ΟΝΤΩΣ, ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ …ΜΥΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ …ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ Ο κ. ΜΙΣΘΟΣ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ;

Πηγή: Υψηλό στη Μεσσηνία το μέσο κόστος μεταφοράς μαθητών σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Π. Μισθό

Υψηλό στη Μεσσηνία το μέσο κόστος μεταφοράς μαθητών σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Π. Μισθό

Ως έναν από τους πιο δαπανηρούς χαρακτήρισε το Νομό Μεσσηνίας χθες ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πέτρος Μισθός και μάλιστα προέτρεψε τους πολίτες να δουν σχετική έρευνα σύμφωνα με την οποία στη Μεσσηνία το ετήσιο κόστος μεταφοράς ανά μαθητή ως τώρα ήταν πάνω από 1.500 ευρώ, τη στιγμή που σε άλλους νομούς της χώρας ήταν από 500 – 1.000 ευρώ!
«Σαφέστατα υπάρχουν αίθουσες για να κάνουν μάθημα τα παιδιά. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα έλλειψης αιθουσών στα νέα σχολεία, τα οποία συγχωνεύονται. Να σταματήσουν να λέγονται αυτά. Εχουμε εξαντλήσει τα όρια. Τους μύθους και τα μυθεύματα να τα αφήσουν. Θα παρακαλέσω κάτι. Να ασχοληθούν οι δήμοι και τα δημοτικά συμβούλια με τη μεταφορά των παιδιών, όπου τα χρήματα έχουν βγει από το υπουργείο Εσωτερικών και το λέω από σήμερα. Εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι για τη μεταφορά. Εμείς δίνουμε όλα τα στοιχεία για το πόσα παιδιά μεταφέρονται και μέχρι τώρα έχω δει μια δυστοκία από τους δήμους σε αυτό το σημείο. Πότε θα προετοιμαστούν; Για τις μετακινήσεις θέλω να πω ακόμη πως ο νομός σας ήταν από τους πιο δαπανηρούς. Αν δείτε την ιστοσελίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου (πρόκειται για την http://pelop.pde.sch.gr) θα διαπιστώσετε μια επίσημη έρευνα από το Ινστιτούτο Μεταφορών, που δείχνει το κόστος ανά μαθητή που υπήρχε στη Μεσσηνία. Αναρωτιέμαι γιατί. Χρήζει έρευνας… Δεν μπορώ να ξέρω για το τι ακριβώς έγινε, δεν κάναμε εμείς αυτούς τους διαγωνισμούς, αυτοί γίνονταν από τις νομαρχίες. Τίποτε άλλο» δήλωσε ο κ. Μισθός.
Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Μεσσηνίας Νίκος Κλάδης είπε σε αυτό το σημείο πως σήμερα αποστέλλεται στους δήμους η σχετική εγκύκλιος, ώστε να κινηθούν προς την κατεύθυνση αυτή και να πάρουν τα μαθητολόγια.

Μετά από όλα αυτά, το …εμπεδώσαμε, τέλος τα σχολεία μας. Οι άνθρωποι, συν τις άλλοις,  είναι και ανάλγητοι. Υπομονή θα τα ακούσετε και στα βιντεάκια που έρχονται.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s