Εν Συρμώ: Γιορτές του Οδοντωτού για τα 120 χρόνια του, από 07 Μαΐου έως 06 Ιουνίου 2016.

Ο Οδοντωτός γιορτάζει τα 120 χρόνια του με μία σειρά εκδηλώσεων.Φωτογραφία του Οδοντωτού από τη διαδρομή Διακοπτό - Καλάβρυτα

Φέτος ο Οδοντωτός γιορτάζει τα 120 χρόνια του και προσκαλεί τους επισκέπτες στο σπίτι του, στο Φαράγγι του Βουραϊκού, για να γιορτάσουν μαζί. Από τη χρονιά αυτή δημιουργείται ένας νέος θεσμός, ύμνος στον Οδοντωτό και στο φυσικό του περιβάλλον. Αναδεικνύεται έτσι η μοναδικότητα και η αξία του Οδοντωτού ως μέσο συγκοινωνίας, ως τουριστικό κεφάλαιο αλλά και ως στοιχείο πολιτισμού, μαζί με την αρμονική ενσωμάτωσή του στο φυσικό περιβάλλον, προβάλλοντας παράλληλα τις ιδιαίτερες ιδιότητες του φαραγγιού.

Το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαΐου ξεκινά η σειρά εκδηλώσεων “Εν Συρμώ-Γιορτές Οδοντωτού”, με αφορμή τη συμπλήρωση 120 χρόνων λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Διακοπτό-Καλάβρυτα. Ο μήνας Μάιος από φέτος είναι αφιερωμένος στον Οδοντωτό, που αποτελεί κεφάλαιο στην τοπική κουλτούρα των Δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, με μια σειρά εκδηλώσεων που φιλοξενούνται σε Διακοπτό και Καλάβρυτα.

Για την προώθηση της διοργάνωσης σε πανελλαδικό επίπεδο δημιουργήθηκε μια μικρή ταινία, διάρκειας περίπου 9 λεπτών, όπου παρουσιάζονται μερικές από τις ωραιότερες εικόνες της διαδρομής, ταυτόχρονα με αφήγηση ιστορικών στοιχείων για τον Οδοντωτό αλλά και πληροφορίες για τη σειρά εκδηλώσεων “Εν Συρμώ”.

http://www.elculture.gr/blog/%CE%B5%CE%BD-%CF%83%CF

Advertisements

One thought on “Εν Συρμώ: Γιορτές του Οδοντωτού για τα 120 χρόνια του, από 07 Μαΐου έως 06 Ιουνίου 2016.”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Από το Κοπανάκι και τα χωριά όλης της Τριφυλίας

Αρέσει σε %d bloggers: