ΟΙ …ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ. ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΔ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΣΟΚ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, γιός του φιλόλογου καθηγητή Βασίλη Παυλόπουλου, γεννήθηκε το 1950 στη Καλαμάτα. Στη πόλη αυτή τελείωσε το Λύκειο και ως πρωτοετής της Νομικής γνώρισε ουσιαστικά την Αθήνα μόλις το 1968.

Το σκίτσο από την ιστοσελίδα του Υπουργού.
Το σκίτσο από την ιστοσελίδα του Υπουργού.

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Βλασία Παυλοπούλου – Πελτσεμή, η οποία εκτός από σύντροφος του στη ζωή είναι και βασικό στέλεχος του Δικηγορικού του Γραφείου.

Έχει αποκτήσει τρία παιδιά,το Βασίλη δικηγόρο, τη Μαρία πτυχιούχο Γαλλικής φιλολογίας και τη Ζωή νηπιαγωγό.
Χωρίς νομική παράδοση στην οικογένεια του, με κλίση στα μαθηματικά, ο εκπαιδευτικός πατέρας του τον προόριζε για το Πολυτεχνείο. Με δική του πρωτοβουλία και δίμηνη προετοιμασία επιτυγχάνει στις εισαγωγικές εξετάσεις της Νομικής Αθηνών το 1968 και αποφοιτά με άριστα το 1973.

Το 1974 διετέλεσε Γραμματέας του πρώτου Προέδρου της Γ΄Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Μιχ. Στασινόπουλου, με τον οποίο είχε συνδεθεί, όταν ο τελευταίος στη περίοδο της Δικτατορίας  ήταν σε κατ΄οίκον περιορισμό.
Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης φεύγει για το Παρίσι, όπου στο Πανεπιστήμιο Paris II (πρώην Σορβόνη) το 1975 παίρνει το μεταπτυχιακό τίτλο DEA και το 1977 ανακηρύσσεται διδάκτορας στο Δημόσιο Δίκαιο με βαθμό Άριστα.

Κατά τη περίοδο 1978-1979 υπηρέτησε τη θητεία του ως οπλίτης των Διαβιβάσεων.

Ακολουθώντας ακαδημαϊκή καριέρα έγινε σταδιακά , Επιμελητής (1981), Υφηγητής (1982), Επίκουρος Καθηγητής (1983), Αναπληρωτής Καθηγητής (1986) και Τακτικός καθηγητής (1989) της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1986 έγινε και Επισκέπτης Καθηγητής στο γαλλικό πανεπιστήμιο Paris II.

Στο επιστημονικό του έργο περιλαμβάνονται πολλά βιβλία, πραγματείες και επιστημονικές δημοσιεύσεις με καθολική αναγνώριση από την επιστημονική κοινότητα.

Το εκπαιδευτικό του έργο αναδεικνύεται μέσα από τα θερμά σχόλια των φοιτητών του.

Το επιστημονικό του επίπεδο, πέραν της προσφοράς των υπηρεσιών του στη Θέμιδα (Δικηγόρος στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τον Άρειο Πάγο), αναγνωρίζεται από το κόσμο των επιχειρήσεων (Νομικός Σύμβουλος μεγάλων μονάδων) και από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή, ο οποίος κατά την τελευταία του θητεία, του ανέθεσε τη διεύθυνση του Νομικού Γραφείου
Τον Σεπτέμβριο του 1995, ανέλαβε πολιτικός σύμβουλος του Προέδρου της Ν.Δ.,  Μιλτιάδη Έβερτ, της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Στις 20 Απριλίου  1996 με απόφαση του κ.Έβερτ ανέλαβε  Εκπρόσωπος Τύπου και Ενημέρωσης της Ν.Δ.

Γνώρισε τη Δημόσια Διοίκηση εργαζόμενος στη Γραμματεία του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας και Περιβάλλοντος του Υπουργείου Συντονισμού.

Ως Επίκουρος Καθηγητής έχει συμμετάσχει σε πολλές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, όπως στη σύνταξη του νέου Δημοσιο-υπαλληλικού Κώδικα και του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας.

