ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ.

 

ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Το σχόλιο ανέβηκε στις 3 Απριλίου (με ημερομηνία 26-3-2010), και αφορούσε αφ΄ενός τις δηλώσεις του Δημάρχου και αφ΄ετέρου τις επόμενες ενέργειες των συντακτών του. Είχα την εντύπωση ότι το είχατε διαβάσει, οπότε και δεν θα διαδίδατε τις ανακρίβειες  του στυλ  » Ο Δήμαρχος κρύβεται πίσω από το μπογιάτισμα»,  εκτός και αν μου πείτε, ότι και αυτό το σχόλιο που τον …στολίζει, είναι δική του δουλειά.

 1. 26-3-2010

  Ο ανεγκέφαλος δήμαρχoς Αετού στερείται παντελώς αισθητικής.  Δημιουργήματα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας (ισάξια της ΓΚΟΥΕΡΝΙΚΑ) τα χαρακτηρίζει πράξεις βανδαλισμού.

  Αυτό βέβαια δείχνει την καλλιτεχνική παιδεία του και όχι μόνο.
  Θα πρέπει επιτέλους να μάθει ο αγράμματος φιλόλογος ότι τα αγάλματα στην Αρχαιότητα τα χρωμάτιζαν και δεν τα κουκούλωναν με ελαιόπανα.

  Αλλά ας έρθουμε στο κυρίως θέμα.
  Είναι χρέος κάθε δημοκρατικού πολίτη και κάθε έντιμου Έλληνα η αποκατάσταση έστω και αργά της ιστορικής αλήθειας.
  Για τα κοινωνικά αποβράσματα όμως (του επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό) αυτό το μείζον ζήτημα είναι άνευ σημασίας.
  Για τα κοινωνικά αποβράσματα εκείνο που προέχει είναι το πολιτικό και οικονομικό όφελος.
  Και με την ευκαιρία ας μάθει ότι όσοι στερούνται δημοκρατικής παιδείας κοινωνικής ευαισθησίας και αυτοσεβασμού είναι πράγματι κοινωνικά αποβράσματα.

  Η ‘‘βέβηλη πράξη’’ στο μνημείο του μίσους και του Εθνικού διχασμού ήταν υποχρέωσή μας και αποτελεί μόνο την αρχή.

  Το ‘‘πάρτυ’’ έχει ήδη ξεκινήσει.

  Θα τα ξαναπούμε.

  ΝΕΜΕΣΙΣ.

  Υ.Γ. Όσο γρηγορότερα γίνουν τα αποκαλυπτήρια τόσο καλύτερα θα το ζωγραφίσουμε ελπίζοντας έτσι να ικανοποιήσουμε την αισθητική του βλαχοδήμαρχου.

  Comment από nikos | Απριλίου 3, 2010 <!– @ 1:47 μμ –>

 2. Και η δική μου -τότε- απάντηση: Εκτιμώ το χιούμορ σου και σπεύδω να συμφωνήσω με μια και μόνο παράγραφο του σχολίου σου “Είναι χρέος κάθε δημοκρατικού πολίτη και κάθε έντιμου Έλληνα η αποκατάσταση έστω και αργά της ιστορικής αλήθειας.” Κατά τα άλλα, στην συνέχεια του “πάρτυ”, άσε ήσυχο τον ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ. Εκεί έχασες το δίκιο σου.
 1. Comment από kopanakinews | Απριλίου 4, 2010

17 σκέψεις σχετικά με το “ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ.”

 1. Το μείζον ερώτημα το οποίο απασχολεί τους δημότες και στο οποίο οφείλει να δώσει μία απάντηση ο δήμαρχος είναι γιατί δεν προέβη αμέσως,την επόμενη μέρα, στην αποκατάσταση της βεβήλωσης του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και το κάνει τώρα,δυόμισυ μήνες μετά αφότου έγινε η πράξη αυτή στο μνημείο;
  Η εικόνα του μνημείου σκεπασμένο με ελαιόπανα τιμούσε το μνημείο;
  Δεν απαξίωνε κάθε συμβολισμό που εμπεριέχει;
  Δεν ευτέλιζε την ιστορική μνήμη;

  Το κάνει τώρα, μετά την αποτυχημένη του προσπάθεια να αλλάξει με απόφαση δημοτικού συμβουλίου,ύστερα από δική του εισήγηση, τα όσα αναγράφονται πάνω στο μνημείο.
  Αλήθεια γιατί αυτή η καθυστέρηση;
  Μήπως περίμενε πρώτα να παρθεί η απόφαση και μετά να προχωρήσει σε συνολική αποκατάσταση του μνημείου;

  Νίκος Μπάλτας

 2. Για να μην παρεξηγηθώ, να συμπληρώσω πως, για κανένα μνημείο,πόσο μάλλον του Άγνωστου Στρατιώτη και της Εθνικής Αντίστασης να ήταν το ίδιο θα υποστήριζα,δεν θα του άρμοζε η εικόνα με το ελαιόπανο σκεπασμένο.
  ‘Οποιος αντίκρυζε το θέαμα αυτό μόνο θλίψη,οργή και αγανάκτηση του προκαλούσε.

