ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ.ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΦΥΛΙΟΥΣ.

Ένα εξαιρετικό βιβλίο που ανακάλυψα στο διαδίκτυο και θεώρησα …χρέος μου να σας το κοινοποιήσω. Μπήκα στον κόπο να …φωτογραφίσω μερικά τμήματα των αφιερωμάτων στους δικούς μας, τους Τριφύλιους και στην συνέχεια να σας δώσω όλο το βιβλίο. Μπορείτε να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας για καλύτερη ανάγνωση, εκτός αν μπορέσετε να το βρείτε και να το αποκτήσετε.

Θέμις Τριφύλιος

Κωνσταντίνος Μπρουμίδης

Κωνσταντίνος Μπρουμίδης Καπιτώλιο

Παναγιώτης Μελτέμης

Πότης Στρατίκης

Τάσος Αριδάς

Τάσος Αριδάς Πορτραίτο

Χρήστος Κοντοβουνίσιος

ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΙΦΥΛΙΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:

http://1lyk-kalam.mes.sch.gr/projects/projects_2012_13/project_B_B_tetr_2012-13/Prosopikotites.pdf

3 σκέψεις σχετικά με το “ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ.ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΦΥΛΙΟΥΣ.”

  1. Πολύ ενδιαφέρον το αφιέρωμα,αλλά παρουσιάζει και αξιοσημείωτες ελλείψεις.
    Και δεν το ισχυρίζομαι για λόγους απλά τοπικιστικούς. Αίφνης,δεν είχαν θέση η συμπατριώτισσά μας » Μαλλούσα «, η αισθαντική ποιήτρια με το πλούσιο εκδοτικό έργο;
    Επιτρέπεται να απουσιάζει ο και λαϊκός ζωγράφος,κορυφαίος καλλιτέχνης του θεάτρου σκιών,Θανάσης Σπυρόπουλος; Και τέλος ο μεγαλύτερος σύγχρονος σεναριογράφος της τηλεόρασης και του θεάτρου και ηθοποιός Αλέξανδρος Ρήγας με τον κοπανακαίο πατέρα; Ελπίζω στη νέα καταγραφή των » Προσωπικοτήτων της Μεσσηνίας «, όποτε αυτή πραγματοποιηθεί, να «αποκατασταθεί » η τάξη!

  2. Δεν πρόσεξες κάτι φίλε μου. Η όλη παρουσίαση έγινε από μαθητές Λυκείου. Οπότε εξαιρετική η προσφορά τους. Ας αναλάβει ένας λογοτέχνης να ολοκληρώσει το έργο. Λείπουν και άλλοι, πιο διάσημοι..

  3. Δεν διαφωνώ πως πρόκειται για χαλαρή σχετικά » αξιολόγηση » και γι αυτό έγραψα πως αυτοδίκαια ένα τέτοιο αφιέρωμα θα μπορούσε να περιλαμβάνει και τους συγκεκριμένους συμπατριώτες μας,που διακρίθηκαν στο τομέα τους.Πάντως οι νεαροί μαθητές άντλησαν κυρίως τις πληροφορίες τους από το βιβλίο του κυπαρίσσιου Διονύση Πιτταρά » Μεσσήνιοι Δημιουργοί » το οποίο και κοσμεί τη βιβλιοθήκη μου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s