ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ. ΚΑΤΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡ …ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ

Μήνυμα Αναγνώστριας: Παράνομες εργασίες κλεισίματος πεζοδρομίου έξω από το Club Λιοτρίβι στην Κυπαρισσία
Σήμερα το πρωί βγάζοντας βόλτα τον σκύλο μου και κατεβαίνοντας στην παραλία Άϊ λαγούδι στην Κυπαρισσία,
αντίκρισα ένα θλιβερό (επειηκώς να το ονομάσω), θέαμα. Εργάτες έκλειναν το πεζοδρόμιο έξω από το «κατάστημα» Λιοτρίβι
και το έκαναν προαύλιο του καταστήματος. Αν είναι δυνατόν.

Δεν γνωρίζω αν στο σημείο εκείνο υπάρχει σχέδιο πόλης κι αν προβλέπονται πεζοδρόμια εκεί. Μπορεί και όχι. Όμως το πεζοδρόμιο είχε δημιουργηθεί και υπήρχε εκεί για πολλά χρόνια.

Άλλωστε στο σημείο εκείνο ο δρόμος είναι τόσο στενός που ίσα ίσα περνάνε δύο αυτοκίνητα. Τους καλοκαιρινούς μήνες που είχε μεγάλη κίνηση, υπήρχε μεγάλος κίνδυνος τρακαρίσματος εάν δεν πρόσεχες στην οδήγηση. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει σχέδιο πόλης εκεί, ένα καλός επαγγελματίας δεν θα έπρεπε να το κάνει αυτό. Δηλαδή να εξαφανίσει το πεζοδρόμιο προς όφελος του καταστήματός του. Θα του άρεσε αύριο μεθαύριο να γίνει μπροστά από το κατάστημά του ένα ατύχημα και να λένε ότι εξαιτίας του σκοτώθηκε ένας άνθρωπος ή ένα παιδί; Αν είναι δυνατόν!

Θα μου πείτε τώρα, γιατί τα γράφω σε σας. Αφού ξέρετε πως λειτουργούν τα πράγματα και δεν υπάρχει κανείς στον οποίο θα μπορούσα να καταφύγω για να γίνει κάτι. Ίσως αν το δημοσιεύσετε και κοινοποιηθεί το θέμα, ίσως καταφέρουμε τίποτα. Μόνο έτσι.

Αναγνώστρια

Λοιπόν φίλη αναγνώστρια -όχι δεν βάζω το όνομά σου- τα πράγματα είναι …απλά.  Υπεύθυνος για όλα αυτά είναι ο Δήμος μας, αυτός ωφείλει να μας πει αν είναι νόμιμα ή παράνομα. Αυτός είναι υπεύθυνος και για την πολεοδομία. Παναγιώτη περιμένω απάντηση.

Από Δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας: Κύριοι δημοσιογράφοι γιατί δεν ήρθατε στην αποψινή εκδήλωση της Αναπτυξιακής για τους αγρότες?
Μιλάνε για οικονομικά προγράμματα για προγράμματα ενίσχυσης των αγροτών που πιστεύω ότι τους ενδιαφέρουν πολύ αλλά μόνο 5-6 προέδροι τοπικών κοινοτήτων έχουν έρθει. Ελάτε τουλάχιστον να τα γράψετε μήπως και τα διαβάσουν.

Διότι πρώτον -εγώ προσωπικά- περίμενα τους …επαγγελματίες δημοσιογράφους να καλύψουν το γεγονός. Και δεύτερον πολύ …ιδιωτική η Αναπτυξιακή. Όφειλε να επικοινωνήσει με όλους τους προέδρους και να τους προσκαλέσει και ατομικά -όχι μόνο από τον τύπο-.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s