ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ! ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ … ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ (Πηγή: iskra)!

ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ !

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ … ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ !

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ!

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η σημερινή Πανεργατική Απεργία (Τετάρτη 20/2), παραλύοντας κυριολεκτικά το σύνολο του δημοσίου τομέα αλλά και σε σημαντικό βαθμό και τον ιδιωτικό τομέα, με εντυπωσιακήσχετικά τη συμμετοχή των εργαζομένων του στην απεργιακή κινητοποίηση..

Στο μεταξύ εντυπωσιακά σε όγκο και παλμό υπήρξαν τα συλλαλητήρια και ιδιαίτερα οι πορείες σεΑθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των σημερινών απεργιακών συγκεντρώσεων και πορειών υπήρξε η μεγάλη επιτυχία τους σε όλη την Ελλάδα και πρώτα απ’όλα στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας.

Να σημειώσουμε ότι στις περιοχές που πραγματοποιούνται αγροτικές κινητοποιήσεις , οι τελευταίες έσμιξαν ως ένα βαθμό με τις εργατικές συγκεντρώσεις σε ένα κοινό αγωνιστικό και ελπιδοφόρομέτωπο.

Να υπογραμμίσουμε ότι μεγάλα μπλόκ στις συγκεντρώσεις και τις πορείες είχαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, το ΠΑΜΕ (με χωριστή μεγάλη συγκέντρωση και πορεία), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όπως ιδιαίτερα ογκώδη ήταν τα μπλόκ που συγκρότησαν σειρά από ταξικά συνδικάτα του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων.

Να τονιστεί , παράλληλα, ότι η συμμετοχή εργαζομένων στο χώρο της συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ και τηςΑΔΕΔΥ υπήρξε, σχεδόν, ανύπαρκτη, πράγμα που καταδεικνύει την κρίση των ηγετικών κορυφών αυτών των οργανώσεων και την απόσταση (χάος) που τις χωρίζει από τα αγωνιζόμενα τμήματα της εργατικής τάξης.

Πολιτικοί και συνδικαλιστικοί κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι η μεγάλη επιτυχία της απεργίας της Τετάρτης (20/2) καθώς και των απεργιακών συγκεντρώσεων και πορειών, δεν προσφέρεται για καμμία επανάπαυση και πολύ περισσότερο για εξωραϊσμό των προβλημάτων και των αδυναμιών που παρουσιάζουν τόσο οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς όσο και το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Αντίθετα, η επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων της Τετάρτης (20/2) πρέπει να γίνει η αφορμή για μια ουσιαστική κριτική.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !

One thought on “ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ! ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ … ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ!”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s