Ένταξη παιδιών μεταναστών από τους δρόμους στα σχολεία ζητούν πολίτες των Φιλιατρών. Οι υπογράφοντες.

Ανοιχτή επιστολή προς κάθε αρμόδιο για την υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών στα σχολεία, απευθύνουν ευαισθητοποιημένοι πολίτες των Φιλιατρών βλέποντας στην πόλη τους πλήθος μικρά παιδιά αλλοδαπών να μην πηγαίνουν στο σχολείο. Ζητούν από τους υπεύθυνους να δώσουν μια λύση, καθώς τονίζουν πως όλοι οι άνθρωποι στις μέρες μας έχουν δικαίωμα στη μόρφωση. Και σημειώνουν ότι οι ίδιοι δεν μπορούν να ανεχτούν τη συνέχιση αυτής της εγκληματικής κατάστασης.
Στην ανοιχτή τους επιστολή οι πολίτες αναφέρουν:
«Στην πόλη μας, τα Φιλιατρά, και πιστεύουμε όχι μόνο, το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί το χρόνιο και συγχρόνως απαράδεκτο, από κάθε άποψη, φαινόμενο της μη φοίτησης παιδιών σχολικής ηλικίας σε σχολεία. Είναι λυπηρό αλλά και ντροπή για την κοινωνία μας, να βιώνει κανείς το θέαμα έκθετων μικρών παιδιών που, αντί τις πρωινές ώρες να είναι στην αγκαλιά του σχολείου, γυρίζουν άσκοπα, εγκαταλειμμένα από τους αλλοδαπούς γονείς τους που εκείνη την ώρα συνήθως δουλεύουν!
Είναι τραγικό και πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση ώστε όλα αυτά τα δεκάδες παιδιά, αρκετά από τα οποία έχουν αρχίσει να ζητιανεύουν, να πάνε το συντομότερο σχολείο. Πρέπει δε άμεσα να λειτουργήσουν τάξεις υποδοχής παιδιών μεταναστών στα σχολεία των Φιλιατρών για να γίνει ομαλά και αποτελεσματικά, και όχι εις βάρος των ήδη φοιτούντων μαθητών, η ένταξή τους στο φυσικό τους χώρο.
Ολοι εμείς που υπογράφουμε αυτήν την επιστολή, απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που, από τη θέση που κατέχετε, έχετε την υποχρέωση να επιβάλετε την υποχρεωτική φοίτηση των μαθητών και σας ζητάμε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα στην ουσία του και να το λύσετε. Είμαστε σίγουροι ότι μπορείτε! Σας ζητάμε να εφαρμόσετε εκείνο το νόμο που είναι παγκόσμιος και λέει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στη μόρφωση!
Σας δηλώνουμε δε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε πια τη συνέχιση αυτής της εγκληματικής για το μέλλον της κοινωνίας μας κατάστασης, αλλά και για το μέλλον των ίδιων αυτών των παιδιών».
ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: Ενταξη παιδιών μεταναστών από τους δρόμους στα σχολεία ζητούν πολίτες των Φιλιατρών

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s