…ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ, ΟΙ …ΟΡΝΤΙΝΑΤΖΕΣ ΤΩΝ ΧΙΤΛΕΡΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ.

Μάθανε πως… πλακώσανε και οι Αυστριακοί

20/05/2011

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Όπως φαίνεται δεν θα μείνει παροιμία που να μην ταιριάζει σε κάποια από όλες τις στιγμές εθνικής ντροπής που ζούμε τον τελευταίο καιρό. Η λαϊκή σοφία τα έχει προβλέψει όλα.

Στην περίπτωση της Αυστρίας, που από τον περασμένο Νοέμβριο έχει θυμηθεί το «ηρωικό» παρελθόν της – αυτό του «Άνσλους» (προσάρτηση) της ναζιστικής εποχής, αλλά και της κατάληψης της Σερβίας από αυστριακά στρατεύματα – και έσπευσε να… προσαρτηθεί ξανά στη Γερμανία, η ταιριαστή παροιμία είναι «μάθανε πώς… πλακώσανε κι’ οι Αυστριακοί»! 

Από τότε, τον Νοέμβριο, μας είχε προειδοποιήσει η Βιέννη πως η Αυστρία δεν σκοπεύει να πληρώσει το μερίδιο που της αναλογεί από το δάνειο προς την Ελλάδα, εφόσον η χώρα μας δεν τηρεί τις απορρέουσες από το Μνημόνιο υποχρεώσεις της.

Αυτές τις μέρες, ιδιαίτερα ορεξάτη εμφανίζεται η φρέσκια υπουργός των Οικονομικών της χώρας, Μαρία Φέκτερ, η οποία, στο περιθώριο του τελευταίου Ecofin, μας κούνησε αυστηρά το δάχτυλο – όπως και ο Όλι Ρεν, καθώς όλοι οι παλαιόθεν συνεργάτες των Γερμανών φαίνεται πως εξακολουθούν να έχουν την ίδια μούρη.

περισσότερα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s