ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΘΕΜΗ ΤΡΙΦΥΛΙΟ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ. Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ …ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ.

Έκλεισε ένας κύκλος με τον Θέμη Τριφύλιο στους Γαργαλιάνους, ένας υπέροχος κύκλος, από ποιητές -δικούς μας ποιητές- άγνωστους στο ευρύ κοινό, χαμένους στη λήθη, χωμένους στο χρονοντούλαπο της λογοτεχνίας. Και αυτή ήταν η αξία των λογοτεχνικών βραδιών, η ανάδειξη των σπουδαίων αλλά άσημων λογοτεχνών μας. Έπρεπε να αποκτήσουμε λογοτέχνη Δήμαρχο, που είχε την …αγαθή τύχη να έχει μια …Βιβή Παντελάκη δίπλα του, για να ανοίξουμε ορίζοντες. Από κοντά ο Κοπανακαίος Κώστας Παπαδόπουλος-Ζωτόπουλος, που …ξέθαψε βιβλία και οικείους και …ψάρεψε ομιλητές και τέλος το …καλυτερότερο, οι απαγγελίες και οι αναγνώσεις των κειμένων από τους δικούς μας ηθοποιούς του Τριφυλιακού. Χάρις σ΄αυτούς έγιναν πιο ελκυστικότερες οι βραδιές. Για την χθεσινή βραδιά, δείτε την στα βιντεάκια που ακολουθούν, μείνετε …καθηλωμένοι από την ομιλία του λογοτέχνη Άγγελου Λάππα, απολαύστε τις γοητευτικές κυρίες του Τριφυλιακού μας θεάτρου Γιούλα Ζαχαροπούλου και Νατάσα Παπαδάκη και στο τελευταίο βίντεο, συγκινηθείτε από τα δυο λόγια της κόρης του Γιώργου Καλογερόπουλου-Θέμη Τριφύλιου, Ελένης Τσαμαδού.

2 σκέψεις σχετικά με το “ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΘΕΜΗ ΤΡΙΦΥΛΙΟ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ. Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ …ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ.”

  1. ΄Ηταν πραγματικά μια αξέχαστη βραδιά. Ευχαριστώ από μέσα από την καρδιά μου όλους που είχαν την ιδέα και εργάστηκαν για την υλοποίηση της. Τον δήμαρχο Τριφυλίας και λογοτέχνη κ.Κ.Κόλλια, που είχε την έμπνευση να τιμήσει τους λογοτέχνες του τόπου μας, την κ. Βιβή Παντελάκη,για την οργάνωση της βραδιάς, τον λογοτέχνη κ. Αγγ.Λάπα για την εμπνευσμένη ομιλία του, τον κ. Κ.Παπαδόπουλο (Ζωτόπουλο),για τη συμβολή του στην έρευνα, και τις κυρίες Γιούλα Ζαχαροπούλου και Βιβή Παντελάκη, που ζωντάνεψαν με τη φωνή και το παίξιμό τους τους ήρωες και τις ηρωίδες των έργων του πατέρα μου. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την τιμή που έγινε στον πατέρα μου.
    Ελένη Καλογεροπούλου-Τσαμαδού

  2. ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΘΕΜΗ ΤΡΙΦΥΛΙΟ,ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΒΑΛΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΥΠΑΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΔΡΑ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΓΑΛΟΥΧΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΤΟ ΒLOG KOPANAKINEWS ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΩ.
    ΝΙΚΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΩΡΑΚΟΣ επ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s