ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ NIKOΥ ΧΟΥΝΤΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ. ΤΟ …ΖΟΥΜΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

Δυό λόγια από τον  Ηλία Γιαννόπουλο στο Θάρρος και 5 βίντεο από όλη την  εκδήλωση. Στα 3 πρώτα ο ευρωβουλευτής μας αναλύει την οικονομική κατάσταση της χώρας και του τι μέλλει γενέστε και στα επόμενα 2 θα δείτε την συζήτηση που ακολούθησε. Να σημειώσουμε .οτι πριν τν ομιλία, ο Νίκος Χουντής, συνομίλησε με εκπροσώπους των  αγροτικών συλλόγων του Δήμου μας.

Ομιλία στην Κυπαρισσία για τις πολιτικές εξελίξεις και την Αριστερά
Την άμεση διεξαγωγή εκλογών ζήτησε από την Κυπαρισσία ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, τονίζοντας παράλληλα πως άμεσες λύσεις για τη χώρα και τους πολίτες είναι η άρνηση εφαρμογής του Μνημονίου και πληρωμής του χρέους.
Μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε μέλη και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και απλούς ενεργούς πολίτες, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Κανελλάκης», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως οι πολιτικές του πρώτου Μνημονίου απέτυχαν και οδήγησαν το λαό στη εξαθλίωση, ενώ με το δεύτερο Μνημόνιο ολοκληρώνεται η εξαθλίωση και έρχεται ακόμη μεγαλύτερη ύφεση. Ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να χάσει κυριαρχικά της δικαιώματα και κεκτημένα από τις επιβαλλόμενες πολιτικές, ενώ είπε πως πρέπει να ενισχυθεί το «εμείς», το κίνημα απέναντι στο Μνημόνιο, και να οργανωθεί με ευρύτερες συμμαχίες και αριστερές συνεργασίες. Εξέφρασε, δε, αντιρρήσεις για το ύψος του χρέους, σημειώνοντας πως και εκείνοι μας χρωστάνε και ιδίως η Γερμανία, αλλά η Ελλάδα, δια των πολιτικών και των κυβερνήσεων, δεν τα διεκδικεί.
Ο δε ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει ρεαλιστικές λύσεις, όπως η διαπραγμάτευση για τη διαγραφή μέρους του χρέους, η διεκδίκηση οικονομικής αρωγής από την Ε.Ε. και ο έλεγχος του χρημάτων που μας δίδονται.
Ακολούθησε συζήτηση με ερωταπαντήσεις για την Αριστερά στην Ελλάδα, τις προτάσεις της, την πολιτική της και την οικονομική και πολιτική κατάσταση στη χώρα. Τη συζήτηση συντόνιζαν το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», Θανάσης Πετράκος και το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Μαραβελή.
Η.Γ.

ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

2 σκέψεις σχετικά με το “ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ NIKOΥ ΧΟΥΝΤΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ. ΤΟ …ΖΟΥΜΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s