  Τα μνημεία που εμπεριέχουν ιστορικούς συμβολισμούς,εκφράζουν εθνικές μνήμες,αναφέρονται σε προσωπικότητες, δεν αξίζουν τέτοιας αντιμετώπισης.
  Χρέος της δημοτικής αρχής ήταν η άμεση αποκατάσταση της βεβήλωσης του μνημείου.

  Εαν υπήρχαν άλλοι σχεδιασμοί από τη δημοτική αρχή σε σχέση με το μνημείο και τα όσα αναγράφονται πάνω σε αυτό,είναι ένα άλλο θέμα,ας ετίθεντο μετά την αποκατάσταση του μνημείου.
  Αυτό που επικρίνεται είναι η καθυστέρηση στην αποκατάσταση του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη.

  Νίκος Μπάλτας

 3. Για άλλη μια φορά σε πιάνω …καλόπιστο. Για την καθυστέρηση ρώτα τον κ. Μαδούρο, εκτός και αν ξαφνικά έγινες και …μαρμαράς.

 4. Η κριτική μου είναι πάντα καλόπιστη,γίνεται με επιχειρήματα,με ορθό και κόσμιο λόγο,με σεβασμό στην άλλη άποψη και δεν αποβλέπει σε τίποτα άλλο,παρά μόνο στην ανάδειξη της πραγματικότητας,δεν υπηρετεί καμία σκοπιμότητα.

  Εαν η καθυστέρηση στην αποκατάσταση οφείλεται… στο μαρμαρά,τότε γιατί πιο πριν μεσολάβησε η προσπάθεια του δημάρχου να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο το γνωστό θέμα και γιατί δεν επέλεξε να το φέρει μετά,όταν θα είχε αποκατασταθεί το μνημείο.
  Προς τι αυτή η πρεμούρα να το φέρει τώρα,που το μνημείο είχε βεβηλωθεί,τώρα που βρίσκεται στο τέλος της δημαρχιακής του θητείας και ο δήμος Αετού δεν θα υφίσταται πλέον;
  Γιατί δεν το έφερε πιο πριν;

  Νίκος Μπάλτας

 5. Λοιπόν το σχέδιο ήταν απλό. Θα γραφόταν πάνω σε ένα μαρμαράκι ο νέος τίτλος και με δυο βίδες θα έμπαινε επάνω στον παλιό. Οπότε δεν είχε καμμία σχέση το καθάρισμα. Νομίζω ότι η φαντασία σου …καλπάζει.

 6. Με υπεκφυγές του τύπου…»η φαντασία μου καλπάζει»,απαντά… το γραφείο τύπου του δημάρχου σε συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσα.
  Είναι γνωστή η τακτική,αλλά ξεπερασμένη και υποτιμά τη νοημοσύνη των αναγνωστών.

  Το ερώτημα όμως που δεν απαντάται είναι γιατί τώρα επελέγη η εφαρμογή του σχεδίου αυτού,με τη λήξη της δημαρχιακής του θητείας,που ο κ.Δριμής δεν θα είναι πλέον δήμαρχος από 1-1-2011 και δεν το έκανε τόσο καιρό που άσκεί τα δημαρχιακά του καθήκοντα,από το 2003 και εντεύθεν;
  Αυτό πως χαρακτηρίζεται;

  Νίκος Μπάλτας

 7. Μήπως είναι και μαγκιά να απαντάς σε σχόλια άλλων ανώνυμα;
  Nα μη χρησιμοποιείς το όνομά σου;
  Ας το κρίνουν οι αναγνώστες τι είναι.

  Αυτό για το οποίο επικρίνεται με το σχόλιό μου ο δήμαρχος είναι πως δεν είχε την πολιτική νομιμοποίηση να φέρει τέτοιο θέμα.
  Δεν ήταν προεκλογική του διακήρυξη,προγραμματική του δέσμευση,σε καμία από τις εκλογικές αναμετρήσεις που ήταν υποψήφιος δήμαρχος.
  Δεν το έθεσε σε δημόσιο διάλογο,δεν είχε την λαϊκή εντολή να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.
  Όλα τα άλλα περί… μαγκιάς του είναι φθηνές απαντήσεις και δεν τιμούν και τον ίδιο,εαν βέβαια τον εκφράζει αυτή η απάντηση που δόθηκε.
  Είναι απλά τα πράγματα.

  Νίκος Μπάλτας

 8. Mην τα βάζεις με άσχετο κόσμο. Ο ανώνυμος σχολίασε την …καλλιτεχνική δημιουργία και όχι το Αντιδριμικό σου …παραλήρημα. Πάντως καλά το πας, συνέχισε, σε απολαμβάνω.