Στο πλούσιο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται αυτοτελείς εργασίες, βιβλιοκρισίες, άρθρα, σχόλια αποφάσεων εθνικών ευρωπαϊκών και κοινοτικών δικαστηρίων, μεταφράσεις σημαντικών διεθνών και εθνικών νομικών έργων, γνωμοδοτήσεις, επιφυλλίδες και είναι συνεργάτης εγκύρων νομικών περιοδικών.

Επίσης είναι υπεύθυνος ύλης στα περιοδικά » Επιθεώρηση Δημόσιου Δικαίου και Διοικητικού«, «Διοικητική Μεταρρύθμιση-Διοικητική Εγκυκλοπαίδεια» και «Νομολογία Δημοσίων ¨Εργων».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΡΝΕΣΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Αγώνες για τη Δημοκρατία.

H πρώτη ανοιχτή αντιδικτατορική εκδήλωση στην Aθήνα. O Γιώργος Xαραλαμπόπουλος είναι από τους οργανωτές της ιστορικής κατάληψης της Nομικής.

Γέννημα θρέμμα της δημοκρατικής παράταξης (ήδη από τα μαθητικά χρόνια του υπήρξε μαχητικό μέλος της ΕΔΗΝ) ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος μπήκε στην πρώτη γραμμή του φοιτητικού κινήματος στα μαύρα χρόνια της χούντας, αναπτύσσοντας έντονη αντιδικτατορική δράση: Συνιδρυτής της ελεύθερης φοιτητικής εφημερίδας ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ και μέλος της ΕΚΙΝ, ως το βίαιο κλείσιμό τους από την Ασφάλεια. Πρωταγωνιστής στην ιστορική κατάληψη της Νομικής, Στέλεχος των Φοιτητικών Επιτροπών Αγώνα.

Η χούντα διέκοψε απότομα τις σπουδές του και τον στράτευσε. Για να τον συλλάβει αμέσως μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και να τον ρίξει στο κολαστήριο της ΕΣΑ. Εκεί κρατήθηκε σε απομόνωση τρεις μήνες και βασανίστηκε απάνθρωπα, πολλές φορές μπροστά στον συγκρατούμενο πατέρα του Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, αρχηγό τότε του ΠΑΚ στην Ελλάδα.

Η φυλάκιση και οι ανελέητοι βασανισμοί του Γιώργου Χαραλαμπόπουλου συγκίνησαν την Παγκόσμια Κοινή Γνώμη και έδωσαν νέα ώθηση στη διεθνή αντίδραση κατά της χούντας.


Στράτευση για την Αλλαγή.

H διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη. (O Aνδρέας Παπανδρέου ανακοινώνει την ίδρυση του ΠAΣOK. Στην πρώτη σειρα των ιδρυτών ο Γιάννης Xαραλαμπόπουλος.) O Γιώργος Xαραλαμπόπουλος είναι ιδρυτικό στέλεχος του ΠAΣOK, μέλος της πρώτης Kεντρικής Eπιτροπής, μέλος της υποεπιτροπης Νεολαίας και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΠ.

Με την πτώση της δικτατορίας ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος συστρατεύεται στο κάλεσμα του Ανδρέα Παπανδρέου για ένα νέο Kίνημα για τη δημοκρατία και τον σοσιαλισμό. Συνιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής του. Mέλος της υποεπιτροπής Νεολαίας και ιδρυτικό μέλος της ΠΑΣΠ. Iδρυτικό στέλεχος του ΑΓΩΝΙΣΤΗ, εφημερίδα της Νεολαίας του Kινήματος.

