ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΜΑΘΗΣΗ με ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ. ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ και ΓΟΝΕΙΣ.

Η Απαγορευμένη Εκπαίδευση (La Educacion Prohibida) είναι ένα ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε το 2012. Περιγράφει ποικίλες εναλλακτικές πρακτικές εκπαίδευσης και αντισυμβατικά σχολεία στη Λατινική Αμερική και την Ισπανία, και περιλαμβάνει εκπαιδευτικές προσεγγίσεις όπως η λαϊκή επιμόρφωση, το σύστημα Μοντεσσόρι, η προοδευτική εκπαίδευση, η εκπαίδευση Βάλντορφ, η κατ οίκον διδασκαλία. Το ντοκιμαντέρ χωρίζεται σε 10 θεματικά επεισόδια, που το καθένα παρουσιάζει μια διαφορετική πτυχή της εκπαίδευσης στο πλαίσιο του σχολείου και έξω από αυτό. Τα θέματα περιλαμβάνουν την ιστορία του σχολικού συστήματος, την εξουσία και δύναμη στα σχολεία, την αξιολόγηση και το διαχωρισμό των μαθητών, την κοινωνική λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και το ρόλο των εκπαιδευτικών και των οικογενειών. Η ταινία περιέχει σχεδόν 30 λεπτά κινουμένων σχεδίων και μια φανταστική δραματοποιημένη ιστορία που συνδέει τα επεισόδια. Είναι η πρώτη Ισπανική ταινία που χρηματοδοτήθηκε μέσω της μεθόδου πληθοχρηματοδότησης και προβλήθηκε ταυτόχρονα σε 130 πόλεις, σε 13 χώρες, με συνολικό αριθμό 18.000 θεατών μέσα σε μια μέρα. [by Phaedra]

Από lycoreia.org

Ένα ολιστικό σχολείο στο οποίο ο μαθητής μετέχει βιωματικά και όχι παθητικά.
Ένα σχολείο στο οποίο η αληθινή εμπειρία οδηγεί στην κατάκτηση των εννοιών της Αρετής. Όπου τα βιώματα είναι αυτά που διαπλάθουν μία ψυχοσύνθεση ολοκληρωμένη και όχι ένα σχολείο που προσφέρει συσώρευση στείρων γνώσεων.
Ένα σχολείο που προάγει την εσωτερική αυτοτελειοποίηση, το ομαδικό πνεύμα και όχι την ατομικότητα, το θάρρος και όχι τον φόβο της αποτυχίας.
Ένα σχολείο που προάγει την δημιουργικότητα και την φαντασία, αντιθέτως από τα σχολεία που την φυλακίζουν στο αυτοματοποιημένο τους σύστημα και στα τσιμεντένια άχρωμα κτήρια.
Ένα σχολείο που διδάσκει τον μαθητή πώς να σκέπτεται και όχι τι να σκέπτεται. Ο δρόμος της σοφίας είναι η έρευνα, ο πειραματισμός, το βίωμα, ο διαλογισμός, η ανάλυση και όχι η ικανότητα αποστήθισης. Ο μαθητής πρέπει να μάθει να σκέπτεται.
Ένα σχολείο που απελευθερώνει την αληθινή φύση των δύο φύλων.
Που εναρμονίζει την προσωπικότητα με την ψυχή σε έναν αυτοεπιβεβαιωμένο άνθρωπο χωρίς ανασφάλειες.
Ένα σχολείο στο οποίο η Τάξη και η Ελευθερία ταυτίζονται. Γιατί Τάξη χωρίς Ελευθερία, είναι Τυραννία και Ελευθερία χωρίς Τάξη είναι Αναρχία.
Το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα είναι μία παταγώδης αποτυχία της οποίας τα αποτελέσματα βιώνουμε στην κοινωνία σήμερα. Το δικό μας σχολείο, σημαίνει διάπλαση ελεύθερων ανθρώπων με αφυπνισμένη συνείδηση και όχι αυτοματοποιημένων σκλάβων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s