 9. Υπό την ιδιότητα του καλλιτέχνη, θέλω να συγχαρώ τον
  Κύριο Απόστολο Μαδούρο για τον τέλειο καθαρισμό του μνημείου
  Του Αγνωστου Στρατιώτη.Η δουλειά του προσεγμένη και υπέροχη.
  Όσο για την διαμάχη σας…»ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ» ρε παιδιά.
  Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα μετράει, ποτέ δεν είναι αργά…
  Ευελπιστώ ότι στην μικρή μας κοινωνία, δεν θα επαναληφθεί
  αυτό που συνεβη τις πρωϊνές ώρες Μιας Ιστορικής Ημέρας!!!
  Με αγάπη ΚΟΜΙΑΝΟΣ ΠΙΠΗΣ

 10. Εκπροσωπείς τώρα και τους ανώνυμους;
  Η ερμηνεία που κάνεις εκθέτει το δήμαρχο,γιατί εαν όπως λες σχολίασε την καλλιτεχνική δημιουργία στο μνημείο,ουσιαστικά λες ότι ο δήμαρχος φρόντισε γι΄αυτή,μήπως το παραλήρημα είναι δικό σου και εκθέτεις το δήμαρχο;
  Κάθε σχόλιο που ασκεί κριτική στο δήμαρχο θεωρείται για σένα Αντιδρυμικό…παραλήρημα;

  Αντιλαμβάνομαι την αδυναμία σου να απαντάς γι΄αυτόν.
  Όμως έχεις αναλάβει…εργολαβικά την εκπροσώπησή του και σε καταλαβαίνω,οπότε θα σταματήσω να του ασκώ κριτική,για να μην ζορίζεσαι και εσύ και σε φέρνω σε δύσκολη θέση,δεν είναι ωραίο να …απολαμβάνεις γι΄αυτόν κάθε κριτική που του ασκείται.

  Είναι αδικία αυτό που γίνεται,να »τρως ξύλο»( πάντα μέσω της αντιπαράθεσης) συνέχεια εσύ για το δήμαρχο και ο ίδιος να μην καταλαβαίνει τίποτα και επειδή στη ζωή μου δεν αδίκησα κανέναν ,θα σταματήσω να αδικώ εσένα!

  Νίκος Μπάλτας

 11. Θα το κάνω για να σ΄ευχαριστήσω,δεν είναι ωραίο πράγμα να χτίζεις…για το δήμαρχο στην άμμο και να έρχομαι εγώ συνέχεια να τα γκρεμίζω!
  Θα σε αφήσω να κάνεις ανενόχλητα αυτό που κάνεις επί χρόνια για λογαριασμό του δημάρχου.
  Όλοι άλλωστε έχουν αντιληφθεί το ρόλο σου και την αποστολή σου,μετά δε από τις παρεμβάσεις που έγιναν από την πλευρά μου αποκαλύφθηκε ότι…»ο βασιλιάς είναι γυμνός» και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην αποστολή του.

  Νίκος Μπάλτας

 12. Ευτυχώς αγαπητοί μου συμπατριώτες, που βρέθηκε αυτός ο καλός άνθρωπος και έκανε τις παρεμβάσεις του. Αντί ο άνθρωπος να μου πει, ένα μεγάλο ευχαριστώ, που μέσα από το blog μου, βγήκε από την ανυπαρξία του, μου «ρίχνει ξύλο». Ντροπή του.

  1. Εσύ επέλεξες να φιλοξενείς τα σχόλιά μου και σ΄ευχαριστώ γι΄αυτό.
   Από κει και πέρα ξεφεύγεις τελείως όταν λες πως βγήκα από την …ανυπαρξία μου με αυτό τον τρόπο,είναι αστείο και δε θα το σχολιάσω περισσότερο.

   Δε θα σε ακολουθήσω πλέον στη φράση που καταλήγεις το σχόλιό σου,ας μην σ’εκνευρίζω περισσότερο.
   Να’σαι καλά.

   Νίκος Μπάλτας

 13. Θα γραφόταν πάνω σε ένα μαρμαράκι ο νέος τίτλος και με δυο βίδες θα έμπαινε επάνω στον παλιό.
  α π λ ο
  γιατι δεν ΕΓΙΝΕ;
  ΤΥΧΑΙΟ;
  ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ…

 14. αυτο θα πει ΦΑΣΙΣΜΟΣ…..μπραβο δημαρχε..ποσο ντροπη μπορει να αισθανεσαι μετα τα αποκαλυπτηρια του μνημειου σας; αποβρασματα κυριε δημαρχε ειστε εσεις που επιτρεψατε να υπαρχει αυτο το μνημειο του μισους και να ‘στολιζει’ την πλατεια του χωριου σας.
  τονια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s