Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

2-10-2102. Πορεία διαμαρτυρίας των Μουσικών σχολείων της Αττικής και του Καλλιτεχνικού σχολείου Γέρακα. Η αιτία της διαμαρτυρίας αυτής είναι διακοπή των δρομολογίων των λεοφορείων που μεταφέρουν τους μαθητές.

Τα μουσικά και τα καλλιτεχνικά Σχολεία είναι διαδημοτικά. Δέχονται δηλαδή μαθητές από διάφορους δήμους. Σε ολόκληρη την Αττική υπάρχουν μόνο τέσσερα Μουσικά και ένα Καλλιτεχνικό σχολείο. Η Υπάρξη των λεωφωρείων μεταφοράς των μαθητών κρίνεται άκρως απαραίτητη σύμφωνα και με τον ιδρυτικό νόμο για την ομαλή λειτουργίας τους.

Ένα σχόλιο: Με τη μουσική ταξιδεύουμε και ελπίζουμε για ένα καλύτερο αύριο. Σημερα την έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ και δεν πρέπει να τους αφήσουμε να εμποδίσουν την εκπαίδευση των νέων βλασταριών μας που άλλωστε αποτελούν τη μοναδική ελπίδα αυτού του δύσμοιρου λαού.

Andronikos Filios

Και ένα βίντεο από το μουσικό της Καλαμάτας και την ποιότητα του.

 

Διαμαρτυρία μαθητών Μουσικού στον Αλευρά για το πρόβλημα της μεταφοράς.

Διαμαρτυρία μαθητών Μουσικού στον Αλευρά για το πρόβλημα της μεταφοράς

Τη διαμαρτυρία τους για τα προβλήματα μετακίνησης των μαθητών εξέφρασαν χθες στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Π. Αλευρά, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, μαζί με μαθητές κι εκπαιδευτικούς. Η κινητοποίησή τους ήταν ενταγμένη σε πανελλήνια κίνηση διαμαρτυρίας των Μουσικών Σχολείων.
Κατέθεσαν διεκδικητικό υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις τους, ενημέρωσαν τον αντιπεριφερειάρχη  ότι η ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση αδυνατεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, αφήνοντας στον αέρα μαθητές και γονείς, οι οποίοι βρίσκονται σε αδυναμία να μεταφέρουν τα παιδιά τους, σε εποχές ιδιαίτερα δύσκολες για όλους.
Ζήτησαν την άμεση παρέμβασή του για την τροποποίηση της ΚΥΑ, ώστε όλα τα Μουσικά Σχολεία να συμπεριληφθούν ως διαδημοτικά – υπερτοπικά «ειδικά» σχολεία, μαζί με τα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ στις διαδικασίες για την προκήρυξη και ανάθεση του μεταφορικού έργου που τα αφορούν, χωρίς τους περιορισμούς της απόστασης από τη σχολική μονάδα, όπως ισχύει  για τις ΣΜΕΑ. Μια τέτοια τροποποίηση είναι ιδιαιτέρως αναγκαία για το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, που είναι και το μοναδικό καλλιτεχνικό σχολείο στο νομό.
Ο κ. Αλευράς δήλωσε τη συμπαράστασή του και διαβεβαίωσε ότι θα διαβιβάσει το αίτημά τους προς τις κεντρικές υπηρεσίες των συναρμοδίων υπουργείων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s