Σάββατο 27 Φλεβάρη παμπελοποννησιακή σύσκεψη των μπλόκων στο Ναύπλιο.

Το μπλόκο Δαλαμανάρας Αργολίδας και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ), καλούν σε παμπελοποννησιακή σύσκεψη των μπλόκων και αγροτικών συλλόγων, το Σάββατο 27 Φλεβάρη και ώρα 7 μμ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου. Να συντονίσουμε και να οργανώνουμε την δράση μας , με αύξηση της πίεσής μας προς την κυβέρνηση, παίρνοντας κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις σε επίπεδο Πελοποννήσου.
Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους ορισμένων μπλόκων, που εκπροσωπούσαν αιτήματα μιας χούφτας μεγαλοαγροτών, έγιναν προτάσεις – ελιγμός, που δε δίνουν διέξοδο στην επιβίωσή μας. Κινούνται στην κατεύθυνση της κυβέρνησης, αλλάζει μόνο η διάρκεια της μεταβατικότητας. Η φορολογική ελάφρυνση δεν έχει αντίκρισμα, αν το αφορολόγητο είναι κάτω από τα τεκμήρια διαβίωσης, που διατηρούνται, και το μέτρο του «κατά κύριο επάγγελμα αγρότη» μας ξεκληρίζει μια ώρα αρχύτερα.
Δεν υπάρχει μέτρο για μείωση κόστους παραγωγής. Η κάρτα αγρότη, οι συνεταιρισμοί, είναι μέτρα που επιδιώκουν οι τράπεζες, ενώ τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, προώθησης εξαγωγών, είναι στόχοι των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης που υλοποιούν τη πολιτική της ΕΕ και την ΚΑΠ.
Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και τα 69 μπλόκα (5 από την Πελοπόννησο) που συμμετείχαμε στην τελευταία σύσκεψη, εκφράζουμε τα συμφέροντα και τα πραγματικά αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών κι αυτά διεκδικούμε μέχρι τέλους.
Ζητάμε τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ώστε να μας δώσει η κυβέρνηση συγκεκριμένες απαντήσεις για καθένα από τα συγκεκριμένα αιτήματά μας που είναι:
1. Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.
2. Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κ.λπ.
3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Να αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s