Η μεταπολίτευση του 1974 συμπίπτει με την ολοκλήρωση των σπουδών του στη Νομική Σχολή της Αθήνας και την απόφασή του να ακολουθήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Βέλγιο, όπου παράλληλα συνεχίζει τη δημοκρατική δράση του. Εκλέγεται πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών που εκπροσωπεί 2.500 μετανάστες.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1980, συντάσσεται και πάλι στην μάχη του ΠΑΣΟΚ για την Αλλαγή. Ο Ανδρέας Παπανδρέου τον τοποθετεί Σύμβουλό του για θέματα Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ, όπου και παραμένει ως τον σχηματισμό της πρώτης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Μετά την επίτευξη αυτού του μεγάλου πολιτικού στόχου της Αλλαγής, ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος αφιερώνεται στη «μάχη για τη ζωή», ασκώντας το επάγγελμα του δικηγόρου και του Συμβούλου για Ευρωπαϊκά ζητήματα. Ήδη ο πατέρας του, Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υπηρετεί τις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου ως υπουργός Εξωτερικών, υπουργός Εθνικής Άμυνας και ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Είναι συνειδητή επιλογή του Γιώργου να μην εμπλακεί την μακρά αυτή περίοδο στην ενεργό πολιτική.

Με γνώση και εμπειρία.

H επιστροφή των εξόριστων της χούντας από τη Γιάρο. O Γιώργος Xαραλαμπόπουλος και οι σύντροφοι της αντίστασης υποδέχονται στη Pαφήνα, τον πατέρα του Γιάννη Xαραλαμπόπουλο, αρχηγό του ΠAK στην Eλλάδα.

Ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος
Στην αρχή της σταδιοδρομίας του (1977-1980) εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις Βρυξέλλες.

Στην Eλλάδα ασχολήθηκε μέχρι σήμερα με θέματα Eυρωπαϊκού Δικαίου, περιφερειακής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων καθώς και την εκπροσώπηση κλαδικών και επαγγελματικών οργανώσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Xρημάτισε σύμβουλος Διοίκησης της Εθνικής Τραπέζης, του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας (για θέματα προώθησης εξαγωγών και προσέλκυσης ξένων επενδύσεων) και του Eθνικού Συμβουλίου Aνταγωνιστικότητας και Aνάπτυξης.

Υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Aραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου, μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος, πρώτος Γ. Γραμματέας του Συνδέσμου Εταιριών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ). Σπούδασε Νομικά και ειδικεύτηκε σε θέματα Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.

Και πάλι στη μάχη.

O Γιώργος Xαραλαμπόπουλος στρατεύεται σήμερα στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου, με τον οποίο τον συνδέει ιστορική σχέση δομημένη σε μακρά πορεία αγώνων.

Με μακρά παράδοση αγώνων για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, στρατιώτης από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ της παράταξης που εκφράζει την Αλλαγή, με βαθειά επιστημονική γνώση και πλούσια επαγγελματική εμπειρία, και αφού ο πατέρας του Γιάννης Χαραλαμπόπουλος έχει αποσυρθεί με ψηλά το κεφάλι, εδώ και έξι χρόνια από την πολιτική, ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος

Συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις που ζητά η σημερινή κοινωνία από τους αντιπροσώπους της και έχει θέσει ως κριτήριο επιλογής των συνεργατών του ο ηγέτης του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου.

Πέρα όμως από τις αρχές και την προσωπική διαδρομή που έκαναν τον Γιώργο Χαραλαμπόπουλο ιδιαίτερα αγαπητό στους συντρόφους της γενιάς του, έχει τη θέληση, την επιστημονική γνώση και την πλούσια επαγγελματική εμπειρία ώστε να προσφέρει στο δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης του τόπου. Αισθάνεται πως μπορεί τώρα να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών της Β΄ περιφέρειας Αθήνας.

ΣΠΟΥΔΕΣ: Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου πήρε το πτυχίο του τον Ιούνιο του 1974. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο College d’Europe της Bruges Βελγίου (1975-1976). Mιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

EΠAΓΓEΛMATIKH ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Νομικός, ειδικός σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και σύμβουλος στρατηγικού μάνατζμεντ. Το 2008 ίδρυσε την «Δημιουργικότητα για την Ανάπτυξη» –C4G– αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, www.c4g.gr της οποίας είναι Πρόεδρος. Η C4G μελετά και προωθεί την Δημιουργική Οικονομία στην Ελλάδα και, με διεθνείς συνεργασίες, υποστηρίζει την ανάπτυξή της στον Μεσογειακό χώρο.

