ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΥ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ. ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ «ΑΡΜΟΝΙΑΣ».

Να διαβάσουμε πρώτα το μήνυμα που μου έστειλε ο καλός μου φίλος Σταύρος Καλυβιώτης και μετά να του εξηγήσουμε το …ανεξήγητο.

Η ΝΕΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ…

From:

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΥΒΙΩΤΗΣ <kalysta@otenet.gr>…View Contact

To:

KOPANAKI NEWS <kopanakinews@yahoo.gr>Αγαπητέ Δημήτρη,

Είχα διαβάσει στην ιστοσελίδα σου ότι  «άναψαν οι προβολείς» στη νέα πλατεία του χωριού και έχασες το στοίχημα. Το σημαντικό είναι ότι τελείωσε ένα ωραίο έργο.

Μερικοί φίλοι από την ΑΡΜΟΝΙΑ Καλαμάτας  είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε το πρωί της Κυριακής 8 Αυγούστου, σε έκτακτη συνάντηση με τον αγαπητό φίλο μας, Πρέσβη κ. Χρίστο Κοντοβουνήσιο. Μετά από τα σχετικά κεράσματα καφέ, αλλά και «τσίπουρου με μεζεδάκια», σεργιανίσαμε στην πλατεία και οι γυναίκες μας ψώνισαν ό,τι είχαν βάλει στο πρόγραμμα.

Όμως, ένα σχόλιο, μάλλον αρνητικό…

Την προηγούμενη μέρα, Σάββατο 7 Αυγούστου στη λαϊκή αγορά της Καλαμάτας, έβρισκες ντομάτα από τους παραγωγούς (και της Τριφυλίας που έχουν εκεί μόνιμους πάγκους) σε τιμές από 80 λεπτά μέχρι και 1.80 ΕΥΡΩ, ανάλογα βέβαια την ποιότητα.

Την Κυριακή 8 Αυγούστου στο παζάρι του Κοπανακίου, η ντομάτα έφτανε τα 3, ή και τα 3.20  ΕΥΡΩ.

Σκεφτήκαμε ότι ανέβηκε η τιμή της ξαφνικά, λόγω Δεκαπενταύγουστου.

Μετά από μια βδομάδα, το Σάββατο 14 Αυγούστου στη λαϊκή αγορά Καλαμάτας, η ντομάτα πάλι ήταν στα ίδια  χαμηλά επίπεδα, από 80 λεπτά μέχρι 1.80 ΕΥΡΩ.

Σίγουρα, στο Κυριακάτικο παζάρι του Κοπανακίου, δεν ψωνίζουν οι …εφοπλιστές και οι μεγαλογιατροί του Κολωνακίου, αλλά οι κάτοικοί του και οι απλοί επισκέπτες από τα γύρω χωριά και τις κωμοπόλεις, που επιθυμούν να ψωνίσουν καλά πράγματα από τους παραγωγούς και σε τιμές προσιτές.

Θα τελειώσω, με μια φράση που άκουσα να λέει πριν από δυο – τρία χρόνια ένας παραγωγός (ο Γιάννης Μ.) που διατηρεί πάγκο στη λαϊκή αγορά της Καλαμάτας, απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους  του:  «Μήπως εμείς οι ίδιοι σπρώχνουμε τους καταναλωτές για να ψωνίζουν από τα SUPER MARKETS;»

Και για τα τοπικά δεδομένα:

Μήπως διώχνουμε έτσι και τους επισκέπτες από το Κυριακάτικο παζάρι του Κοπανακίου;

Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι.

Φιλικά Σ.Κ.

Ειλικρινά φίλε μου, δεν έχω αγοράσει ποτέ ντομάτα στο Κοπανάκι, πάνω από 1 άντε 1,5 ευρώ το κιλό. Οπότε, αν δεν ήταν κάποια στιγμιαία …συμπαιγνία κάποιων αρπακτικών, το θέμα πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά και να είσαι σίγουρος ότι θα μας απασχολήσει σοβαρά.

One thought on “ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΥ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ. ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ «ΑΡΜΟΝΙΑΣ».”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s