ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ YΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

 ΜΑΡΑΒΕΛΗ ΙΩΑΝΝΑ

Γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Από το 1990 ζει στην Κυπαρισσία, τόπο καταγωγής των γονέων της. Σπούδασε Συντήρηση Έργων Τέχνης και Ζωγραφική και εργάστηκε στο ΥΠ.ΠΟ. με συμβάσεις από το 2003 έως το 2008. Είναι φοιτήτρια του Ανοικτού Πανεπιστημίου στο τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού και εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος. Συμμετέχει στο κίνημα για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος (χαράτσια, διόδια).

 

ΜΠΟΥΖΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1966. Είναι καθηγητής Φυσικής και εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση. Είναι παντρεμένος με την Βασιλική Σδούκου. Σαν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πάτρας συμμετείχε στην πολιτική ομάδα Α/συνέχεια και αργότερα στην Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.). Είναι μέλος της Γραμματείας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχε στους αγώνες του λαού μας ενάντια στην ιμπεριαλιστική παγκοσμιοποίηση μέσα από τις γραμμές του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ. Συμμετέχει στο κίνημα για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος (χαράτσια, διόδια). Πήρε μέρος στην αγωνιστική στάση του λαού στις πλατείες και στις παρελάσεις.

 

ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΣ

Γεννήθηκε το 1957 στην Καλαμάτα. Είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του Α.Π.Θ. Από το 1983 εργάζεται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας. Έχει διατελέσει προϊστάμενος σε πολλά τμήματα της Τεχνικής Υπηρεσίας. Νομαρχιακός Σύμβουλος από το 2004 ως το 2010. Διατέλεσε πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας και της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ρακιντζή και έχουν δύο παιδιά.

 

ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Γεννήθηκε στην Κορώνη. Σπούδασε Μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Συμμετείχε ενεργά στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα. Νομαρχιακός Σύμβουλος Μεσσηνίας από το 1998 έως το 2010. Επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου». Εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου στις εκλογές του 2010. Έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στους αγώνες για τα προβλήματα του λαού και στα κινήματα κατά των διοδίων και ενάντια στα χαράτσια. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΝ και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι παντρεμένος με τη Γωγώ Καραγεώργη και έχουν δύο παιδιά.

  

ΣΩΦΡΟΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Γεννήθηκε το 1953. Είναι γιατρός δερματολόγος – αφροδισιολόγος και μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας. Την περίοδο της χούντας εντάχθηκε στο «Ρήγα Φεραίο» και συνέχισε την πολιτική του δράση ως στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού, της ΕΑΡ και του Ενιαίου Συνασπισμού. Κατάγεται από οικογένεια αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Στέλλα Καρλαύτη και έχουν τρία παιδιά.

 

ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΗΣ

Γεννήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, όπου και εργάστηκε για 5 χρόνια. Σήμερα, δραστηροποιείται στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ως ελεύθερος επαγγελματίας. Παράλληλα, παρακολουθεί πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Πολιτικής επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από τα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε έντονη πολιτική δράση μέσα από τις γραμμές της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και έχει συμμετάσχει ενεργά σε εκπαιδευτικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κινήματα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ιδιαίτερα με ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Ήταν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2010 με το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας και είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου. Είναι μέλος του ΣΥΝ.

 

ΨΑΡΡΕΑ ΕΛΕΝΗ

Κατάγεται από τις Γαϊτσές Αβίας και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταπτυχιακό στις Σπουδές Φύλου του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Δεύτερο μεταπτυχιακό στη Δημιουργική Γραφή. Σήμερα εκπονείται η διπλωματική εργασία αυτού. Δραστηριοποιείται στο κίνημα και στην αριστερά από τα φοιτητικά της χρόνια. Συμμετέχει στην Παγκόσμια Πορεία Γυναικών και στο φεμινιστικά κίνημα. Έχει εκπροσωπήσει το Ελληνικό τμήμα της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Συντονιστικό το 2007 στην Γαλλία (Toulouse), το 2008 στην Γενεύη και την ίδια χρονιά στο Παγκόσμιο Συντονιστικό στην Ισπανία (Vigo). Είναι ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μέλος της αντικαπιταλιστικής ομάδας που συμμετέχει στο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ ...ΠΑΝΤΟΥ

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι μια σημαντική νίκη του λαϊκού κινήματος. Ο Ελληνικός λαός με τους αγώνες του, επέβαλε το δικαίωμά του να μιλήσει ο ίδιος για την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας. Ο Ελληνικός λαός με την αγωνιστική του συμπεριφορά επέβαλε τις εκλογές σε πείσμα εκείνων που δεν τις ήθελαν.

Οι εκλογές αυτές είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμες.

Τούτη τη φορά δεν κρίνεται απλά το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση και ποιος στην αντιπολίτευση.

Τούτη τη φορά κρίνονται:

  • Αν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη θα κυριαρχεί η δικτατορία των αγορών ή η δημοκρατία των λαών.

  • Αν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη θα κάνουν κουμάντο οι τραπεζίτες ή οι λαοί.

  • Αν η Ευρώπη θα γίνει Γερμανική ή η Γερμανία Ευρωπαϊκή.

