ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΛΕΥΡΑ ΣΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ, ΓΙΑ ΤΙΣ …ΜΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΟΠΛΗΞΙΑ.

Η αλήθεια για τις  μη  αποζημιώσεις  των παγετόπληκτων  ελαιοδένδρων

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣΑπάντηση στον Αντινομάρχη  Μεσσηνίας  Σωτήρη  Παναγιωτόπουλο, για τις μη αποζημιώσεις  των  ελαιοπαραγωγών, από τις ζημιές του ισχυρού  παγετού  του Φεβρουαρίου του 2008

Κύριε Αντινομάρχη

Πράγματι στο δημοσίευμά σας καταβάλετε φιλότιμες προσπάθειες για να αποφύγετε τις  τεράστιες ευθύνες που έχει η Νομαρχία Μεσσηνίας , όσον αφορά την μη αποζημίωση των παγετόπληκτων ελαιοπαραγωγών.

Είναι χαρακτηριστική η αδράνειά  σας και δυστυχώς δεν έχετε το θάρρος ν’ αναλάβετε τις ευθύνες σας, αλλά είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα, έχετε μπερδέψει τις ομοιογενείς Ελαιοκομικές Ζώνες,  με τις ομοιογενείς Ζώνες Ζημιάς.

Σας υπενθυμίζω λόγω της Ενιαίας Ενίσχυσης, οι ελαιοκομικές ζώνες παραγωγής έχουν καταργηθεί από το 2004.

Εκείνο όμως που οφείλατε  να κάνετε  κ. Αντινομάρχη, ήταν να είχατε συστήσει τότε επιτροπές για τον καθορισμό Ομοιογενών Ζωνών Ζημιάς, ώστε η κάθε περιοχή ανάλογα με το μέγεθος της ζημιάς, να είχε ενταχθεί με επιστημονικά κριτήρια σε αυτές.

Δυστυχώς, αυτό δεν το κάνατε, καίτοι είχε ζητηθεί από το Υπουργείο και τον ΕΛΓΑ, με αποτέλεσμα να ενταχθούν σε μία Ενιαία Ζώνη οι παραθαλάσσιες περιοχές (που δεν είχαν ζημιά) μαζί με τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές που η ζημιά έφθασε στο 100% , ακόμα και στο φυτικό κεφάλαιο.

Έτσι στο σύνολο του νομού μας ως μία Ενιαία Ζώνη το ποσοστό της ζημιάς φθάνει το 28%, βάσει των στοιχείων σύγκρισης  αναμενόμενης και συγκομισθείσας παραγωγής, δηλαδή κάτω από το αποζημιώσιμο όριο του 30%.

Αυτό που έκαναν οι Νομάρχες Ηλείας και Ευβοίας, εσείς κ. Παναγιωτόπουλε δεν το κάνατε και τις δικές σας ευθύνες «πλήρωσαν» οι ελαιοπαραγωγοί της Τριφυλίας .

Χρειάζεται περισσό θράσος να προσπαθείτε (μάταια βέβαια), να μετατοπίσετε την δική σας αδράνεια σε άλλους (είτε στην προηγούμενη Κυβέρνηση, είτε στην σημερινή).

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ !

Σας διευκρινίζω επίσης ότι ο καθορισμός των ομοιογενών Ζωνών Ζημιάς, προηγείται των επιτόπιων ελέγχων από τους γεωπόνους, καθώς και  το ότι υπάρχουν

δύο Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης δεν σημαίνει ότι υπάρχουν δύο ομοιογενείς  Ζώνες  Ζημιάς, στη Μεσσηνία.

Δεν μπορείς να συμπεριλάβεις στην ίδια Ζώνη Ζημιάς  την παραθαλάσσια Κυπαρισσία με το Κοπανάκι, Αετό, Δώριο κλπ. που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ακόμα και τα δέντρα.

Η δουλειά της Νομαρχίας δεν είναι κ. Αντινομάρχη να περιγράφει τα γεγονότα και να κάνει διαπιστώσεις, αλλά να παρεμβαίνει και να δίνει λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται.  Κάτι τέτοιο δεν το κάνατε και το ερώτημα του Τριφύλιου ελαιοπαραγωγού παραμένει:

Γιατί δεν πήρε αποζημίωση ούτε 1 ευρώ για  ζημιές 100% στην ηρτημένη παραγωγή καθώς και ολοσχερή καταστροφή στο φυτικό κεφάλαιο !

Με τιμή

Παναγιώτης Αλευράς

Γεωπόνος

Νομαρχιακός Σύμβουλος

2 σκέψεις σχετικά με το “ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΛΕΥΡΑ ΣΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ, ΓΙΑ ΤΙΣ …ΜΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΟΠΛΗΞΙΑ.”

  1. αγαπητε κυριε ΑΛΕΥΡΑ
    το ερωτημα ειναι εαν εσεις εγκαιρα παρεμβηκατε ωστε να μην χαθουν οι αποζημιωσεις τοσων αγροτων?
    και αν τωρα μπορει να διορθωθει η ΑΔΙΚΙΑ?
    Νομιζω οτι η αντιπολιτευση για να ειναι πειστικη πρεπει να παρεμβαινει εγκαιρα και αποτελεσματικα…

  2. Η νομαρχία ποτέ δεν κάνει λάθει.!! Η νομαρχία εφαρμόζει πάντα τα νόμιμα.!! Την διοικούν έτι έμπειροι (ε)αυτοδιοικητικοί. Μη Χ@@ω.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s