1ο Διαδημοτικό συνέδριο πολιτισμού στη Πεύκη. Ο Δήμος Τριφυλίας συμμετείχε με τον Ιωάννη Κατσούλα.


Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 έγινε το 1ο Συνέδριο Διαδημοτικού Πολιτισμού στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. Ο Δήμος Τριφυλίας συμμετείχε με εκπρόσωπό της τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Ιωάννη Κατσούλα και πρωταγωνιστεί στη δημιουργία ενός διαδημοτικού δικτύου κοινωνικής συνοχής, ανθρωποκεντρικής λογικής και διαδημοτικής ανάπτυξης με επίκεντρο τον πολιτισμό.
Στόχος του δικτύου είναι η παραγωγή πολιτισμού με ιδέες, πρωτότυπα δρώμενα, έμψυχο δυναμικό, ποιοτικές καλλιτεχνικές προτάσεις με πλουραλιστικό περιεχόμενο και αισθητική στο ελάχιστο κόστος, αλλά και ο εμπλουτισμός των πολιτιστικών προγραμμάτων των Δήμων με διαδημοτικές εκδηλώσεις τόνωσης και προβολής της πολιτιστικής ταυτότητας των πόλεων.
Η υποδοχή των συνέδρων έγινε από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γιώργο Πατούλη. Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων – τέως Πρύτανης ΕΚΠΑ κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρης, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Σωματείου «Διάζωμα» , πρώην Υπουργός κ. Στ. Μπένος, η κ. κ.α.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου έγινε παρουσίαση μουσικού αφιερώματος για τα 90 χρόνια των δύο μεγάλων Ελλήνων συνθετών Μάνου Χατζιδάκη και Μίκη Θεοδωράκη από την Brillante Classic Orchestra του Δημοτικού Ωδείου Πεύκης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s