Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ, ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ …ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ. ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.

Προς Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

κ. Π. Τατούλη κοινοποίηση  Μ.Μ.Ε.

Απαιτείται υψηλός βαθμός συνείδησης.

κ. Περιφερειάρχη,
Ανήκω στις χιλιάδες των Μεσσηνίων που σας στήριξαν όχι γιατί είχαμε τα επαρκή εχέγγυα για τούτο, αλλά γιατί θέλαμε ν’ απαλλαγούμε από τη στασιμότητα και την αδράνεια μιας χαμένης τουλάχιστον 10ετίας.

Από τη μέχρι σήμερα δημόσια παρουσία και δράση σας και με αφορμή 2 πρωτοβουλίες που αφορούν στη περιοχή που κατοικώ έχω χρέος να εκφράσω τις απόψεις μου, με τις οποίες πιστεύω ότι συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των συντοπιτών μου.

Είναι κοινή διαπίστωση ότι μόνος σας και χωρίς τη συνεργασία των δημάρχων συντάξατε και προχωρήσατε στην προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος με όρους και προδιαγραφές που εσείς και οι συνεργάτες σας καθορίσατε. Έτσι, προβλέψατε για την Πελοπόννησο 3 μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης Φαραωνικής μορφής.

Με τις αυθαίρετες περιττές και λάθος οριζόμενες διαχειριστικές ενότητες προβλέψατε για τη Μεσσηνία μια μονάδα όπου κα μεταφέρονται και τα σκουπίδια της Νότιας Αρκαδίας (Μεγαλόπολη – Κυνουρία)!

Ενώ θα έπρεπε να είχε λυθεί από εσάς το σοβαρό θέμα, της χωροθέτησης για την εγκατάσταση των μονάδων και σταθμών μεταφόρτωσης, εκχωρήσατε στους αναδόχους το δικαίωμα να χωροθετούν και να κάνουν μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων! Ο καθένας λοιπόν συμπεραίνει το σοφό λαϊκό «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει».

Εκ των πραγμάτων μια τέτοια σύμβαση δεσμεύει την Περιφέρεια δηλ. όλους εμάς να πληρώσουμε για πάνω από 20 χρόνια τα σκουπίδια μας με 90 ευρώ το τόνο όταν η διεθνής πρακτική δείχνει ότι τα σκουπίδια αξίζουν ακόμη και να πληρώνονται και αυτό γίνεται σε χώρες της Ευρ. Ένωσης, όπου το πρόβλημα αυτό λύθηκε από μικρού γεωγραφικού και πληθυσμιακού μεγέθους, κοινωνίες. Εδώ τι έγινε; Αδρανοποιήθηκαν, ακόμη και οι δραστήριοι Δήμοι από την αυτόνομη διαχείριση των απορριμμάτων τους, στόχος απόλυτα εφικτός ωφέλιμος και πολύ φθηνότερος.

Φοβόμαστε ότι το σύνολο των χρηματοδοτήσεων για παρόμοια έργα θα εξαντληθεί από την μονοπωλιακή διαχείριση που δρομολογήσατε.

Επιπρόσθετα, είναι διάχυτη πλέον η πεποίθηση ότι θα χρεώνονται οι Δήμοι για συγκεκριμένες μίνιμουμ ποσότητες απορριμμάτων.

Ισχύει ή όχι η παραπάνω δέσμευση; Μέχρι σήμερα δεν έχετε απαντήσει τεκμηριωμένα σ’ αυτό.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου και προστασίας απέναντι στην αυθαίρετη δράση των Περιφερειών και από το γεγονός ότι, το κέντρο βάρους της πολιτικής έχει εκχωρηθεί σε ιδιωτικούς κύκλους και σε ομάδες συμφερόντων που θέτουν τους στόχους, αυτό οδηγεί στον εκφυλισμό της φιλελεύθερης Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα τη μετατόπιση του κόσμου στα πολιτικά άκρα.

κ. Περιφερειάρχη, τις τελευταίες μέρες διαπιστώσαμε ότι έχετε αποφασίσει να δαπανήσετε 600.000 ευρώ για ένα δρόμο από το Δώριο στο διπλανό οικισμό του Αγ. Γεωργίου. Όπως γνωρίζετε (έχετε επισκεφτεί άλλωστε την περιοχή) ο υπάρχον δρόμος, είναι ασφάλτινος, πλάτους κεντρικού δρόμου, που οδηγεί σε οικισμό 50 κατοίκων και οι οποίοι (κάτοικοι) αναρωτιούνται όπως όλοι μας: Σήμερα που η πατρίδα μας παλεύει για να ζήσει εμείς μπορούμε να την οδηγούμε στην αφαίμαξη;

Δυστυχώς σ’ αυτό συνεργούν και αυτοδιοικητικοί. Τούτο μου δίνει το δικαίωμα να υποστηρίξω ότι, οι συναινούντες είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα, έπαψαν πλέον να εκφράζουν το κοινό αίσθημα και τούτο θα φανεί από τη λαϊκή ετυμηγορία.

Τόσα και τόσα έργα υποδομής περιμένουν για τα υλοποιηθεί η περίφημη ανάπτυξη.

Έργα όπως η διαχείριση των υδάτινων πόρων μας. Οι επεκτάσεις των κτηνοτροφικών ζωνών σε δημόσιες και εκμεταλλεύσιμες εκτάσεις (ρεύμα και νερό σ’ αυτές), σφαγεία. Νέες κατευθύνσεις και ουσιαστική βοήθεια για την αναδιάρθρωση καλλιεργειών κλπ. Μέχρι σήμερα δεν στραφήκατε σε τέτοιους στόχους, μη διαλύσετε τουλάχιστον τις παραγωγικές μας υποδομές και δυνατότητες που βρίσκονται μέχρι σήμερα εν υπνώσει.

Χαρ. Λιακόπουλος

Δάσκαλος – Πρώην Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s