Μετά τα …ορφανά της Νομαρχίας Μεσσηνίας, νέα ορφανά στην …πιάτσα. Τα ορφανά που θα δημιουργηθούν μετά το …κώλυμα Κατσίβελα.

Διότι  έγκριτη νομικός, ερμηνεύοντας το νόμο Καλλικράτη και παραθέτοντας τα παρακάτω άρθρα και Εγκυκλίους, αποφάνθει ότι ο κ. Κατσίβελας, με τις ισχύουσες σήμερα διατάξεις, έχει κώλυμα εκλογιμότητας.

Άρθρο 14 παρ.12 ν.3852/2010 (Καλλικράτης): Για τους υποψήφιους στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 ισχύουν αποκλειστικά τα κωλύματα του άρθρου 29 του Κ.Δ.Κ. στα διοικητικά όρια της εκλογικής τους περιφέρειας.

Άρθρο 29 Κ.Δ.Κ.: Δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι δήμαρχοι στους δήμους δημόσιοι υπάλληλοι στα διοικητικά όρια των οποίων άσκησαν καθήκοντα προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου γενικής διεύθυνσης ή διεύθυνσης ένα έτος πριν τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών.

Εγκύκλιος ΥΠΕΣΔΑ 45349/31/28-8-2006: Ως προϊστάμενοι οργανικών μονάδων επιπέδου Διεύθυνσης νοούνται και οι Διευθυντές των Κέντρων Υγείας. (Πηγή: Μάρκου Καραναστάση, Ο νέος Κ.Δ.Κ., άρθρο 29.)

Mε πιο απλά λόγια, το θέμα προκύπτει, επειδή ο κ . Κατσίβελας, έχει ασκήσει διοίκηση.

3 σκέψεις σχετικά με το “Μετά τα …ορφανά της Νομαρχίας Μεσσηνίας, νέα ορφανά στην …πιάτσα. Τα ορφανά που θα δημιουργηθούν μετά το …κώλυμα Κατσίβελα.”

  1. ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΚΟΗΘΗΣ …ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΛΟΓΩ …ΑΝΔΡΙΣΜΟΥ, ΧΛΕΒΑΖΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΔΕΧΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s