Οι Εικαστικοί Περίπατοι τελείωσαν, συνεχίζουν όμως να στηρίζουν και να ενθαρρύνουν δράσεις, όπως τα Υπαίθρια Εργαστήρια

Μπορεί οι Εικαστικοί Περίπατοι να τελείωσαν με τα έργα τέχνης στις βιτρίνες των καταστημάτων της πόλης μας, συνεχίζουν όμως να στηρίζουν και να ενθαρρύνουν δράσεις, όπως τα Υπαίθρια Εργαστήρια, που γεννήθηκαν μέσα απ’ αυτούς. Σας θυμίζω, το πρώτο για φέτος Υπαίθριο Εικαστικό Εργαστήρι ήταν στον πεζόδρομο της Αριστομένους στις 16 Απριλίου (Σάββατο του Λαζάρου). Ακολούθησε το Υπαίθριο Εργαστήρι Ζωγραφικής, το επόμενο Σάββατο 30 Απριλίου στη Μυλόπετρα στο Ιστορικό Κέντρο και από τότε συνεχίστηκε κάθε Σάββατο: 30/4, 7/5 & 14/5  στο συγκεκριμένο σημείο και γύρω από το εκκλησάκι των Αγ. Αποστόλων. Οι πλανόδιοι ζωγράφοι κάθε φορά θα επιλέγουν στέκια που τους εμπνέουν για δημιουργία και μακάρι σ’ αυτή την παρέα να εντάσσονται όλο και περισσότεροι!

Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι σχεδιάζουμε από το πρωί του Σάββατου 28 Μαΐου -εάν «συμμαχίσει» μαζί μας και ο καιρός- ολοήμερη, Υπαίθρια Έκθεση Ζωγραφικής με έργα που δημιουργήθηκαν στα Εργαστήρια αυτά. Τα έργα θα εκτεθούν σε υπαίθριους χώρους γύρω από το εκκλησάκι των Αγ. Αποστόλων, ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοιοιείται ένα ακόμη Υπαίθριο Εργαστήρι.
Το βράδυ θα γίνει και μια προβολή που θα παρουσιάζει το χρονικό των Υπαίθριων Εργαστηρίων, μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Υ.Γ. Στις φωτογραφίες που επισυνάπτονται, στη μία είναι ο ζωγράφος Γιώργος Σταθουλόπουλος που ζωγραφίζει καθισμένος στο πεζούλι των Αγ. Αποστόλων και στην άλλη, μικροί περαστικοί μπόμπιρες που αποφάσισαν να κάνουν μια στάση με τους γονείς τους, αφήνοντας την πινελιά τους. Είναι κάτι που συνιθίζεται στα Εργαστήρια αυτά… Και οι δύο φωτογραφίες είναι από το τελευταίο Εργαστήρι το περασμένο Σάββατο 14/5.

Με εκτίμηση,
Βασιλική Κατέρη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s