AΠΟ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΑ …ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΝΟΜΙΜΑ. MAIL ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΦΑΡΜΑΚΗ, ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

Λίστα… λάσπης κατά των πολιτικών

Ψευδής -αν και ο καταλληλότερος όρος θα ήταν «παραπλανητική»- χαρακτηρίστηκε από τη Διάσκεψη των προέδρων η λίστα που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο με ονόματα πολιτικών προσώπων και ποσά καταθέσεών τους, τα οποία, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, είχαν βγάλει στο εξωτερικό. Τα ποσά καταγράφονται στο «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων, ωστόσο δεν προκύπτει από πουθενά ότι τα χρήματα αυτά βγήκαν στο εξωτερικό. Προφανώς εκεί εδράζεται η έννοια της ψευδούς λίστας…
Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη

Δελτίο τύπου Κατερίνας Φαρμάκη 18/10/2012    
Υπάρχουν και όρια!

Είναι απολύτως σεβαστή η ελευθερία του λόγου. Είναι απολύτως σεβαστό, είναι επιβεβλημένο το δικαίωμα της δημοσιογραφικής έρευνας και αποκάλυψης των κακώς κειμένων. Είναι περισσότερο απ’ όλα επιβεβλημένο στη σημερινή συγκυρία, τα οικονομικά των ασχολούμενων με την πολιτική να βρίσκονται σε καθεστώς απόλυτης διαφάνειας και νομιμότητας.  Αυτό όμως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνεται εφαλτήριο για τη σπίλωση και τον διασυρμό πολιτών στο όνομα ανύπαρκτων αποκαλύψεων που είτε σκοπίμως χαλκεύονται, είτε – στην καλύτερη περίπτωση – αποτελούν προϊόν ελλιπούς έρευνας και τεκμηρίωσης.

Σε πρόσφατη δημοσίευση της, η εφημερίδα «το Πρώτο Θέμα» παραθέτει λίστα με καταθετικούς λογαριασμούς πολιτικών προσώπων. Η λίστα αυτή προέρχεται από τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες των βουλευτών και τα στοιχεία που περιέχει, είναι αφενός μεν δημόσια, αφετέρου δε, υπόκεινται στον έλεγχο των αρμοδίων από τα αρμόδια όργανα του Κοινοβουλίου. Η λίστα αυτή αναδημοσιεύεται σε τοπικά μέσα, ως λίστα πολιτικών προσώπων που δήθεν ελέγχονται για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό. Σε ότι με αφορά, ουδέν ψευδέστερο. Δηλώνω κατηγορηματικώς ότι ουδεμία κίνηση μεταφοράς έστω και ενός ευρώ έχει γίνει προς το εξωτερικό, ούτε από εμένα, ούτε και από κανένα μέλος της οικογένειάς μου. Οποιαδήποτε σύγχυση επιχειρείται να δημιουργηθεί, είναι προϊόν παραπληροφόρησης, θεωρώ μάλιστα κακόβουλης, πολύ δε περισσότερο  μάλιστα  όταν πρόκειται για καταθέσεις μου που αφορούν προϊόν επαγγελματικής εργασίας τριάντα και πλέον ετών.

Καθένας από μας οφείλει να αντιλαμβάνεται τα όρια που η ηθική, η δεοντολογία, αλλά και οι νόμοι του κράτους θέτουν, προκειμένου να προστατεύεται η αλήθεια, να λειτουργεί ομαλά η δημοκρατία. Καθένας από μας οφείλει να αντιλαμβάνεται το δικό του μερίδιο ευθύνης απέναντι στους πολίτες και στον ρόλο που τάχθηκε να υπηρετεί στα δημόσια πράγματα. Επιφυλάσσομαι.

 Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
πρώην Βουλευτής Κορινθίας
www.katerinafarmaki.gr

OΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ …ΠΤΩΧΩΝ ΠΛΗΝ …ΤΙΜΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ …ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s