ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Και για να είμαστε ποιό ακριβείς, θα γίνει η παρουσίαση δυο εκ των βιβλίων του συμπατριώτη μας. Ο Δημήτρης Μητρόπουλος, αδελφός του φίλου και συνεργάτη μου Γιάννη, που τον χάσαμε τόσο νωρίς και τόσο άδικα, γεννήθηκε στο Αρτίκι  μας και έχουμε συνηθίσει να τον αποκαλούμε  Στρατηγό, αναγνωρίζοντας  την ευδόκιμη θητεία του στην Ελληνική Αστυνομία. Ελάχιστοι γνωρίζουμε για το μεγάλο συγγραφικό του έργο και αυτό μπορεί να πει κανείς, ότι οφείλεται εν πολύς, στην σεμνότητα του χαρακτήρα του. Την Παρασκευή όμως, χάρις στην Ομοσπονδία συλλόγων-συνδέσμων Τριφυλίας και του προέδρου της Παναγιώτη Λούτου, υπό την Αιγίδα του Δήμου Κυπαρρισίας, θα τον γνωρίσουμε και σαν συγγραφέα. Στις 20,30 στο Λαογραφικό Μουσείο «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ, ΑΝΩ ΠΟΛΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ».

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ  ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ

Αλλά επειδή το blog μας, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στους συμπατριώτες μας, ας τον …συγκινήσω λιγάκι, με λίγα πραγματάκια που μου διηγήθηκε ο μπάρμπα Θανάσης ο πατέρας μου, για τον δικό του πατέρα τον αείμνηστο Παναγιώτη.

Πρώτα μου είπε για την συγγένεια, ότι δηλαδή η αδελφή του πατέρα μου και θεία μου Χάιδω, έχει παντρευτεί τον αδελφό της μητέρας του Σταθούλας, τον Γιώργη τον Αδαμόπουλο (όλοι τους μακαρίτες και συγχωρεμένοι). Δηλαδοί ήμαστε συμπεθέροι και είναι πρώτος εξάδελφος με τα πρώτα μου ξαδέλφια.

Όμως μου είπε, είμαστε σαν αδέλφια με τον Παναγιώτη, μέχρι και «ζευγάρι» κάναμε στο Καγγέλι, που είχαμε διπλανά χωράφια και μια φορά που είδαμε έναν λαγό, πήγε και έφερε το ντουφέκι του από το σπίτι και αφού τον σκότωσε, -για να καταλάβεις πόσο είμαστε αγαπημένοι- τον έκοψε στα δυο και τον μοιραστήκαμε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Σύγχρονα θέματα κοινωνικής προσέγγισης στο Λαογραφικό Μουσείο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s