ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ …ΔΙΜΗΝΙΤΕΣ.

                                         

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ                                                                                                ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ    07/9/2012                              

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

                                                                                                                                                                                                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

           Τα θέματα των Παιδικών Σταθμών και των σχολείων του Δήμου Τριφυλίας ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς συζητήθηκαν σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Μερκούρης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Γιάννης Κατσούλας και οι Πρόεδροι των δύο Σχολικών Επιτροπών κ. Χαράλαμπος Παγάνης και Γιάννης Ρούσσης.  Οι διαπιστώσεις συνοψίζονται στα εξής σημεία: 

1)      Με την χρηματοδότηση των Παιδικών Σταθμών από το ΕΣΠΑ, και την πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των Παιδικών Σταθμών έστω και οριακά, θα φιλοξενηθούν όλα σχεδόν τα παιδιά σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς, ο αριθμός των οποίων εφέτος έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο όριο.  Ο Δήμος δια του Νομικού του Προσώπου θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απρόσκοπτη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών παρά την μείωση των πόρων  που εξακολουθεί να υφίσταται από την Κεντρική Διοίκηση.  Εκτιμώντας την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει  οι συμπολίτες μας αποφασίστηκε να μην γίνει καμία αύξηση στα τροφεία.  Στην προσπάθειά του αυτή ο Δήμος  προσβλέπει και στην έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης από συμπολίτες ή ομάδες συμπολιτών εφόσον χρειαστεί.

2)      Οι χώροι των σχολείων παραδίδονται στους μαθητές μας καθαροί και ευπρεπισμένοι και για την λειτουργία των σχολείων μας ο Δήμος  δια των σχολικών επιτροπών του, θα προσπαθήσει να καλύψει τις ανάγκες τους.  Άμεσα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους Διευθυντές των Σχολείων και με τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

3)      Για την έναρξη λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου και του Ειδικού Εργαστηρίου αναμένεται η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς απευθύνουμε εγκάρδιο καλωσόρισμα στους μαθητές των σχολείων μας, τους ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους στόχους τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Χώρα και ο Δήμος μας θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθειά τους ώστε να ατενίζουν με αισιοδοξία το  μέλλον τους.  Είναι αυτονόητο ότι αμέσως μετά την εκλογή των νέων μαθητικών συμβουλίων θα έχουμε συνάντηση και μαζί τους.  

        Από το Γραφείο Δημάρχου    

   

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ                                                                                                ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ    07/9/2012                              

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

                                                                                                                       

                                                                                                             

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

           Το ζήτημα της λειτουργίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας έθεσε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Λυκουρέντζο στη συνάντηση – σύσκεψη που έγινε στο περιθώριο των εγκαινίων του Αξονικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.  Ο Δήμαρχος ανέπτυξε και προφορικά την επιχειρηματολογία που έχει συμπεριλάβει στο σχετικό υπόμνημα που έχει ήδη στείλει στον Υπουργό.  Ο Υπουργός επιφυλάχθηκε να απαντήσει εν όψει οριστικοποίησης των σχετικών προτάσεων – αποφάσεων για το ζήτημα του Νοσοκομειακού Χάρτη της Χώρας.  Για το ζήτημα αυτό ένδειξη των προθέσεων του Υπουργού προσβλέπουμε να υπάρξει στην απάντησή του σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Δημητρίου Σαμπαζιώτη εντός των προσεχών ημερών.   

            Ο Δήμος εμμένει στην διατήρηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και θα επιδιώξει ουσιαστικό και αναλυτικό διάλογο σε προγραμματιζόμενη συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Υγείας.

   

        Από το Γραφείο Δημάρχου   

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                Γαργαλιάνοι 7/09/2012

ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                          Αριθ. Πρωτ . 385 

ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-          

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

 

                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-   

                        ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ  

                                 Ανακοινώνει   

      Ότι θα προβεί στην πρόσληψη εποχιακού προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και μέχρι δύο (2) μήνες

και συγκεκριμένα δύο (2) ατόμων κλάδου ΥΕ Βοηθητικών εργασιών και ενός (1) ) ατόμου κλάδου ΠΕ Νηπιαγωγών ή ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων

σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 206 του Ν.3584 /2007, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών του Φορέα .  

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μαζί με επικυρωμένη φωτοτυπία της Αστυνομικής τους ταυτότητας ,στο γραφείο του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Φιλιατρών και συγκεκριμένα στην κ. Μπακούρου Μαριγώ ,στις ώρες 8:00 π.μ. έως 14 :00μ.μ. από  10/09/2012 έως και 12/09/2012.

    Η ανακοίνωση αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων του Φορέα που έχει έδρα  στη Δημοτικής Ενότητα  Γαργαλιάνων.

   Περίληψη της ανακοίνωσης δημοσιεύεται σε δύο (2) τουλάχιστον εφημερίδες του Νομού.

                                                                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                    

                                                                         ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s