ΜΙΑ ΕΓΚΑΡΔΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΙΚΑΙΟ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΕ …ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ.

Κύριον

Δημήτριον  Γιαννόπουλον

Κοπανάκι News

Aγαπητέ Δημήτρη,

MHTROPOYLOSΕγκάρδιες ευχές για τον καινούργιο χρόνο με υγεία και  δύναμη για να συνεχίσεις την κοινωνική σου προσφορά στην δημοσιότητα, τη χαρακτηρισμένη ως ‘’Ψυχή της Δικαιοσύνης’’ από τον Ιάκωβο Μάγερ.

Το έργο σου είναι λίαν επωφελές για τον τόπο μας με την ιστοσελίδα σου Κοπανάκι News, γιατί εφαρμόζεις την επικοινωνία στην πράξη, αφού η επικοινωνία αγκαλιάζει σε βάθος, όλο το φάσμα του ανθρώπινου είναι.

Θεωρείται ως η έννοια που δικαιώνει και δικαιολογεί την ανθρώπινη ύπαρξη σε αυτόν τον πλανήτη. Παράλληλα τονίζει την ανάγκη για καλλιέργεια της από τον Άνθρωπο, αφού χωρίς αυτή δεν μπορεί να ζήσει και μπορεί να φθάσει στα όρια απομόνωσης που φέρνει την αγωνία, τον φόβο  την κατάπτωση και την καταστροφή.

Μπορούμε επομένως να πούμε, ότι όλη μας η ζωή είναι μία επικοινωνία και κάθε ενέργειά μας είναι μία μικρή η μεγάλη επικοινωνία.

Ετυμολογικά θα πρέπει να τονισθεί ότι η λέξη ‘’επικοινωνώ’’ είναι σύνθετη με συνθετικά την πρόθεση –επί- και το ρήμα’’ κοινωνώ ‘’, το οποίο σημαίνει μετέχω σε κάτι, πληροφορούμαι.

Κατά συνέπεια η λέξη επικοινωνία  δηλώνει τη συμμετοχή, τη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ των ανθρώπων, την ανταλλαγή μηνυμάτων  και πληροφοριών.

Η Επικοινωνία δεν είναι μόνο λειτουργία που εξασφαλίζει την κοινωνική συμμετοχή. Αποτελεί και δυνατότητα πρόσβασης του ατόμου στην πληροφορία, το μήνυμα, την είδηση, το internet.

Με την πρώτη εμφάνιση μας στο κόσμο αυτό, επικοινωνούμε και ερχόμαστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Δημιουργούμαι σχέσεις φιλικές και ανθρώπινες.

Ο Αριστοτέλης τονίζει, ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν αρμονικά χωρίς φίλους. Υποστηρίζει ότι ο Άνθρωπος από τη φύση του είναι ‘’Πολιτικό ζώο’’ και έχει ανάγκη επικοινωνίας, για να επιτύχει τη συνεργασία με τους συνανθρώπους του.

Ανέφερα αναλυτικά τη σημασία της Επικοινωνίας και όλες τις συναφείς έννοιες για την ωφελιμότητα του έργου σου που προσφέρεις στην τοπική κοινωνία, για να έχεις  αντικειμενική αυτογνωσία και να γνωρίζουν και οι αναγνώστες του Κοπανάκι News.

Kαι μη ξεχνάς το ωραίο μας Χωριό ΑΡΤΙΚΙ, με τις θελκτικές μεταμορφώσεις του φυσικού περιβάλλοντος, τον ευρύτατο κάμπο που βρίσκεται σε οργασμό την εποχή αυτή με τη συλλογή του ελαιοκάρπου, τα βουνά κοντινά και μακρινά χωρίς αγριότητα για βοσκούς και απλούς χωρικούς, που δεν κερδίζουν το ενδιαφέρον των οδοιπόρων για ‘’κοπιαστικές αναβάσεις’’.

Για τους λόγους αυτούς πολύ σωστά ο Τούρκος ΠΑΣΣΑΣ όταν εγκατέλειπε την περιοχή είπε τα επαινετικά λόγια ‘’Αρτίκι  μου τσιφλίκι μου, να σε έβαζα στην ταμπακιέρα μου, να σε έπαιρνα μαζί μου’’.

Με Φιλικούς Χαιρετισμούς

Δημήτρης Μητρόπουλος

Από το ΑΡΤΙΚΙ

FFFGHJ

Ας ρίξουμε και μια ματιά στην τελευταία μας συνεργασία: https://kopanakinews.wordpress.com/2013/08/27/ο-ανθρωποσ-και-ο-ανθρωπισμοσ-του-του-δ/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s