ΕΡΓΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΕΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ.

ΔΗΜΟΣ ΑΕΤΟΥ

ΕΔΡΑ: ΚΟΠΑΝΑΚΙ, Τ.Κ. 240 03

Τηλ: 27650-22233, 22668 (FAX)

Κοπανάκι    27/12/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Α) Το έργο «Κατασκευή αποχέτευσης δ.δ. Κοπανακίου και Κεντρικής μονάδας επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Αετού» εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013», με ποσό χρηματοδότησης 3.251.630,00 Ευρώ.

Πρόκειται για το πρώτο δημοτικό έργο, που εντάσσεται και χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ στο νομό Μεσσηνίας.

Ο δήμος Αετού έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με την περιφέρεια Πελ/νήσου για την κατασκευή του έργου. Ήδη το πρώτο τμήμα, προϋπολογισμού 1.876.630,00 Ευρώ, που αφορά στα δίκτυα αποχέτευσης με τίτλο «Κατασκευή αποχέτευσης δ.δ. Κοπανακίου του Δήμου Αετού» δημοπρατείται στις 11 Ιανουαρίου 2011. Τις επόμενες ημέρες ακολουθεί και η δημοπράτηση, με το σύστημα μελέτη – κατασκευή, του δεύτερου τμήματος, προϋπολογισμού 1.375.000,00 Ευρώ, που αφορά στην «Κατασκευή της κεντρικής μονάδας επεξεργασίας λυμάτων (ΒΙΟ.ΚΑ.) του Δήμου Αετού».

Σημειώνουμε ότι ο Δήμος Αετού έχει κατασκευάσει με πόρους του Θησέα τον αγωγό μεταφοράς και τμήμα των δικτύων αποχέτευσης. Με τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ολοκληρώνεται το έργο και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, επιλύοντας ένα μείζον πρόβλημα του Κοπανακίου.

Β) Δημοπρατήθηκε, στις 16-11-2010, το έργο «Σύνδεση παροχών με το δίκτυο αποχέτευσης στον Αετό», προϋπολογισμού 71.500,00 και υπογράφηκε το σχετικό συμφωνητικό με τον ανάδοχο ύψους 41.070,45 Ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται με πόρους του Δήμου, ανταποδοτικά, και αφορά στη σύνδεση των κατοικιών του διαμερίσματος του Αετού με το δίκτυο αποχέτευσης. Ολοκληρώνεται έτσι και μπαίνει σε λειτουργία η αποχέτευση του Αετού καθώς έχουν κατασκευαστεί τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης, ο αγωγός μεταφοράς και η δεξαμενή συγκέντρωσης λυμάτων.

Γ) Δημοπρατήθηκε, στις 14-12-2010, το έργο «Βελτίωση – αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Κοπανακίου (β` φάση)», προϋπολογισμού 97.000,00 και υπογράφεται, τις επόμενες μέρες, το σχετικό συμφωνητικό με τον ανάδοχο ύψους 43.650,00 Ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται με πόρους του Δήμου, ανταποδοτικά, και αφορά στην ολοκλήρωση της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης του Κοπανακίου. Πλέον όλο το δίκτυο θα είναι νέας τεχνολογίας.

Σημειώνουμε ότι ο Δήμος Αετού έχει αντικαταστήσει και επεκτείνει, με ιδίους πόρους και με πόρους του Γ`ΚΠΣ,  το σύνολο των δικτύων ύδρευσης σε Αετό, Κοπανάκι, Αρτίκι, Αγριλιά και τμηματικά σε κάθε οικισμό που απαιτείτο. Με την ολοκλήρωση του έργου «Βελτίωση – αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Κοπανακίου (β` φάση)» το σύνολο των δικτύων ύδρευσης του δήμου Αετού θα είναι νέας τεχνολογίας.

Δ) Δημοπρατήθηκε, στις 19-10-2010, το έργο «Κατασκευή σταθμού συγκέντρωσης ζώων (ζωοαγορά) Κοπανακίου», προϋπολογισμού 546.384,30 Ευρώ και υπογράφηκε το σχετικό συμφωνητικό με τον ανάδοχο ύψους 454.406,26 Ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται με πόρους του Δήμου (54.406,26) και από δάνειο (400.000,00). Αφορά στη, σύμφωνη με τη νομοθεσία, δραστηριότητα της εμπορίας ζώντων ζώων, που γίνεται ιστορικά στο Κοπανάκι κάθε Κυριακή, ώστε να πληροί τους απαιτούμενους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Η δραστηριότητα αυτή, μοναδική στο νομό μας και στην Πελ/νησο λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά με το παραδοσιακό Παζάρι του Κοπανακίου. Επιβάλλεται, πλέον, από τη νομοθεσία και την κοινοτική οδηγία, για τη διακίνηση και εμπορία ζώντων ζώων να λειτουργεί σε στεγασμένο χώρο, για λόγους υγιεινής, λόγω του συγχρωτισμού ζώων, και για λόγους προστασίας των ζώων. Σημειώνουμε ότι δεν έχει εντοπιστεί άλλη παρόμοια υλοποιημένη και σύμφωνη με τις προδιαγραφές εγκατάσταση στη χώρα μας. Τόσο λοιπόν η ίδια η δραστηριότητα όσο και η νομιμοποίησή της αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα για την περιοχή, αναπτυξιακή πρόταση και εμπορική και οικονομική διέξοδο για τους κτηνοτρόφους, τους εμπόρους, τους αγοραστές πολίτες, τους επαγγελματίες της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Αετού, Δημήτριος Δριμής, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του, που και αυτά τα έργα πήραν το δρόμο της ολοκλήρωσής τους, μας δήλωσε πως πρόκειται για σημαντικά έργα, που συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, στην προστασία του περιβάλλοντος και δίνουν αναπτυξιακή ώθηση στην όλη περιοχή..

4 σκέψεις σχετικά με το “ΕΡΓΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΕΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ.”

 1. Ευγε στον Δήμαρχο Δ.Δριμή.
  Πρεπει όμως να δείξουμε και φροντίδα για τα τόσα αδέσποτα η παραμελημένα σκυλιά που υπάρχουν στο Δήμο μας. Η κατάσταση των ζώων είναι απαράδεκτη.Παρακαλώ τον Δήμο α) Να τιμωρεί αυστηρά αυτούς που δεν φροντιζουν τα ζώα τους και β) Να φροντίζει όσα ζώα χρειάζονται βοήθεια.

 2. Φίλε Δημήτρη,
  αναμφίβολα παρήχθη έργο στο Δήμο Αετού και είναι μετρήσιμο.
  Έχω βέβαια τοποθετηθεί επ’αυτού σε παλαιότερο σχόλιό μου.
  Αξιοποίησε στο έπακρον το πρόγραμμα »ΘΗΣΕΑΣ»της προηγούμενης κυβέρνησης και τη δυνατότητα που είχε ο Δήμος να πάρει δάνειο.
  Από κει και πέρα,άλλο είναι το θέμα,προέκυψε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ένα πολιτικό αποτέλεσμα στο Δήμο Αετού,συνολικά,αλλά και ανά διαμέρισμα,που έρχεται σε αντίθεση με τον απολογισμό των έργων αυτών.
  Η δημοτική αρχή δεν επιδοκιμάστηκε για όλα αυτά,ο Δήμαρχος,παρότι δεν ήταν ο ίδιος υποψήφιος,είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική μάχη που έδωσε ο κ.Σωτηρόπουλος.
  Μήπως υπάρχει κάποια εξήγηση για το γεγονός γι’αυτό;

  Νίκος Μπάλτας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s