ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ Κ. Α. ΔΟΞΙΑΔΗ. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ.

Δείτε τα …γαμημένοι νεοναζί και εσείς μαλάκες που θα ψηφίσετε τα χρυσαύγουλα από αγανάκτηση ή για πλάκα.

72-0127e86001

ΚΑΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ

76-b14bdb93f5

ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ Ο ΑΕΤΟΣ ΜΑΣ.

Σπάνιο ντοκουμέντο για την γερμανική κατοχή(Πηγή του τελευταίου).

Η ειδική έκδοση της «δημοκρατίας» είναι αληθινό «κτήμα ες αεί». Μια κοπιώδης, συστηματική και ακριβής καταγραφή των θυσιών που κατέβαλε η πατρίδα μας στο βωμό της ελευθερίας. Είναι το ακριβές ανάτυπο του «Αι Θυσίαι της Ελλάδος Εις Τον Β΄ Παγκόσμιον Πόλεμον», μια συλλογική εργασία, που διηύθυνε ο αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Δοξιάδης και η οποία παρουσιάστηκε το 1945 στην ιδρυτική σύνοδο του ΟΗΕ. Είναι ένα σπουδαίο ντοκουμέντο 104 σελίδων, που γράφτηκε σε τέσσερις γλώσες: Ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και ρωσσικά. 
Το έργο είναι πρωτοποριακό υπό την έννοια της αξιοποίησης της εικόνας. Με πίνακες, χάρτες, και διαγράμματα περνά το μήνυμα της πρωτοφανούς εκτάσεως της αφαίμαξης υλικών, άυλων και ανθρώπινων πόρων από τις δυνάμεις των κατακτητών. 
Η πρώτη συλλογή των απαραίτητων γενικών στατιστικών στοιχείων έγινε κατά τη διάρκεια της Κατοχής από το Γραφείο Χωροταξικών και Πολεοδομικών Μελετών και Ερευνών του υπουργείου Δημοσίων Έργων. Τα «ειδικά» στοιχεία συγκεντρώθηκαν από άλλες δημόσιες υπηρεσίες ή ιδιώτες. Αρωγοί του Κωνσταντίνου Δοξιάδη στην εθνική προσπάθεια ήταν οι αρχιτέκτονες του υφυπουργείου Ανοικοδομήσεως Α. Σκέπερς, Κ. Κραντονέλης, Ι. Παπαϊωάννου, Γ. Σ. Παπαγεωργίου και Α. Κ. Τσίτσης, ο ζωγράφος Α. Στυλιανίδης και οι σχεδιαστές Μ. Γαβαλάς και Σ. Γιαννούλης.

Advertisements

5 σκέψεις σχετικά με το “ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ Κ. Α. ΔΟΞΙΑΔΗ. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ.”

 1. Γνωρίζεται έστω και έναν πόλεμο της σύγχρονης ιστορίας που να έγινε για λόγους ιδεολογίας και όχι οικονομικού συμφέροντος. Ο Χίτλερ χρησιμοποίησε την ιδέα της άριας φυλής για να πετύχει τους στόχους του όπως τα σημερινά κόμματα και οι κυβερνήσεις δρούνε κάτω από την κουκούλα άλλων πολιτικών δημοκρατικών και μη ιδεών για να πετύχουν τους δικούς τους στόχους με έναν πόλεμο που πλέον δεν γίνεται με τα όπλα αλλά με την παραπληροφόρηση και την οικονομική εκμετάλλευση του απλού πολίτη. Είμαστε τα πιόνια ενός παγκόσμιου οικονομικού παιχνιδιού που καμία ΧΑ ή άλλο κόμμα με πραγματική πολιτική ιδεολογία, λανθασμένη ή μη δεν πρόκειται να επιβιώσει.

 2. Γράφετε ΜΑΛΑΚΙΕΣ, ΠΑΡΑΠΟΙΩΝΤΑΣ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
  ΑΡΚΕΤΑ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΑΣ
  Οι Γερμανοί ΉΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ΄ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΕΠΙΔΡΟΜΕΙΣ, ΌΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΊΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΡΚΟΙ, ΟΙ ΕΝΕΤΟΙ, ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΦΥΛΛΑ, ΟΙ ΓΟΤΘΟΙ, ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ, ΟΙ ΆΡΑΒΕΣ, ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ( ΠΑΝΣΑΒΙΣΤΕΣ-ΤΣΑΡΙΚΟΙ Ή ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ=ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ), ΟΙ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΕΣ ( «ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΣΤΕΣ»-ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ-ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ=ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ) κλπ, ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΤΙΣ «ΨΕΥΔΟ-ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
  ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;
  ΌΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟ ΔΟΓΜΑ=ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΛΕΠΙΔΙ, ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ: ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΝ ΠΑΝΓΕΡΜΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΤΟΝ ΠΑΝΣΛΑΒΙΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΜΕΜΕΤΗΔΕΣ-ΤΟΥΡΑΝΟΤΑΤΑΡΟΙ-ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΝ ΠΑΝΤΟΥΡΑΝΙΣΜΟ-ΠΑΝΤΟΥΡΚΙΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΆΡΑΒΕΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΡΑΒΙΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΙΔΙΩΣ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ-ΤΟΝ ΠΑΝΙΣΛΑΜΙΣΜΟ ΤΟΥΣ κλπ. ΔΗΛΑΔΗ, ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΟΥΣ ΜΕ ΒΑΡΒΑΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ, ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ, ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΦΑΓΕΣ= =ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΕΙΣ=ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ=ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ, ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟΥΣ ΕΘΝΩΝ, ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ κλπ.
  ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ-ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ-ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΑΘΡΕΠΟΙΚΩΝ-ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΣΤΟΧΟΥΣ.
  ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

 3. ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΌΣΩΝ ΈΠΡΑΞΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΌΣΩΝ ΈΠΡΑΞΑΝ ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΣ ΒΆΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ, ΟΙ ΕΡΥΘΡΟΙ ΧΜΕΡ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΕΡΥΘΡΟΙ ΣΦΑΓΕΙΣ-ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΠΛΗ ΓΕΡΜΑΝΟ-ΙΤΑΛΟ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΌΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΌΡΘΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ, ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΟΙ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΕΣ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ κλπ.,
  ΒΡΕΣ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΈΛΑ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΗΖΗΤΗΣΟΥΜΕ
  ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΈΞΥΠΝΟ, ΠΑΡΑΠΟΙΩΝΤΑΣ ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

 4. ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ-ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΑΡΑΤΤΟΥΝ ΤΑ ΜΙΣΘΑΡΝΑ ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ-ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟΙ ΑΣΣΑΣΙΝΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ;
  ΌΤΑΝ ΔΩΣΕΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s