ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΤΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ …ΕΓΙΝΕ.

ΟΙ ΥΨΗΛΟΙ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:Η ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΜΑΣ …ΠΑΣΧΕΙ.

Πάσχει για να μην πω, ότι είναι άρρωστη βαριά και άντε να την σώσουμε με …ασπιρίνες. Διότι όπως μας δήλωσε ο Αντιδήμαρχός μας Τάκης Παναγούλης ” Εμείς παραγγείλαμε καινούργιο παντελόνι και όχι με μπαλώματα”. Η αλήθεια είναι, ότι είχα αρχίσει να τα βάζω με τον Δήμαρχό μας Δημήτρη Δριμή, ότι το  παίζει … Λεονάρντο Ντα Βίτσι (Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι (15 Απριλίου 14522 Μαΐου1519) ήταν Ιταλός αρχιτέκτονας, ζωγράφος, γλύπτης,μουσικός, εφευρέτης, μηχανικός, ανατόμος, γεωμέτρης καιεπιστήμονας που έζησε την περίοδο της Αναγέννησης), και δεν μπορεί να έχουν άδικο, όλοι αυτοί  που λέγανε ότι το έργο γίνεται σωστά. Και όταν λέω όλοι, δεν εννοώ τον Εργολάβο, ο οποίος σωστά υπερασπίζεται το έργο του  και ας είναι για γκρέμισμα. Εννοώ την επιβλέπουσα του έργου, που χτυπιότανε στο γραφείο του Προϊστάμενου -όχι του Αγγελή- ότι μέχρι εδώ είναι όλα σωστά και τα υπογράφει -αλλά δεν ήταν σωστά- και εννοώ, αυτούς που έλεγαν -ας μη πω ονόματα- ότι ο Δήμαρχος διέλυσε το έργο για …ίδιον όφελος.

Φυσικά δεν περιμένετε να σας κάνω τεχνική περιγραφή των κακοτεχνιών, διότι οι έξη μήνες που φοίτησα στη σχολή εργοδηγών “Τριάντειος” στην Πάτρα («Τριάντειος επαγγελματική σχολή», στην Πάτρα, συντηρούμενη από κληροδότημα του Ανδρ. Τριάντη. Διδάσκει δωρεάν τις ειδικότητες μηχανολογία, ηλεκτροτεχνία, ξυλογλυπτική, σχεδιαστική, πλαστική κλπ.) , δεν είναι αρκετοί για να με κάνουν ειδικό, αλλά μπορώ να αναφέρω δυο ξάστερα πραγματάκια που θα τα καταλάβετε και εσείς.

‘Οταν, λέει η επιστήμη, ρίχνουμε μπετό και στην συνέχεια θέλουμε να ξανά ρίξουμε μπετό, πρέπει ενδιάμεσα -για να υπάρχει στεγανότητα- ή να βάλουμε ένα υλικό που λέγεται “Γουότερ στοπ” η να δημιουργήσουμε ένα σκαλοπάτι. Ε λοιπόν τίποτα από τα δυο δεν έχει γίνει. Δεύτερο, εξ ίσου ορατότατο, όταν μια μελέτη λέει, ότι πρέπει να μπουν 100 σίδερα (παραδείγματος χάριν) σε μια πλευρά που θα πέσει μπετό, δεν μπορεί ο εργολάβος, χωρίς νέα μελέτη, να βάζει 80.

Τώρα η δική μου, μη επιστημονική πρόταση, είναι: Όχι μπαλώματα, επιστροφή του κακού προϊόντος και …φτού από την αρχή, μια νέα δεξαμενή, με την ίδια μελέτη και στον ίδιο χώρο. Ναι,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού μας συμβουλίου Γιώργος Αντωνόπουλος, μας το παραχωρεί ολόκληρο το χωράφι του αν χρειαστεί, για το καλό του Δήμου μας. Και εννοείται, ότι κάποιοι πρέπει να πληρώσουν το …μάρμαρο.

Να δούμε και τι έγινε στο Δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας και να ρωτήσω αν έχει ορισθεί δικηγόρος για το επικείμενο δικαστήριο κατά των υπευθύνων. Ο δήμος μας έχει έννομα συμφέροντα και δεν πρέπει να ολιγωρήσει.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ Η ΟΧΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΙΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ. ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΑΤΩΝΕΣ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ.

…Στις 10/12/2009 και περί ώρα 11.30 πληροφορήθηκα ότι στο έργο ο ανάδοχος θα έριχνε μπετό, το οποίο είχε μείνει πολλές ώρες στη μπετονιέρα, λόγω του ότι τα μηχανήματα του αναδόχου είχαν κολλήσει στη λάσπη. Πήγα στο χώρο του έργου, περί 12:20.

Στις δώδεκα παρά είκοσι, με πήρε τηλέφωνο ο Δριμής και μου ζήτησε να τον συνοδεύσω στο χώρο της δεξαμενής, προκειμένου να βγάλω μερικές φωτογραφίες, γιατί κάτι πήγαινε στραβά στην εκτέλεση του έργου. Ήμουν στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας για εξετάσεις αίματος και του ζήτησα να καθυστερήσει λίγο, για να έπαιρνα πρώτα τα αποτελέσματα των εξετάσεων, τα οποία ως γνωστών, το Νοσοκομείο παραδίδει γύρω στις δώδεκα. Έτσι και έγινε.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s