2016 στις 8.30 μμ. στην Πλατεία Όθωνος στην Καλαμάτα.  Θα μιλήσει ο Κυριάκος Ιωαννίδης υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στον ίδιο χώρο θα εκτίθεται και η έκθεση για το Λαϊκό διδασκαλείο Πελοποννήσου, το Σάββατο 21/5 από τις 10:00πμ έως τη 1:00μμ και την Κυριακή 22/5 από τις 6:00μμ έως τις 10:00 μμ.

Η παραπάνω εκδήλωση και η έκθεση εντάσονται στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας, με αφορμή την εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το Λαϊκό Διδασκαλείο Πελοποννήσου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Τρόπαια Αρκαδίας στις 29 Μάη 2016. Το Λαϊκό Διδασκαλείο λειτούργησε το 1948 στα πλαίσια της δράσης της 3ης Μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας σαν ταχύρυθμη Διδασκαλική Ακαδημία για δασκάλους. Στην εκδήλωση αυτή θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και η Κυριακή Καμαρινού Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s