ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Όπως όλα δείχνουν, οι επόμενες δημοτικές εκλογές θα γίνουν σύμφωνα με το σχέδιο «Καλλικράτης». Αυτό σημαίνει ότι στο χρόνο που απομένει μέχρι τότε, θα γίνουν τα τελευταία έργα με προγραμματισμό και εκτέλεση από τον Δήμο Αετού.Θα περίμενε κανείς ότι ενόψει αυτής της εξέλιξης, θα γινόταν μία ιεράρχηση και ένας προγραμματισμός των έργων, ώστε να ανταποκρίνονται στις πιο πιεστικές ανάγκες του Δήμου. Αντί για αυτό όμως βλέπουμε να προγραμματίζεται ανάπλαση της πλατείας, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ!

Θα περίμενε κανείς επίσης, όπως συνηθίζεται σε δημοκρατικές κοινωνίες, να υπάρξει διαβούλευση με φορείς και πολίτες του Δήμου μας, δεδομένου ότι υπάρχει σε εκκρεμότητα και φαίνεται να παραπέμπεται στις καλένδες, το πολύ σημαντικό έργο του βιολογικού καθαρισμού.

Ο κύριος Δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά ότι με καίριες παρεμβάσεις διακεκριμένων μελών του «Λιθερού», ενταχθήκαμε στους Δήμους που δικαιούνται χρηματοδότηση από τα προγράμματα Ε.Σ.Π.Α., για την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού. Στις πυκνές τηλεφωνικές επαφές που είχε μαζί μας, ενώ εκκρεμούσε το παραπάνω ζήτημα, μας διαβεβαίωνε ότι πρώτη προτεραιότητά του είναι ο βιολογικός καθαρισμός. Αντί για αυτό βλέπουμε να προγραμματίζεται η ανάπλαση μιας πλατείας, η οποία έχει αναπλαστεί πριν από λίγα χρόνια. Για την επιλογή αυτή διαμαρτυρόμαστε, όχι μόνο επειδή σε περίοδο δεινής οικονομικής κρίσης της χώρας διατίθενται πολλά χρήματα για έργα βιτρίνας, αλλά επειδή πιστεύουμε ότι είναι αδιανόητο ένας Δήμος που διοχετεύει τα αστικά του λύματα στους αγωγούς ομβρίων υδάτων και από εκεί στα ποτάμια, να αναπλάθει αναπλασμένες πλατείες, πριν λύσει ουσιωδέστερα προβλήματα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΙΘΕΡΟΥ
ΤΑΣΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν γνωρίζω φίλε Δημήτρη αν αρθρογραφείς στο συγκεκριμένο δημοσίευμα ως αυθεντικός εκφραστής της σκέψης του Δημάρχου ή εκφράζεις προσωπικές απόψεις. Αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω προσωπικά, επειδή προσωπικά υπέγραφα το συγκεκριμένο δημοσίευμα στο blog του ΛΙΘΕΡΟΥ. Μια και μου επιρρίπτεις λοιπόν προσωπικές ευθύνες απαντώ. Δεν γνωρίζω ποιός παραπληροφόρησε και ποιός παρερμήνευσε παλαιότερες δηλώσεις του Δημάρχου Αετού ούτε ποιές δηλώσεις είναι αυτές. Ο κ. Δήμαρχος έχοντας προφανώς αξιολογότερους συνομιλητές δεν καταδέχεται να μας ενημερώσει σε αντίθεση με το παρελθόν, που έσπαγε τα τηλέφωνα όταν μας χρειαζόταν. Η πληροφόρησή μας για το συγκεκριμένο δημοσίευμα προερχόταν από άμεσους συνεργάτες του.Αν λοιπόν έχουμε ελλιπή πληροφόρηση αυτή οφείλεται σε παράλειψη του Δημάρχου να μας ενημερώσει όπως όφειλε.Κατά τα λοιπά ισχύουν μέχρι κεραίας όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα,τόσο για την έλλειψη διαβούλευσης όσο και για την αξιολόγηση και ιεράρχηση των έργων.

