…ΤΣΙΠΡΑΛΕΞ (CIPRALEX) ΚΑΤΑ ΤΗΣ …ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ …ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ.

Τσιπρ’ Αλέξ: φάρμακο κατά της κατάθλιψης και του κοινωνικού άγχους

Τα δελτία ειδήσεων σάς προκαλούν πανικό; Φοβάστε τι θα γίνει αν αντισταθούμε στο πλήρες ξεπούλημα; Φοβάστε τη δραχμή; Την πτώχευση; Την έξοδο από την ΕΕ; Τη στάση πληρωμών (προς τους πιστωτές, ενώ η στάση πληρωμών στους εργαζόμενους έχει ήδη γίνει και από ιδιώτες, αλλά και από το δημόσιο); Παθαίνετε κρίσεις πανικού, πάσχετε από διαταραχές του ύπνου, έχετε σκέψεις αυτοκτονίας; Έχετε κοινωνική φοβία; Φοβάστε να διαμαρτυρηθείτε; Να ψηφίσετε; Φοβάστε την άρση ασυλίας της Ντόρας; Νιώθετε ανασφάλεια στη σκέψη ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πάψουν να κυβερνάνε; Φοβάστε τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, αλλά συγχρόνως πανικοβάλλεστε στο ενδεχόμενο ανατροπής της; Τα θέλετε όλα, αλλά δεν είστε διατεθειμένοι να κάνετε τίποτα γι’ αυτά;

Η επιστήμη έχει τη λύση. Ο φίλος LAGARTSAS-A μας ενημέρωσε για την κυκλοφορία του αντικαταθλιπτικού φαρμάκου CIPRALEX!

Σύντομος σύνδεσμος http://wp.me/pPn6Y-e2f

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ

1.3 Φαρμακοτεχνική μορφή
Επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία.
1.4 Περιεκτικότητα
Cipralex 5 mg : Κάθε δισκίο περιέχει 5 mg escitalopram σεμορφήοξαλικού άλατος.
Cipralex 10 mg: Κάθε δισκίο περιέχει10 mg escitalopram σε μορφή οξαλικού άλατος. CipralexÒ 15 mg: Κάθε δισκίο περιέχει 15 mg escitalopram σε μορφή οξαλικού άλατος. CipralexÒ 20 mg: Κάθε δισκίο περιέχει20 mg escitalopram σε μορφή οξαλικού άλατος.

2.2 Ενδείξεις
Το Cipralex ενδείκνυται για:
θεραπεία του μείζονος καταθλιπτικού επεισοδίου.
θεραπεία της διαταραχής πανικού με ή χωρίς αγοραφοβία
θεραπεία της διαταραχής κοινωνικού άγχους (κοινωνική φοβία)
Θεραπεία της γενικευμένης αγχώδους διαταραχής.

Η κατάθλιψη χαρακτηρίζεται από χαμηλή/καταθλιπτική διάθεση, απουσία ενεργητικότητας, μελαγχολία, αισθήματα λίγης ή καθόλου αξίας,διαταραχές ύπνου, απόσυρση και ανικανότητα να ανταποκριθεί κανείςστις καθημερινές ασχολίες. Η κατάθλιψη μπορεί να συνοδεύεται ακόμη και με σκέψεις αυτοκτονίας. Οι καταθλιπτικοί ασθενείς μπορεί ακόμη να υποφέρουν από συμπτώματα άγχους.

Η διαταραχή πανικού χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση απρόσμενων κρίσεων έντονου πανικού ή άγχους όταν οι ασθενείς έρχονται αντιμέτωποι μεσυγκεκριμένες περιστάσεις ή λόγω του φόβου ότι θα βιώσουν νέες κρίσεις. Συγκεκριμένα το τι προκαλεί τις κρίσεις διαφέρει από ασθενή σε ασθενή. Οι κρίσεις επανεμφανίζονται όταν ο ασθενής αντιμετωπίζει ξανά την ίδια κατάσταση.

Η διαταραχή κοινωνικού άγχους, επίσης γνωστή και ως κοινωνική φοβία, σχετίζεται με τον υπέρμετρο φόβο προς τις κοινωνικές περιστάσεις. Οι ασθενείς τείνουν να αποφεύγουν τις κοινωνικές περιστάσεις οι οποίες θα μπορούσαν να τους προκαλέσουν άγχος ή καταπόνηση. 

Η γενικευμένη αγχώδης διαταραχή σχετίζεται με υπερβολικό άγχος και/ή ανησυχία. Τυπικά η ανησυχία σχετίζεται με συνήθεις δραστηριότητες τηςκαθημερινής ζωής.

2.3 Αντενδείξεις

Μην πάρετε το Cipralex:
• εάν είστε αλλεργικός/ή στη δραστική ουσία ή σε οποιοδήποτε από τα έκδοχα του φαρμάκου που αναφέρονται στην ενότητα 1.2 αυτού του φυλλαδίου.
Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
• ταυτόχρονα με φάρμακα γνωστά ως μη εκλεκτικοί, μη αναστρέψιμοι αναστολείς της μονοαμινοξειδάσης (MAOIs), φενελζίνη, ιπρονιαζίδη, ισοκαρβοξαζίδη, νιαλαμίδη και τρανιλκυπρομίνη, τα οποία χρησιμοποιούνται επίσης για τη θεραπεία της κατάθλιψης.
Εάνέχετε λάβει οποιαδήποτε από αυτά τα φάρμακα θα χρειαστεί να περιμένετε 14 ημέρες πριν ξεκινήσετε να λαμβάνετε τα δισκία Cipralex. Μετά την διακοπή του Cipralex πρέπει να αφήσετε να περάσουν 7 ημέρεςπριν ξεκινήσετε την λήψη οποιουδήποτε από αυτά τα φάρμακα.

http://www.healthview.gr/node/198

Advertisements

One thought on “…ΤΣΙΠΡΑΛΕΞ (CIPRALEX) ΚΑΤΑ ΤΗΣ …ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ …ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ.”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s