Δημοτικό Κυνοτροφείο στην Τριφυλία. Παν. Τσίγγανος: Προφανώς δεν φταίνε τα ζώα …

Δημιουργία Δημοτικού Κυνοτροφείου στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον 

Δημιουργία Δημοτικού Κυνοτροφείου στην Τριφυλία

Την δημιουργία Δημοτικού Κυνοτροφείου αποφάσισε ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή του δήμου σε μια προσπάθεια να δώσει λύση στο μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή με τα αδέσποτα.

Ανατέθηκε και στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος του δήμου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εκτελεστεί και να ολοκληρωθεί το έργο. Την σοβαρότητα του προβλήματος έθιξε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος, που εισηγήθηκε το σχετικό ζήτημα τονίζοντας πως πρέπει να ληφθεί άμεσα μέριμνα από το δήμο λόγω των σοβαρών διαστάσεων που έχει πάρει το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων. Οπως είπε, «πέρα από τις διαδικασίες στειρώσεων που ευρίσκονται σε εξέλιξη με ικανοποιητικά αποτελέσματα, πρέπει να δημιουργηθεί κυνοτροφείο όπου θα περισυλλέγονται τα αδέσποτα ζώα προκειμένου να απαλλαγούν οι πόλεις και τα χωριά από τα αδέσποτα, ως προστασία της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών».

Ενώ σε χθεσινή του δήλωση για το συγκεκριμένο ζήτημα ο κ. Τσίγγανος τονίζει: «Το πρόβλημα των αδέσποτων τείνει να γίνει εκρηκτικό, με προφανείς συνέπειες στην ασφάλεια των πολιτών και την αισθητική των πόλεων. Προφανώς δεν φταίνε τα ζώα που έγιναν και αυτά θύματα της κρίσης και εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους. Με την δημιουργία του χώρου φιλοξενίας σε συνδυασμό με το πρόγραμμα στειρώσεων που τρέχει παράλληλα, θα δοθεί η καλύτερη λύση και για την ασφάλεια των δημοτών και για την εικόνα των πόλεων αλλά και για τους τετράποδους φίλους μας».

Κ.Μπ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s