  1. Comment από Τάσος Χριστοφιλόπουλος | Ιουνίου 23, 2010 <!– @ 8:21 μμ –>

Φίλε μου Τάσο

Να αρχίσω από την απορία σου, σχετικά με το τι εκφράζω, για να βάλω τα πράγματα σε μια τάξη και ειλικρινά λυπάμαι που και εσύ αμφισβητείς την προσωπικότητά μου, θεωρώντας με φερέφωνο του Δημάρχου. Η ιστορία μου με τον Δριμή, αρχίζει εδώ και πολλά χρόνια, πολύ πρωτού κατέβω στο Κοπανάκι, μέσω του εξαδελφού μου του Αλέκου Τζανέτου. Γνωριστήκαμε και …δέσαμε σε πολλά πράγματα και όταν κατέβηκα κάτω φτιάξαμε μαζί το «Βλέμμα του Αετού». Στην συνέχεια διαφωνήσαμε σε κάποια πράγματα  και στήριξα αν θυμάσαι, τον συγχωρεμένο τον Γιάννη τον Χαραλαμπόπουλο στις εκλογές που πρώτο έγινε Δήμαρχος ο Δριμής. Τον στήριξα στον 2ο γύρο και για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα χαθήκαμε. Μετά από 3 χρόνια,  έβγαλα το έντυπο «Κοπανάκι news»  και ο Δριμής, ήταν από τους λίγους που στάθηκαν δίπλα μου.(Διάβασε σχετικά το «ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΚΔΟΤΗ»). Από τότε οι σχέσεις μας είναι άριστες. Τον συναναστρέφομαι και συζητά μαζί μου, τα περισσότερα από τα σχέδιά του και τους προβληματισμούς του για τον Δήμο μας. Κάποιες, ελάχιστες φορές, έχουμε διαφωνήσει και αυτό είναι που έχει προβληματίσει την …αντίπερα όχθη. Με την λογική τους, θα έπρεπε να διαφωνώ μαζί του, σε ότι διαφωνούν και αυτοί. Όταν διαφωνώ μαζί του, δεν το θεωρώ πάντοτε αναγκαίο να το δημοσιεύσω, όπως το ίδιο κάνω με όλες μου τις διαφωνίες και με άλλους συμπολίτες μου. Δηλαδή έχω επιλέξει την μη …σύγκρουση με κανέναν, εκτός αν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο. Γι αυτό λοιπόν δεν αναδημοσίευσα από το blog σας, την ανακοίνωση-διαμαρτυρία που ανέβασες, η οποία σύμφωνα με αυτά που ήξερα, πέρα από την οπτική σου γωνία την οποία σέβομαι και ευχαρίστως θα δημοσίευα, περιείχε ανακρίβειες και θα έπρεπε να τις επισημάνω και να κοντραριστώ μαζί σου. Στην αρχική της μορφή η ανακοίνωσή σου, εκτός από το όνομα συμπολίτη μας που έχεις καλώς απαλείψει, έχω την εντύπωση ότι  έγραφες «ενταχθήκαμε στο ΕΣΠΑ» και όχι αυτό που έχει γραφτεί τώρα «ενταχθήκαμε στους Δήμους που δικαιούνται χρηματοδότηση από τα προγράμματα Ε.Σ.Π.Α.» Εν πάσει περιπτώσει, ούτε το πρώτο, ούτε το δεύτερο ήταν ακριβές. Γι αυτό στην συνέχεια φρόντισα να φέρω σε επαφή, τον Δήμαρχο μας με τον φίλο μου Δημήτρη Μπρούστη, μέλος του Λιθερού και εκεί ο Δήμαρχος τον ενημέρωσε, για τα πραγματικά περιστατικά.

Αλλά γιατί θα μου πεις, τώρα μετά από 5 μήνες, αναμοχλεύω το θέμα; Γιατί φίλε μου πρέπει κάποια στιγμή τα πράγματα να μπαίνουν  στην θέση τους. Πρώτα και κύρια, για να μη τολμήσει κανείς να διαδώσει, αν ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια του Δριμή, ότι έβαλε το …δακτυλάκι του. Σε πληροφορώ ότι κάποιοι, με αφορμή την ανακοίνωσή σου, διαδίδουν ότι τα χρήματα για τον κεντρικό αγωγό τα έφερε ο Λιθερός και κάποιοι άλλοι διαδίδουν ότι χάρις σ΄αυτούς κρατήσαμε το παζάρι μας, δηλαδή καπηλεύονται μια προσωπική επιτυχία του Δριμή. Επικουρικά, αυτή η γνώμη μου, ότι στην αρχή η ανακοίνωσή σου έγραφε ότι το έργο είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, με έφερε σε σύγκρουση με σύμβουλο της αντιπολίτευσης, ο οποίος ακόμα και την επομένη, υποστήριζε ότι ενταχθήκαμε στους Δήμους που δικαιούνται χρηματοδότηση. Μάλιστα επέμενε, ότι το είχε ανακοινώσει ο Δήμαρχος στο Δημοτικό συμβούλιο. Αυτόν …φωτογράφισα λέγοντας ότι κάποιος σας παραπληροφόρησε. Τώρα αν εσύ επιμένεις, ότι την πληροφόρηση την έχεις από στενούς συνεργάτες του Δημάρχου, εγώ δεν θα σε διαψεύσω.

Αυτά με εκτίμηση Δημήτρης Γιαννόπουλος.

ΥΓ: Εννοείται ότι δεν περιμένεις να απολογηθώ εγώ για την συμπεριφορά του Δριμή απέναντί σας.


4 σκέψεις σχετικά με το “ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ”

  1. Δεν είχα καμία πρόθεση να αμφισβητήσω την προσωπικότητά σου. Όμως όποιος εκφράζεται δημόσια υφίσταται και κριτική. Δεν είχα επίσης την πρόθεση ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος από το ΛΙΘΕΡΟ να κλέψει τη δόξα του Δριμή ή οποιουδήποτε άλλου «τεχνικού της εξουσίας»,επειδή όπως λέει και ένας μεγάλος ποιητής μας «από αυτούς που σίγουρα μια μέρα θα επικρατήσουν έχω δόξα νάχει ο Θεός απαλλαγεί.»

  2. Καλημέρα. Πρωινός-πρωινός βλέπω. Γνωρίζω το ήθος σου και την παιδεία σου και φυσικά δεν σου καταλόγησα προθέσεις. Άλλοι ήταν ο στόχος μου και ελπίζω να το κατάλαβαν. Όσο για την κριτική -όχι μόνο από μέρους σου- καλοδεχούμενη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s