ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Ο …ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ. ΝΑΙ ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΕΞ …ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΑ ΒΕΛΗ.

Κύριε Δήμαρχε; Τι απόφαση είναι αυτή που πήρε η επιτροπή παιδείας του Δήμου μας; Θεωρώντας σαν δεδομένη την μη επαναλειτουργία του Δημοτικού σχολείου Αυλώνας, γιατί δεν στέλνει τους μαθητές του στο κοντινό Κοπανάκι και τους πάει στην Κυπαρισσία;

Προς το παρόν θα παραθέσω μόνο την απόφαση της  επιτροπής και την επιστολή που σας έστειλε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, αναμένοντας την δική σας απάντηση, την απάντηση της επιτροπής -και όχι μόνο του προεδρεύοντος, αλλά και των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν και υπηρετούν σε σχολεία της Κυπαρισσίας-   και εν τέλει του Αντιδημάρχου μας παιδείας, ο οποίος πιστεύω ότι δεν έχει ουδεμία ενημέρωση επί του θέματος.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ                                                ΚΟΠΑΝΑΚΙ12/6/2012 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ                                 ΠΡΟΣ: ΤΟΝ  κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΚΟΙΝ: ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Α/ΒΑΘ.ΕΚΠ/ΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                              

ΘΕΜΑ: Η υπ΄ αριθ.4/2012 απόφαση της Δημοτικής Επιτρ. Παιδείας Δήμου Τριφυλίας

Κύριε  Δήμαρχε,  μετά την αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Αυλώνας , πληροφορούμεθα προς  μεγάλη μας έκπληξη ότι  η  Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου  Τριφυλίας με την υπ΄ αριθμόν 4/2012 απόφαση των μελών της απέρριψε  την πρόταση  του διευθυντή του Δημοτικού  Σχολείου Κοπανακίου για υπαγωγή των κοινοτήτων Πλατανίων, Αυλώνας  και Σιδηροκάστρου  στα όρια ζώνης του Δημοτικού  Σχολείου Κοπανακίου .

Η παραπάνω απόφαση υποχρεώνει  τους μαθητές των κοινοτήτων αυτών,  παρά  τη   αντίθετη γνώμη πολλών  γονέων να μεταφέρονται όχι στο ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟ σχολείο   όπως ο νόμος  (Υ.Α. 34515/28-7-2011/ ΦΕΚ 1701/1-8-2011 τ. Β΄ άρθρο1 παρ.1γ) και η λογική ορίζει  αλλά  σε σχολεία  της Κυπαρισσίας  που βρίσκονται σε πολύ μεγαλύτερη απόσταση βάζοντας έτσι  εξάχρονα μέχρι δωδεκάχρονα παιδιά σε καθημερινή μεταφορική  περιπέτεια. 

Πώς είναι δυνατόν  να επικαλούνται τα μέλη της Δημοτικής  Επιτροπής Παιδείας   λόγους οικονομίας και να υποχρεώνουν ένα παιδί έξι ετών να μεταφέρεται με το λεωφορείο της συγκοινωνίας  από την κοινότητα  Πλατανίων  στην Κυπαρισσία , δηλαδή  σε μια απόσταση τριάντα ( 30) περίπου χιλιομέτρων   και όχι στο Κοπανάκι  που απέχει   σχεδόν  το μισό;

 Παιδαγωγικοί και ανθρώπινοι  λόγοι δεν ισχύουν για αυτά τα παιδιά, που τα υποχρεώνετε να σύρονται  κυριολεκτικά σε τέτοιες αποστάσεις ;

Το  Σιδηρόκαστρο  απέχει  δυο βήματα από την κοινότητα Καμαρίου  δεν θα μπορούσαν  οι μαθητές του να μεταφερθούν  ευκολότατα μαζί με τους μεταφερόμενους   στο σχολείο Κοπανακίου απ΄ αυτήν την κατεύθυνση;

Επικαλούνται τα μέλη της επιτροπής σας  λόγους οικονομίας  των κρατικών δαπανών, αφού η μεταφορά επιδοτείται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς  Πόρους (Κ.Α.Π. ),  αναρωτηθήκατε όμως μήπως, μεταφέροντας τους μαθητές αυτούς στα σχολεία της Κυπαρισσίας,  δημιουργείτε  τάξεις πληθωρικές, που υποχρεωτικά εκ του νόμου διχοτομούνται σε τμήματα  και προκύπτουν έτσι θέσεις απασχόλησης που κοστίζουν ασύγκριτα περισσότερο στο δημόσιο  απ΄ αυτά που τάχα εξοικονομούνται με την παραπάνω απόφαση;

Άλλες  οικονομικές υποχρεώσεις δεν θα προκύψουν από πιθανή  επιδότηση για διαμονή    μαθητών στην έδρα του σχολείου ;