  • Αν στην Ελλάδα θα συνεχίσει να κυριαρχεί το διεφθαρμένο καθεστώς της υποτέλειας που υπηρετούν τα κόμματα του δικομματισμού ή θα υπάρξει γνήσια δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία.

  • Αν στην Ελλάδα θα συνεχίσει ο κατήφορος των μνημονίων και της υποτέλειας ή αν θα ξεκινήσει μια νέα ανοδική πορεία ευημερίας με πλήρη εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία, χωρίς καταστροφικά μνημόνια, επαχθείς δανειακές συμβάσεις και Γερμανούς γκαουλάιτερ.

  • Αν η Μεσσηνία θα συνεχίσει να χαρακτηρίζεται ως ο στυλοβάτης του δικομματισμού.

  • Αν η Μεσσηνία θα εκλέξει στο κοινοβούλιο και βουλευτή της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Ο Ελληνικός λαός πορευόμενος προς τις εκλογές δίνει καθημερινά τις απαντήσεις του. Τα κόμματα του δικομματισμού έχουν απαξιωθεί στη συνείδησή του. Σταδιακά διαλύονται. Οι εκπρόσωποί τους κρύβονται από ντροπή και υπό το βάρος των πολιτικών «εγκλημάτων» που διέπραξαν. Η αυτοδυναμία του ενός εκ των δύο ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Η δυνατότητα να έχουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία και οι δυο μαζί απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο. Ένας νέος συνασπισμός πολιτικών δυνάμεων έρχεται στο προσκήνιο της Ελληνικής ιστορίας. Είναι ο συνασπισμός των δυνάμεων της αριστεράς. Των δυνάμεων που δεν περιφέρονται ως ασπόνδυλοι γυμνοσάλιαγκες έρποντας στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Των δυνάμεων της Αριστεράς που δεν αντλούν τη δύναμή τους από την εύνοια και τις μίζες των εργολάβων του νεοφιλελευθερισμού, αλλά από τον ίδιο το λαό, γιατί προέρχονται απ’ αυτόν, εργάζονται μαζί με αυτόν και γι’ αυτόν. Των δυνάμεων που έχουν και τη δύναμη και τη θέληση να πουν όχι, σ’ όλους εκείνους που θέλουν πάνω από τα συμφέροντα των λαών και της δημοκρατίας εκείνα των δανειστών και των διεθνών τοκογλύφων των δυνάμεων εκείνων που έχουν τη δύναμη και τη θέληση να επαναφέρουν την ηθική της ανιδιοτέλειας στην πολιτική, να εξοβελίσουν το φόβο, να βαθύνουν τη δημοκρατία και να οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από τη σημερινή καταστροφική κρίση.

Ανάμεσα σ’ αυτές τις δυνάμεις της Αριστεράς είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της πιο συνεπούς αντιπολίτευσης τα δύο δύσκολα τελευταία χρόνια. Αυτό που στάθηκε στο πλευρό του χειμαζόμενου ελληνικού λαού, υπερασπιζόμενο με συνέπεια και σταθερότητα τα συμφέροντά του. Η παράταξη που ήταν στις πλατείες, στις διαδηλώσεις, στις απεργίες, στον αγώνα ενάντια στα χαράτσια κ.λπ. Αυτοί που δεν δείλιασαν ακόμα και όταν δέχτηκαν τις επιθέσεις των βιαστών του ελληνικού λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει κεντρικό στρατηγικό του στόχο την ενότητα και τη συσπείρωση  όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, όλων των λαϊκών κινημάτων, όλου του λαού για την έξοδο από την κρίση.

Καλούμε τους δημοκράτες αγωνιστές της Μεσσηνίας να μαυρίσουν «δαγκωτά» τα κόμματα του μνημονίου που κατέστρεψαν τη χώρα και να ψηφίσουν τις δυνάμεις της Αριστεράς, αναδεικνύοντας πρώτο ανάμεσά τους το ΣΥΡΙΖΑ. Να εκλέξουν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία.

Για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια υποτέλειας, χωρίς δανειακές συμβάσεις, που μετατρέπουν τη χώρα σε νεοαποικία, χωρίς Γερμανούς γκαουλάϊτερ, χωρίς διαφθορά, αλλά με την υπερηφάνεια, το φιλότιμο και την εργατικότητα του ελληνικού λαού. Για να σταματήσει η κατρακύλα του λαού και της χώρας, για να αρχίσει μια νέα περίοδος ευημερίας και ανάπτυξης.

Παρουσιάζουμε σήμερα το ψηφοδέλτιό μας. Τους επτά συντρόφους και συντρόφισσες μας που τίθενται με ανιδιοτέλεια και σεμνότητα στην πρώτη γραμμή μάχης. Δεν είχαμε πρόβλημα στην αναζήτηση υποψηφίων. Δυσκολευτήκαμε μόνο στο να διαλέξουμε την καλύτερη δυνατή επτάδα από την πληθώρα των εθελοντών που κατέθεσαν τη διαθεσιμότητά τους γι’ αυτή τη μάχη.

Πρόκειται για συναγωνιστές που ήταν δίπλα στο Μεσσηνιακό λαό, στους αγώνες του τα δύο τελευταία χρόνια και θα συνεχίσουν να είναι και μετά τις εκλογές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s