Από 14 Απριλίου έως 24 Απριλίου στο θεατράκι της αυτοσχέδιας σκηνής στην Καλαμάτα. ««Μπροστά Νταλίκα» «.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – «Mπροστά Νταλίκα»

Στα ελληνικά μεταφράζεται «θέατρο της επινόησης» και είναι μια φόρμα θεατρικής πράξης, στην οποία, το σενάριο ορίζεται, όχι από το συγγραφέα, αλλά συλλογικά και αυτοσχεδιαστικά, από την ομάδα. Κατά την διάρκεια της δημιουργικής διαδικασίας, οι ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης, πρέπει να αποφασίσουν, τι πρέπει να συμπεριληφθεί στην παράσταση.

Μία σειρά από σκηνοθέτες, όπως ο Γκροτόφσκι και ο Πίτερ Μπρουκ, πειραματίστηκαν και εξέλιξαν την άποψη, πως ο ηθοποιός είναι ένας δημιουργικός καλλιτέχνης, και όχι απλώς ένα εκτελεστικό όργανο στα χέρια του σκηνοθέτη, ή του συγγραφέα. Ενθάρρυναν τους ηθοποιούς, να αποφασίζουν δημιουργικά, για αυτό που παίζουν.

Στο «Μπροστά Νταλίκα» ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω στο μονόπρακτο του Τένεσσυ Ουίλιαμς «Μίλα μου σαν την βροχή». «Τalktomelikerain»…δηλαδή πες μου μια ιστορία για να χαλαρώσω, να ηρεμήσω. Οι ιστορίες που προέκυψαν από τα μέλη της ομάδας, είχαν σαν κοινό παρανομαστή, το υπαρξιακό ερώτημα «πώς θέλω να ζήσω», που επεκτάθηκε, στο ερώτημα «πώς θα ζήσω στην Ελλάδα της κρίσης, βιώνοντας μια συνεχή απειλή». Ο κίνδυνος συμβολίζεται, από μια Νταλίκα, που ξαφνικά, εμφανίζεται μπροστά μας, κατά την διάρκεια ενός ανέμελου ταξιδιού.  Κατά την διάρκεια της πρόβας, τέθηκαν τα  παρακάτω ερωτήματα…είναι αυτός ο κίνδυνος υπαρκτός; Πώς επηρεάζει τις αποφάσεις μας και την καθημερινότητά μας; Έχουμε επιλογές; Πόσο ευάλωτος είναι ο άνθρωπος ως ύπαρξη; Mε αυτά τα ερωτήματα πειραματιστήκαμε και σας καλούμε να μοιραστούμε σκέψεις και συναισθήματα, από σκηνής. Στο τέλος της παράστασης, το θεατρικό εργαστήρι της αυτοσχέδιας σκηνής, θα αυτοσχεδιάσει και θα παρουσιάσει ιστορίες, που θα δίνονται από το κοινό. Στο τέλος των διαδραστικών ιστοριών , σκηνοθέτης και ηθοποιοί θα συζητούν με το κοινό.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία:Μαρία Σκαφιδά

GraficDesign:ΗλίαςΚουρούπης

Παίζουν: EυγενίαΑθανασακοπούλου, Μαίρη Γεωργιοπούλου, Παναγιώτης Φίλιας, Ελένη Ρομπόγλου, Ανέστης Μεγιο και μαθητές από το θεατρικό εργαστήρι της  αυτοσχέδιας σκηνής.

Στα κείμενα τις παράστασης, βοήθησε ο Νίκος Μπουσούνης.

Καθημερινά , Μπενάκη 19. Ώρα:21.15

Kρατήσεις εισιτηρίων: 2721550787, 6908676277

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s