ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟ 1000ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΔΗΓΗΤΗ.

Στις 12 Ιανουαρίου το 1000 τεύχος του Οδηγητή.

Ένα σημαντικό  «σταθμό» αποτελεί η κυκλοφορία του  τεύχους του «Οδηγητή» το Σάββατο 12 Γενάρη. Το έντυπο που φέρνει τη νεολαία σε επαφή με την πρωτοπόρα πολιτική του ΚΚΕ, όργανο του ΚΣ της ΚΝΕ, συμπληρώνει 1.000 φύλλα κυκλοφορίας.
Με αφορμή την  κυκλοφορία του τεύχους με τον  αριθμό 1.000, η ΚΝΕ εξέδωσε την  ακόλουθη ανακοίνωση:
«Φέτος ο «Οδηγητής» συμπληρώνει 1.000 φύλλα κυκλοφορίας.

Ο «Οδηγητής», όργανο του  Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, είναι  έντυπο που υπάρχει, κυκλοφορεί και διακινείται για να φτάνει σε περισσότερους νέους και νέες η ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ.
Ο «Οδηγητής» είναι η  εφημερίδα της ΚΝΕ, το έντυπο με το οποίο η ΚΝΕ επικοινωνεί μαζί σου.
Ολα αυτά τα χρόνια, από τις  σελίδες του «Οδηγητή» δεν έλειψε κανένας μικρός ή μεγάλος αγώνας της νεολαίας. Ο «Οδηγητής» όχι μόνο πρόβαλε τους αγώνες, αλλά πήρε θέση, τους στήριξε, συνέβαλε ώστε να αποκτούν οι αγώνες προσανατολισμό ρήξης. Αποκάλυψε και συγκρούστηκε με την αστική ιδεολογία και το συμβιβασμό με το σύστημα της εκμετάλλευσης.
Σταθερά ο «Οδηγητής» προβάλλει  τα προβλήματα, τις ανησυχίες, τις  δραστηριότητες των νέων των λαϊκών οικογενειών είτε βρίσκονται στη  δουλειά, στη μαθητεία, είτε στα σχολεία  και στα Πανεπιστήμια, τα προβλήματα των ανέργων, των νέων γυναικών, των νέων ζευγαριών, των στρατευμένων. Αναδεικνύει την πραγματική αιτία των προβλημάτων γι’ αυτό μπορεί και δείχνει το δρόμο για την οριστική διέξοδο από αυτά.
Στις σελίδες του, φιλοξενεί  όλα αυτά τα χρόνια τις αναζητήσεις  των νέων για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους, τα όνειρά τους. Τις δραστηριότητές τους στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, αλλά και τις διεκδικήσεις των νέων σε αυτούς τους χώρους. Αναδεικνύει την προοδευτική καλλιτεχνική δημιουργία.
Παίρνει θέση με θεωρητικά  και άλλα άρθρα για να αξιοποιείται από τη νεολαία η δύναμη της  γνώσης. Συμβάλλει στη διαμόρφωση ανυπότακτης στάσης ζωής.
Αντιπαλεύει τον εθνικισμό  και το φασισμό. Προωθεί τον προλεταριακό διεθνισμό και τη διεθνιστική  αλληλεγγύη.
Αντιπαλεύει τη σαπίλα που φιγουράρει για είδηση στα αστικά ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ των καπιταλιστών δεν προβάλλουν την αλήθεια, τη διαστρεβλώνουν, τη φέρνουν στα μέτρα τους για να χειραγωγούν τη συνείδησή σου με σκοπό να διαιωνίζεται το σύστημα της εκμετάλλευσης. Τα αστικά ΜΜΕ δεν είναι «ανεξάρτητα», όπως σου λένε, αλλά είναι η φωνή των ιδιοκτητών τους. Δηλαδή των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών. Αυτών που είναι οι ταξικοί εχθροί σου.
Η αλήθεια γράφεται με κόκκινο!
Η «ύλη» του «Οδηγητή» είναι τα προβλήματα που καθημερινά βιώνεις στη δουλειά σου, στο σχολείο σου, στη γειτονιά. Είναι η αλήθεια απέναντι στα χιλιάδες ψέματα που σου σερβίρουν τα αστικά ΜΜΕ και το αστικό εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι η λύση στην αγωνία σου για το αν θα μπορείς να ζήσεις με αξιοπρέπεια τον 21ο αιώνα. Είναι η απάντηση και η πραγματική διέξοδος που υπάρχει για σένα κόντρα στις «εύκολες» λύσεις που σου τάζουν, στις αυταπάτες για μια φιλολαϊκή διαχείριση του συστήματος που γεννάει κρίσεις, πολέμους, ανεργία και εξαθλίωση.
Πάνω απ’ όλα η «ύλη» της εφημερίδας μας είναι η ανάγκη σήμερα να παλέψεις οργανωμένα, σε κάθε χώρο για τις ανάγκες και τα όνειρά σου, για το μέλλον που σου αξίζει. Να παλέψεις με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για την επαναστατική ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης, για τη σοσιαλιστική επανάσταση. Για να πάρει η εργατική τάξη την εξουσία. Να διαλέξεις το δύσκολο μα όμορφο δρόμο της οργανωμένης πάλης μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ.
«Το  μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο  του έτσι νέτο – σκέτο, αν δεν  πάρουμε μέτρα κι εμείς»».

Πηγή: 1000 φύλλα Οδηγητής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s