«ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ» ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015. Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΛΑΓΚΑΔΙΝΩΝ ΜΑΣΤΟΡΩΝ.

Ο Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ, Γιάννης Τσιαούσης, παρουσιάζει τον απολογισμό του 2015 που χαρακτηρίζεται από μια πλούσια δραστηριότητα η οποία επικεντρώνεται στην ανάδειξη της συμβολής των Λαγκαδινών μαστόρων στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Πελοποννήσου μέσω της μελέτης, τεκμηρίωσης και αποτύπωσης σημαντικών έργων δημόσιας αρχιτεκτονικής.
Επιπρόσθετα, εμπεριέχει σημαντικές παρεμβάσεις σε διάφορους τομείς του πολιτισμού που σχετίζονται με τους καταστατικούς στόχους της Κίνησης.

Με την παρουσία σημαντικών ανθρώπων του πολιτισμού, όπως ο Άγγελος Δεληβοριάς, ο Σπύρος Μερκούρης, ο Νίκος Τάτσης, η Σοφία Χηνιάδη-Καμπάνη κ.ά. και τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού μελών και φίλων,  πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Αθήνα η ετήσια Γενική Συνέλευση της Κίνησης Πολιτών ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ.

Ο πρόεδρος Γιάννης Τσιαούσης παρουσίασε έναν πλούσιο απολογισμό που περιελάμβανε την τεκμηρίωση και αποτύπωση σημαντικών έργων δημόσιας αρχιτεκτονικής, την εντόπιση άγνωστων έργων των Λαγκαδινών μαστόρων με επίκεντρο τη ναοδομία του 19ου αιώνα στην Πελοπόννησο καθώς και πολλές άλλες πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Στη συνέχεια βραβεύτηκε ο γνωστός γλύπτης Μιχάλης Κάσσης για την προσφορά του στην ελληνική τέχνη και την ευόδωση των σκοπών της Κίνησης και προβλήθηκε η βραβευμένη ταινία του Αργύρη Αντωνόπουλου «Στο διάβα των Λαγκαδιανών μαστόρων». Η Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την εκλογή αναπληρωματικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s