ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;

Ήμουν από αυτούς που πίστευαν ότι οι εκλογές δεν ήταν απαραίτητες αυτή την στιγμή και εξηγούμαι.

Πιστεύω ότι θα βγει πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και ας μη το αναλύσουμε περισσότερο αυτό. Θα επιτύχει αυτοδυναμία όμως; Τα …μερομήνια λένε όχι. Μια διαφορά γύρω στις 3-4 μονάδες δεν δίνει αυτοδυναμία στο ΠΑΣΟΚ και από ότι φαίνεται τα κόμματα της αριστεράς δεν θα συμμαχήσουν μαζί του. Οι …πρασινολόγοι, που μπορούν να συμμαχήσουν ακόμα και με τον …διάβολο, είναι αμφίβολο αν θα μπουν στην βουλή. Αλλά αν τολμήσει το πρώτο κόμμα να συμμαχήσει μαζί τους και να υιοθετήσει τις θέσεις τους περί Σκοπιανού, Τσάμηδων, και Μουσουλμανικής μειονότητας, ζήτω που καήκαμε.

Το πιθανότερο λοιπόν σενάριο είναι να μην έχουμε αυτοδυναμία κανενός κόμματος και να ξαναχρειασθεί  σύντομα να έχουμε κι άλλες εκλογές και καλό …89.

Ψωμί-τυρί δεν έχουμε ραπανάκια για την όρεξη. Γιατί το ζητούμενο, που δεν το θέλουμε ούτε εμείς οι ίδιοι, είναι να αναδείξουμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έντιμους πολιτικούς αποφασισμένους να συγκρουστούν με τα μεγάλα συμφέροντα και την σαπίλα στον δημόσιο τομέα. Εκεί πονάει ο τόπος μας και όχι ποιος από τους δυο γόνους θα μας κυβερνήσει. Δυστυχώς τα δείγματα γραφής και των δυο μεγάλων κομμάτων, στους τομείς αυτούς, είναι …ανορθόγραφα.

Άρα θα μου πείτε, η καλύτερη λύση, είναι το δυνάμωμα της Αριστεράς; Θα συμφωνούσα μαζί σας, αλλά ποιας Αριστεράς; Ποιας από τις δυο; Της αντ-ευρωπαϊκής του ΚΚΕ, που νομίζει ότι μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Ή της άλλης που βγάζουν τα μάτια τους μεταξύ τους και …αλληθωρίζουν, οι μισοί προς το ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι μισοί προς τους Πρασινολόγους;

Δύσκολα τα ερωτήματα, δύσκολες και οι απαντήσεις. Προσωπικά θα στηρίξω, κατ΄αρχήν Τριφύλιους υποψήφιους, ανεξαρτήτως κόμματος -που τους ξέρω καλύτερα-  και  για τους υπόλοιπους, θα τα …ξαναπούμε σύντομα.

Αύριο. Ποιος φίλος μας καλός και αγαπητός, θα είναι υποψήφιος με το …ΛΑΟΣ;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s