…ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΑ ΤΑ «ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ» ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΦΙΛΑΡΑΚΙ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ Ο ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΡΙΜΗΣ.

«Βουλιάζουν» οι παραλίες, «στενάζει» η αγορά…

Καλοκαιράκι και, όπως είναι φυσικό, οι παραλίες της Τριφυλίας «βουλιάζουν» καθημερινά από κόσμο. Άλλες με περισσότερο σε σχέση με πέρυσι, άλλες με ελαφρώς λιγότερο, οι παραλίες μας είναι «τίγκα», αφού σε γενικές γραμμές ο κόσμος στην Τριφυλία μέχρι στιγμής είναι περισσότερος από πέρυσι.

Την ίδια ώρα, η αγορά «στενάζει», αφού ναι μεν κόσμος υπάρχει, αλλά δεν πολυκυκλοφορεί και δεν ψωνίζει, όπως άλλες χρονιές, αφού έχει μειωθεί η αγοραστική του δύναμη και ικανότητα λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η.Γ.

«Το νερό, νεράκι» στους Γαργαλιάνους…

«Το νερό, νεράκι» λένε στους Γαργαλιάνους, αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις δε γίνονται για την επίλυση του προβλήματος. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα, αλλά πειστικές απαντήσεις για το πού πάει και γιατί «χάνεται» το νερό από το «Αλικοντούζι» δε δόθηκαν.

Ούτε βεβαίως και απαντήσεις για την καταλληλότητα ή μη του νερού γεωτρήσεων που έχουν ρίξει στο δίκτυο ή προτίθενται να ρίξουν.

Επ’ αυτών, θα δοθούν απαντήσεις;

Η.Γ.

Χορτάριασαν οι δρόμοι…

Η εικόνα που παρουσιάζει το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Τριφυλίας δεν είναι μόνο προσβλητική, αλλά και ντροπιαστική. Οι δρόμοι στην κυριολεξία έχουν χορταριάσει. Βάτα, κλαριά και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε συναντά κανείς στο σύνολο σχεδόν του δικτύου. Εκτός από την εικόνα, υπάρχει και η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι περνούν από αυτούς τους δρόμους, κάνοντας την οδήγηση άκρως επικίνδυνη.

Εκεί, στο Δήμο Τριφυλίας, που διαθέτουν και μηχανήματα, τι κάνουν για να καθαρίσουν τους δρόμους ώστε να διέρχονται με ασφάλεια τα οχήματα και να μην κινδυνεύει ο κόσμος; Ή μήπως και για τα βάτα και το χορτάριασμα φταίει ο κακός «Καλλικράτης», η οικονομική κρίση, το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο; Έλεος!

Η.Γ.

Στην Κυπαρισσία η Κάρμεν Ρουγγέρη!

Στην Κυπαρισσία βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής η Κάρμεν Ρουγγέρη, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του ΜΕΣΚ, συμμετέχοντας με ευχαρίστηση στην κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού Παραδοσιακού και Μοντέρνου Σκιάχτρου που διεξήχθη στην κεντρική πλατεία της πόλης!

Η κα Ρουγγέρη επισκέπτεται την Κυπαρισσία για πολλοστή φορά, απολαμβάνοντας τη φιλοξενία αλλά και τις ομορφιές της περιοχής!

Η.Γ.

Μήνες ολόκληρους ζητάνε ένα «τεχνικό» στη Χριστιανούπολη…

Εδώ και κάμποσους μήνες, στη Χριστιανούπολη Τριφυλίας, οι κάτοικοι ζητάνε να γίνει ένα μικρό τεχνικό έργο, να φτιαχτεί ένα φρεάτιο και να γίνει ένας αγωγός λίγων μόλις μέτρων για νεόδμητη οικία που έχει κατασκευαστεί στο κέντρο του χωριού, αλλά μάταια… Κανείς αρμόδιος από το Δήμο Τριφυλίας, παρά τις συνεχείς οχλήσεις τους, δεν τους ακούει, όπως φαίνεται, και δε δίνει λύση στο πρόβλημα… Πόσο ακόμη θα πρέπει να «ενοχλούν» για να γίνει παρέμβαση του Δήμου και να λυθεί το πρόβλημα;

Η.Γ.

«Πινόκιο» ο δήμαρχος Τριφυλίας;

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, στις αιτιάσεις και τις βολές της αντιπολίτευσης για τις δύο απανωτές συνεδριάσεις την ίδια μέρα και, μάλιστα, με δεύτερη αυτή για τον προϋπολογισμό, ο δήμαρχος είπε ότι αυτό έγινε επειδή το Σώμα θα συνεδρίαζε πάλι στις 23 – 24 Αυγούστου. Όμως, ω του θαύματος (!), εκδόθηκε πρόσκληση για συνεδρίαση την Τετάρτη 3 Αυγούστου. Δεν το γνώριζε ο δήμαρχος; Δε γνώριζε τα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα; Δε γνώριζε πως πρέπει να ληφθούν, επ’ αυτών, αποφάσεις του Σώματος; Ή, μήπως, για το συγκεκριμένο έγινε «Πινόκιο» ο δήμαρχος Τριφυλίας;

Η.Γ.

Ποια απογραφή και τίνος;

Για την απογραφή στο Δήμο Τριφυλίας έχουμε γράψει και ξαναγράψει κάμποσα σχόλια εδώ. Όταν δω την πρόσκληση για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας με μοναδικό θέμα την Έκθεση της Επιτροπής Απογραφής, μόνο τότε θα σκεφτώ ότι αυτή μπορεί και να ολοκληρώθηκε και είναι απογραφή και όχι παρουσίαση στοιχείων – «προϊόντων επεξεργασίας». Ναι, έτσι ακριβώς! Δεν είναι ότι δεν πιστεύω το δήμαρχο και τους συμβούλους του που το λένε, αλλά κάτι μου λέει πως υπάρχουν κάποια σημεία και στοιχεία που, ίσως, χρήζουν περαιτέρω προσοχής και διευκρίνισης! Περισσότερα, όταν έρθει το θέμα, για έκπληξη!

Η.Γ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s