ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ: ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Με αφορμή δημοσίευμα τοπικής (Μεσσηνιακής ) εφημερίδας (Θάρρος 3/01/2013)σύμφωνα με το οποίο η Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Υ προχώρησε σε διακοπή υδροδότησης οικιών ,οι ιδιοκτήτες των οποίων είχαν ανεξόφλητες οφειλές προς την Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Υ παραμονή πρωτοχρονιάς, καταγγέλλουμε ως ανεπίτρεπτη και κοινωνικά ανάλγητη αυτή την ενέργεια της διοίκησης της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Υ να στερεί το νερό από οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό του νερού .
Έχουμε τονίσει επανειλλημένως ότι το νερό είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να μπορούν να το χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους όλοι οι άνθρωποι .
Η οικονομική κρίση και η βάρβαρη λιτότητα την οποία έχουν επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τρία τελευταία χρόνια για να σωθεί η πλουτοκρατία, έχουν βυθίσει τα λαϊκά νοικοκυριά στη φτώχεια και την απελπισία με συνέπεια να μην μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά για να καλύψουν ούτε τις πιο βασικές τους ανάγκες (τροφή-στέγη-ηλεκτρικό ρεύμα –θέρμανση κ.λ.π.)
Καλούμε την Δημοτική Αρχή να επανεξετάσει την τιμολογιακή πολιτική της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Υ. και να δείξει ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους, μικροαυτοαπασχολούμενους κ.λ.π. )που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αναγκαίες υποχρεώσεις τους και διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας .
ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ
Καλούμε τα λαϊκά στρώματα του Δήμου μας να μην υποκύψουν και να μην συμβιβαστούν με την βαρβαρότητα που μας επιβάλλουν Τρόϊκα και Κυβέρνηση καταργώντας κατακτήσεις και δικαιώματα ετών.
Με Λαϊκή Συσπείρωση και Αγώνα πάνω στα κοινά προβλήματα μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.
Κυπαρισσία 5/1/2013 Κουκούμης Σαράντος
Δημοτικός Σύμβουλος
Υ.Γ. Στο προσεχές Δ.Σ. θα ζητήσουμε να έρθει προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s