ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΕΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΙΤΣΑ. ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΙΤΣΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ...ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ.

Σε αγώνα δρόμου, να προλάβουμε ανοιχτές τις υπηρεσίες της περιφέρειας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο μας Δημήτρη Δριμή, ξεκινήσαμε έχοντας στόχο να είμαστε  ο  πρώτος Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου, που θα κατέθετε ολοκληρωμένη μελέτη στο πρόγραμμα «Αειφόρος ανάπτυξη» του ΕΣΠΑ. Στο παραπέντε, όλα πήγαν καλά. Πήραμε την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Φώτη  Χατζημιχάλη, πρωτοκολλήσαμε την μελέτη μας και καταθέσαμε τους σχετικούς φακέλους στο γραφείο του Διευθυντή της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής κ. Αναστασίου Σκούρα. Το ελπιδοφόρο του εγχειρήματος, είναι ότι τα έργα στο συγγεκριμένο πρόγραμμα, είναι άμεσης αξιολόγησης. Δηλαδή αν στην συνέχεια κατατεθούν και άλλες μελέτες, δεν θα μπουν σε συγκριτική αξιολόγηση με την δική μας, ούτε μπροστά από την δική μας. Με άλλα λόγια, αν είναι η μελέτη μας ολοκληρωμένη, θα χρηματοδοτηθεί πρώτη.  Περισσότερες λεπτομέρειες, μετά τις τελικές υπογραφές, αλλά είναι καιρός να αναφερθώ στην παραφιλολογία της πορείας του έργου και σε προηγούμενη προσπάθεια να ενταχθεί σε αναπτυξιακό πρόγραμμα. Πριν ένα χρόνο περίπου, επί κυβερνήσεως Ν.Δ. ο Δήμος μας με την αρωγή επιφανών συμπολιτών μας, προσπάθησε να εντάξει το έργο σε ανάλογο πρόγραμμα. Δυστυχώς η προσπάθεια δεν καρποφόρησε , παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έγιναν και κανείς δεν μπορεί να επιρρίψει ευθύνες σε κανέναν.  Ευθύνες επιρρίπτουμε, σε δημοσίευμα που εξακολουθεί να παραμένει αναρτημένο στο blog του » ΛΙΘΕΡΟΥ»  και αναφέρει συγκεκριμένα: «Ο κύριος Δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά ότι με καίριες παρεμβάσεις διακεκριμένων μελών του «Λιθερού», ενταχθήκαμε στους Δήμους που δικαιούνται χρηματοδότηση από τα προγράμματα Ε.Σ.Π.Α., για την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού.» Οφείλω να διευκρινίσω, ότι τα μέλη του ΛΙΘΕΡΟΥ, παραπληροφορήθησαν – είμαι σίγουρος, όχι εσκεμμένα- από κάποιους που παρερμήνευσαν παλαιότερες δηλώσεις του Δημάρχου Αετού.

4 σκέψεις σχετικά με το “ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΕΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΙΤΣΑ. ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ.”

 1. Αλήθεια, είχε γίνει τα τελευταία χρόνια ανάπλαση πλατείας στην Τρίπολη;
  Είχε γίνει πεζοδρόμηση πολύ πρόσφατα και ξηλώθηκε;
  Ξηλώνονται και τα πεζοδρόμια εκεί;
  Επαναοριοθετούνται οι δρόμοι;
  Τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα και οποιαδήποτε προσπάθεια του blogs…του δημάρχου να μας πείσει για το αντίθετο πέφτει στο κενό,υποτιμά τη νοημοσύνη μας.
  Ας μην αγχώνεται,κατά τ’άλλα αυτός που γράφει σε αυτό εδώ το blogs για…λογαριασμό του δημάρχου,αντιλαμβάνομαστε την αποστολή του,το ρόλο του.
  »Άξιος ο μισθός του».
  Δεν χρειάζεται να τηρεί τα…προσχήματα,ξέρουμε πως ο δήμαρχος δεν…του υπαγορεύει τι να γράφει,απλώς τον παίρνει μαζί του για να καλύπτει καλύτερα τα ρεπορτάζ!

  Νίκος Μπάλτας

 2. Δεν γνωρίζω φίλε Δημήτρη αν αρθρογραφείς στο συγκεκριμένο δημοσίευμα ως αυθεντικός εκφραστής της σκέψης του Δημάρχου ή εκφράζεις προσωπικές απόψεις.Αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω προσωπικά, επειδή προσωπικά υπέγραφα το συγκεκριμένο δημοσίευμα στο blog του ΛΙΘΕΡΟΥ.Μια και μου επιρρίπτεις λοιπόν προσωπικές ευθύνες απαντώ. Δεν γνωρίζω ποιός παραπληροφόρησε και ποιός παρερμήνευσε παλαιότερες δηλώσεις του Δημάρχου Αετού ούτε ποιές δηλώσεις είναι αυτές. Ο κ. Δήμαρχος έχοντας προφανώς αξιολογότερους συνομιλητές δεν καταδέχεται να μας ενημερώσει σε αντίθεση με το παρελθόν, που έσπαγε τα τηλέφωνα όταν μας χρειαζόταν. Η πληροφόρησή μας για το συγκεκριμένο δημοσίευμα προερχόταν από άμεσους συνεργάτες του.Αν λοιπόν έχουμε ελλιπή πληροφόρηση αυτή οφείλεται σε παράλειψη του Δημάρχου να μας ενημερώσει όπως όφειλε.Κατά τα λοιπά ισχύουν μέχρι κεραίας όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα,τόσο για την έλλειψη διαβούλευσης όσο και για την αξιολόγηση και ιεράρχηση των έργων.

 3. Εκφράζονται προσωπικές απόψεις,χρησιμοποιώντας…πληθυντικό,»ευθύνες επιρριπτούμε…»!
  Έτσι άλλωστε λειτουργούν τα γραφεία τύπου,με αυτό το ύφος γραφής.

  Νίκος Μπάλτας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s