Αλήθεια τι προτίθεστε να πράξετε  με τους μαθητές  της κοινότητας Πλατανίων  που είναι γραμμένοι στο Δ. Σχ. Κοπανακίου  θα τους στερήσετε τη μεταφορά για να υποχρεωθούν να διανύουν  εξήντα χιλιόμετρα την ημέρα με το λεωφορείο  παρά τη θέληση των γονιών τους;

Όλοι αυτή που έλαβαν την παραπάνω απόφαση θα΄ θελαν  το παιδί τους  να έχει αυτή τη μεταχείριση;

Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαμε να επιχειρηματολογήσουμε και για τους μαθητές της κοινότητας Αυλώνας, όμως εδώ θα σταθούμε  για να εκθέσουμε τους λόγους της παρέμβασής μας αυτής ελπίζοντας ότι θα σας πείσουμε να αναιρέσετε την παραπάνω αστήρικτη απόφαση.

Κύριε Δήμαρχε  σας θυμόμαστε πέρυσι να πρωτοστατείτε στον αγώνα να μην κλείσει το Γυμνάσιο  Κοπανακίου, δεν κατορθώσατε όμως να το σώσετε γιατί ήταν πλέον πολύ αργά. Πολύ φοβόμαστε ότι στο μέλλον μπορεί να σας δούμε να επαναλαμβάνετε το ίδιο και για το Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου,    όμως   αν συμβεί αυτό  θα συμβεί, γιατί  οι σημερινές σας  ενέργειες θα του  έχουν στερήσει το ζωτικό χώρο ύπαρξης.  

Εμείς οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου  που  ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στο   χώρο  της κωμόπολης αυτής έχουμε νόμιμο συμφέρον να στηρίξουμε  το  σχολείο της ,  επιθυμούμε   να ενισχυθεί  η δυναμικότητά του, να διατηρηθεί, να μην φυλλορροήσει,  να μην υποβιβαστεί και να μην κλείσει ποτέ,  ώστε  να μην αναγκαστούμε μελλοντικά να ξεκουβαλήσουμε, ψάχνοντας  για καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης, αναστατώνοντας έτσι τη ζωή μας  και τη ζωή των παιδιών μας .  

Κύριε Δήμαρχε  η Δημοτική Ενότητα Αετού  και ιδιαίτερα η κωμόπολη του Κοπανακίου  με τη μεγάλη κατά το παρελθόν  τη σχετική κατά το παρόν  εμπορική  κίνηση   και το πλήθος των μαθητών και των σχολείων, απόμεινε σήμερα με ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο, αυτό το σχολείο ως δήμαρχος ΚΑΙ του Κοπανακίου  έχετε υποχρέωση να το στηρίξετε,  ανακαλώντας   πράξεις   οι οποίες  στο άμεσο μέλλον θα υποσκάψουν την ύπαρξή του.  

Όντας πεπεισμένοι για το δίκαιο και το λογικό των απόψεών μας, αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας .

Πάτησε κάτω δεξιά το τετραγωνάκι να μεγαλώσει η εικόνα και να διαβάσεις πιο εύκολα τα κείμενα.

Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Ο …ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ. ΝΑΙ ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΕΞ …ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΑ ΒΕΛΗ.”

  1. Αγαπητοί γονείς,
    το θέμα δεν είναι τώρα που θα μεταφερθούν τα παιδιά. Το ζήτημα είναι ότι κακώς βρίσκεται υπό αναστολή το Δημοτικό Σχολείο Αυλώνας, πρότυπο σε υποδομές σχολείο και στολίδι για την περιοχή. Βεβαίως και τα παιδιά θα έπρεπε να μεταφέρονται στο Κοπανάκι, ως πλησιέστερο χωριό, αλλά όλα κανονίστηκαν προφορικώς με διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας. Άρα, στο Κοπανάκι θα έρχονταν; Πέρα από αυτό, πιστεύω πως πρέπει και πάλι να ερωτηθούν οι γονείς εκείνων των μαθητών για το πού θέλουν τα παιδιά τους να φοιτήσουν.Γιατί τη νέα σχολική χρονιά που έρχεται δε βάζουν ταξί λοιπόν για να επιστέψουν στο σχολείο εκείνο; Αφού έκλεισε λόγω «έλλειψης μαθητών»;; Μήπως τον Ιούνιο δεν είχαν εγγραφεί μαθητές; Το Δημοτικό Σχολείο Αυλώνας ΔΕΝ εκλεισε λόγω του κύματος κατάργησης- συγχώνευσης σχολικών μονάδων. Αυτό είναι ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ. Αγωνιστείτε τώρα για τη διατήρηση του δικού σας σχολείου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s