Χαιρετίζουμε-Συμμετέχουμε στην πορεία κατά της ανεργίας από την Πάτρα στην Αθήνα. Α΄ΕΛΜΕ Μεσσηνίας.

A΄ ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Φραντζή 10 Καλαμάτα Τ.Κ. 24100
Site: http://www.aelmemess.blogspot.com
Email: aelmemessinias@gmail.com

ΠΡΟΣ:

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 06/04/2016
Σχολεία Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας
Θέμα: « Ψήφισμα για την πορεία κατά της Ανεργίας από την Πάτρα στην Αθήνα.»
ΌΧΙ στην ανεργία-Κανένα σχολείο χωρίς καθηγητή!
Χαιρετίζουμε-Συμμετέχουμε στην πορεία κατά της ανεργίας από την Πάτρα στην Αθήνα.

Η ανεργία αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης γίνεται εφιαλτικό. Δεν υπάρχει πλέον οικογένεια χωρίς άνεργο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία στη χώρα μας είναι 24,6% και ο αριθμός των ανέργων έφτασε τους 1.180.516. Οι πολιτικές που ακολουθούνται αντί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα συνεχώς το επιδεινώνουν.
Στην εκπαίδευση, τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα από το 2010 και μετά, το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στα σχολεία έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις ακόμα και μετά τις τεράστιες περικοπές σε προσωπικό στις οποίες προχώρησαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, με τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων ή σχολείων και την αύξηση ωραρίου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αφού οι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών είναι πρακτικά μηδενικοί. Τα στοιχεία από την τελευταία συνεδρίαση του Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. είναι αποκαλυπτικά: σε 94.813 θεσμοθετημένες οργανικές θέσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αντιστοιχούν 70.601 υπηρετούντες εκπαιδευτικοί, ενώ περισσότεροι από 1100(!!!) εκπαιδευτικοί λείπουν σήμερα από τα σχολεία. Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζεται και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής σε συνδυασμό με τις γενικότερες αναδιαρθρώσεις από τη μία υποβαθμίζουν διαρκώς τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και από την άλλη κρατούν σε ομηρία χιλιάδες συναδέλφους που με μια βαλίτσα στο χέρι περιμένουν να δουλέψουν ως συμβασιούχοι από τη μια άκρη ως την άλλη στη χώρα μας με ολιγόμηνες συμβάσεις. Χιλιάδες χαμένες ώρες, μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα, δε διδάσκονται σε επαρχιακά σχολεία, το ωρολόγιο πρόγραμμα σταθεροποιείται μετά τα Χριστούγεννα, στην ειδική αγωγή διαλύεται η όποια σχέση εμπιστοσύνης μπορεί να δημιουργήσει ο εκπαιδευτικός με το μαθητή, στοιχείο απαραίτητο για την εκπαίδευση παιδιών με ειδικές ανάγκες, μεγάλος αριθμός παιδιών με ειδικές ανάγκες είναι έξω από τη δημόσια εκπαίδευση. Οι συνθήκες εργασίας των υπηρετούντων εκπαιδευτικών επιδεινώνονται όλο και περισσότερο.
Χιλιάδες συνάδελφοι αναπληρωτές σε ηλικίες που, πλέον, φτάνουν και τα 50 έτη δεν μπορούν να κάνουν οποιοδήποτε προγραμματισμό, οικογένειες χωρίζονται στα τέσσερα σημεία της επικράτειας, αρκετοί δεν έχουν στοιχειώδη περίθαλψη και επίδομα ανεργίας, ενώ και με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο η σύνταξη αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός.
Ακριβώς για αυτούς τους λόγους η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας στηρίζει την προσπάθεια, που κάνει ο Δήμος Πάτρας μαζί με άλλους φορείς, για μαχητική πορεία κατά της Ανεργίας από την Πάτρα στην Αθήνα.
Καλούμε τον κάθε συνάδελφο να συμβάλει στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας, να πορευτεί, έστω και μερικά χιλιόμετρα, σε αυτήν την κατεύθυνση.
Να συμμετέχουμε μαζικά στη διαδρομή Μεγάρων-Ελευσίνας, το Σάββατο 9/4,
με σύνθημα: ΌΧΙ στην ανεργία-Κανένα σχολείο χωρίς καθηγητή!

Γι αυτό το σκοπό θα αναχωρήσει λεωφορείο από την πλατεία Υπαπαντής στις 2μμ. Θα ακολουθεί πούλμαν για όποιον έχει δυσκολία να κάνει όλη τη διαδρομή. Η επιστροφή θα γίνει την ίδια μέρα, μετά την εκδήλωση υποδοχής της πορείας στην Ελευσίνα.
Δηλώσεις συμμετοχής Γαϊτάνης Φώτης: 6937273973.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος

Γεωργιόπουλος Βασίλειος
Ο Γ. Γραμματέας

Ανδρουλιδάκης Ιωάννης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s