ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΑΚΙΑ ΣΕ …ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ; ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ «ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ¨ ΤΟΥ Ο ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ.

Οι αναθέσεις για πυροπροστασία!
«Αν όντως η επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών για πολιτική προστασία – πυροπροστασία στο δήμο Τριφυλίας, έστω και με 24 (!) απευθείας αναθέσεις πάει για το σκοπό που δόθηκε και καθαριστούν οι δρόμοι που ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, να πω «χαλάλι». Αν όμως τα λεφτά διατεθούν σε ημέτερους εργολάβους είτε για να τους κάνουν, από το δήμο, «δωράκια» για τον Δεκαπενταύγουστο, είτε για να τους ξεπληρώσουν προεκλογικά ρουσφέτια δημάρχων που ήταν με τον Κόλλια, τότε από Σεπτέμβρη, στην Τριφυλία θα έχετε μεγάλο «Θέμα».», μου είπε παλιός αυτοδιοικητικός. Τί να εννοούσε; Αυτός θα ξέρει, για να το λέει, προφανώς, και αναμένουμε κι εμείς να «δούμε»!
Η.Γ.

Στόμιο Φιλιατρών: Από κόσμημα – σκουπιδαριό.
Αναγνώστης από τα Φιλιατρά, που πριν δύο μέρες πήγε για μπάνιο στο Στόμιο Φιλιατρών επικοινώνησε μαζί μου και μου ζήτησε να γράψω πως, «το Στόμιο Φιλιατρών, που ήταν πραγματικό κόσμημα έχει αφεθεί από τις τοπικές Αρχές στην τύχη του και είναι γεμάτο, φέτος, στο σκουπιδαριό. Ούτε κάτι καλαθάκια που έχουν βάλει, δεν στέλνουν έναν άνθρωπο, από το δήμο, να τα αδειάσει και να καθαρίζει και το χώρο.». Είναι αλήθεια αυτό; Από το Δήμο και την δημοτική κοινότητα τί κάνουν; Κρίμα.
Η.Γ.
Μπράβο στον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών!
Το είπαν και το έκαναν πράξη οι άνθρωποι του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών. Εδώ και κάτι μέρες, κάθε απόγευμα, άνθρωπός τους, καθαρίζει πέριξ της πλατείας των Φιλιατρών και ιδίως στα σημεία εκείνα που υπάρχουν πολλά σκουπίδια τα οποία πετούν αλλοδαποί, προτρέποντάς τους μάλιστα να μην αφήνουν σκουπίδια στο χώρο που «συγκεντρώνονται»! Αξιέπαινη και αξιόλογη πρωτοβουλία του Συλλόγου, που καλό θα είναι να βρει και άλλους μιμητές!
Η.Γ.

2 σκέψεις σχετικά με το “ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΑΚΙΑ ΣΕ …ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ; ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ «ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ¨ ΤΟΥ Ο ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ.”

  1. Για την αποκατάσταση της αλήθειας να σας ενημερώσω ότι τα καλαθάκια στην παραλία του Στομίου δεν τα έβαλε η δημοτική ενότητα Φιλιατρών, αλλά ο σύλλογος φίλων Στομίου. Είναι φανερό πως όποιος είχε την πρωτοβουλία της συγκομιδής θα έπρεπε να προνοήσει και για την αποκομιδή! Επιπλέον όσον αφορά τον καθαρισμό της πλατείας των Φιλιατρών έχει στη διαθεσή της η δημοτική ενότητα από τις αρχές Ιουλίου διμηνίτη συμβασιούχο που φροντίζει με φιλότιμο την γύρω περιοχή..

  2. Μάλλον κάποια παρανόηση θα έγινε στα σχόλια.

    1) Δεν γράφω πουθενά ποιός έβαλε τα καλαθάκια στο Στόμιο, αλλά τί κάνει ο Δήμος και η Δημοτική Κοινότητα Φιλιατρών για να τα αδειάζουν. Να δεχθώ ότι τα έβαλε ο Σύλλογος, όπως λέτε, και έτσι θα είναι. Ο Σύλλογος, για να μην είναι «χύμα στο κύμα» τα σκουπίδια, έβαλε τα καλαθάκια. Ο Δήμος και η Δημοτική Κοινότητα Φιλιατρών, τόσο δύσκολο είναι, πια, να στέλνουν κάποιον να τα αδειάζει; Ώρα είναι να ζητήσουμε ή να επιρρίψουμε ευθύνες στο Σύλλογο που έβαλε τα καλαθάκια, αντί να τον συγχαρούμε για την πρωτοβουλία του με την οποία καλύπτει κενά και ελλείψεις των αρμόδιων τοπικών Αρχών για την προστασία και καθαριότητα της παραλίας.

    2) Ο καθαρισμός της πλατείας και όλων των δημόσιων – δημοτικών κοινόχρηστων χώρων είναι ευθύνη του κάθε δήμου. Για τις υπηρεσίες καθαριότητας άλλωστε οι δημότες πληρώνουν και δημοτικά τέλη. Στο σχόλιο αναφέρθηκα στην πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών και δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο Δήμο. Και τί να γράψω για το δήμο; Ότι οφείλει να πράττει το αυτονόητο σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του;

    3) Επειδή και άλλες φορές, έχω διαβάσει και έχω ακούσει να αναφέρονται οι πρώην Δήμοι, ως είναι σήμερα Δημοτικές Ενότητες, αλλά να δίνεται σε αυτές ο χαρακτήρας «διοικητικής οντόντητας», σημειώνω πως οι σημερινές Δημοτικές Ενότητες είναι γεωγραφικές οντότητες που δείχνουν, απλώς, τα όρια των πρώην Δήμων και επίσης είναι εκλογικές περιφέρειες. Δεν έχουν καμία «θεσμική» υπόσταση στη λειτουργία τους, όπως π.χ. Συμβούλιο ή Συνέλευση. Άλλο είναι οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες με Συμβούλους, Συμβούλια, Προέδρους ή Εκπροσώπους και άλλο, τελείως διαφορετικό οι Δημοτικές Ενότητες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s