Συνάντηση Κόλλια – Μπάμη με Τατούλη για ενιαία ενότητα για διαχείριση σκουπιδιών. Απορριμματοφόρα ζήτησε από Τατούλη ο Κόλλιας.

Ενιαία ενότητα για τη διαχείριση των σκουπιδιών θα αποτελέσουν κατά πάσα πιθανότητα οι Δήμοι Τριφυλίας και Οιχαλίας, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αυτό προέκυψε χθες κατά τις διαδοχικές συναντήσεις του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη με τους δημάρχους Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη και Τριφυλίας Κώστα Κόλλια στην Τρίπολη, για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Εξάλλου, στη συνάντηση με το δήμαρχο Τριφυλίας -στην οποία παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Π. Τσίγγανος- ο κ. Τατούλης ζήτησε από τον κ. Κόλλια να ενεργοποιηθεί η διαδικασία που είχε αποφασιστεί από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές στους καποδιστριακούς δήμους για την τοποθέτηση δεματοποιητή στην περιοχή. Να θυμίσουμε ότι τότε για τη διαχειριστική ενότητα της Τριφυλίας είχε αποφασιστεί ο χώρος όπου θα μπει ο δεματοποιητής να είναι σε σημείο που θα αποφάσιζαν από κοινού οι τ. Δήμοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων. Ενας τέτοιος χώρος είχε προταθεί στην περιοχή μεταξύ Μουζακίου και Χριστιανούπολης, ενώ η εναπόθεση των μπαλοποιημένων σκουπιδιών είχε αποφασιστεί να γίνεται στη σημερινή χωματερή της Κυπαρισσίας.

Πάντως ο κ. Κόλλιας από την πλευρά του ζήτησε από τον περιφερειάρχη να σταλεί σχετικό αίτημα όσον αφορά τη διαχείριση των σκουπιδιών στο δήμο, με όλα τα στοιχεία που υπάρχουν, ώστε να επαναβεβαιωθούν οι αποφάσεις των προηγούμενων δημοτικών αρχών από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Ολα αυτά πάντως -όπως τονίστηκε και στη συνάντηση του περιφερειάρχη με τους δημάρχους- πρέπει να γίνουν άμεσα καθώς οι ημερομηνίες είναι ασφυκτικές και μετά τον Ιούνιο ακολουθούν τα πρόστιμα.

Κ.Μπ.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Συνάντηση Κόλλια – Μπάμη με Τατούλη για ενιαία ενότητα για διαχείριση σκουπιδιών

Εκτός από το κεντρικό ζήτημα διαχείρισης των σκουπιδιών, στη χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη στην Τρίπολη συζητήθηκαν κι άλλα θέματα. Ενα από αυτά -που σχετίζεται άμεσα με την καθαριότητα στην Τριφυλία- ήταν η ενίσχυση του δήμου με απορριμματοφόρα, από την πλευρά της Περιφέρειας.

Ο κ. Κόλλιας επανέλαβε το συγκεκριμένο αίτημα καθώς οι ανάγκες του καλλικρατικού δήμου είναι αυξημένες, και τα διαθέσιμα απορριμματοφόρα δεν αρκούν ώστε να καλύπτονται όλες οι δημοτικές ενότητες με ίδια μέσα. Για το συγκεκριμένο ζήτημα άλλωστε είχε υποβληθεί και γραπτό αίτημα προς την Περιφέρεια.

Επίσης ο δήμαρχος Τριφυλίας έθεσε στον περιφερειάρχη το ζήτημα του βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων, και πιο συγκεκριμένα τη χρηματοδότηση της μελέτης του – η οποία ήδη έχει ανατεθεί κι ένα μέρος της έχει ολοκληρωθεί, αλλά δεν υπάρχει χρηματοδότηση για την αποπληρωμή της ώστε να ολοκληρωθεί. Ετσι, ο κ. Κόλλιας ζήτησε τη βοήθεια της Περιφέρειας ώστε να ξεμπλοκάρει το ζήτημα.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Απορριμματοφόρα ζήτησε από Τατούλη ο Κόλλιας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s