Ο Γιώργος Xαραλαμπόπουλος είναι παντρεμένος και πατέρας πέντε παιδιών.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ  ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ  ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

GRHGORHS

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1954.

Διατέλεσε γενικός γραμματέας του πρώτου μεταδικτατορικού συλλόγου φοιτητών της Φυσικομαθηματικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Εντάχθηκε στο Κ.Κ.Ε. το 1974. Από το 1989 μέλος του Συνασπισμού και από το 1993 μέλος της Κ.Π.Ε.

Διατέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γ. γραμματέας της ΟΛΜΕ.

Είναι Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου με την «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» και μέλος του Δ.Σ. του Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ.

Συμμετέχει ενεργά στους αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για την υπεράσπιση των ανθρώπινων και κοινωνικών δικαιωμάτων και την αλληλεγγύη με τους αγωνιζόμενους λαούς του κόσμου.

Συμμετείχε στο κίνημα ενάντια στη «μεταρρύθμιση Αρσένη» και στους δυναμικούς αγώνες των εκπαιδευτικών το 1988, το 1997 και το 2006.

Βρέθηκε πάντα στο πλευρό εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών που διώκονταν για την κοινωνική και συνδικαλιστική τους δράση.

Συνέβαλε με τη δράση του, ως πρόεδρος της ΟΛΜΕ, στη μεγαλειώδη νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος που ανέτρεψε τα σχέδια του δικομματισμού για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Μανώλης Καλομοίτης στην Ελευθερία: Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ, ώθηση για εναλλακτικό σχέδιο.

731890“Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αξιοποιήσει την εκλογική του δύναμη για να στηρίξει πολιτικά πιο αποτελεσματικά τους κοινωνικούς αγώνες, αλλά και για να δώσει ώθηση στη συγκρότηση ενός εναλλακτικού σχεδίου, χωρίς να παγιδεύεται σε σενάρια κεντροαριστερών ή
οικουμενικών κυβερνήσεων, που θα έχουν στόχο τη διαιώνιση του σημερινού συστήματος”. Αυτό αναφέρει μιλώντας στην “Ε” ο συμπατριώτης μας υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας Γρ. Καλομοίρης και προσθέτει: “Γιατί ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει όχι μόνο αποδυνάμωση της δικομματικής εναλλαγής και αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, αλλά κυρίως ενίσχυση της Αριστεράς που αντιστέκεται, διεκδικεί και καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για την προστασία της κοινωνίας από την κρίση. Σημαίνει ένα νέο προσανατολισμό της οικονομίας με κριτήριο τις ανάγκες της κοινωνίας και των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος”. Αναφερόμενος στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό
στο εσωτερικό τόσο του Συνασπισμού, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καλομοίρης σημειώνει ότι “όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα πλήγωσαν τον κόσμο που μας εμπιστεύεται. Είναι, όμως, πολύ δύσκολο το εγχείρημα της ενότητας. Περάσαμε από σαράντα κύματα, αλλά διαφυλάξαμε την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ”. Παράλληλα πιστεύει ότι ήδη καλύπτεται το χαμένο έδαφος “γιατί οι πολίτες δεν έχουν να θυμούνται μόνο τα εσωτερικά μας προβλήματα. Θυμούνται καλά πως έξι χρόνια τώρα ήμασταν η πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο, στην πολιτική που προωθούσε έναν εργασιακό και ασφαλιστικό μεσαίωνα”. Προσδιορίζοντας τα σημαντικότερα προβλήματα της εκπαίδευσης ο κ. Καλομοίρης αναφέρει πως κυρίαρχο είναι “η υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης σε
όλες τις βαθμίδες και η κατάργηση των νόμων της ιδιωτικοποίησης”, ενώ σημαντικός στόχος είναι η “ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για όλους τους νέους που ζουν στη χώρα μας”. Δεν παραλείπει βεβαίως να επισημάνει ότι σε μια τέτοια προσπάθεια είναι
αναγκαία η “επιστημονική, κοινωνική, επαγγελματική και μισθολογική στήριξη των εργαζόμενων στην εκπαίδευση”.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s