Η προ Κολόμβου παρουσία …Σκοπιανών στην Αμερική.

Έντονη η Ελληνική παρουσία στην Αμερική χιλιάδες χρόνια πριν τον Κολόμβο, σύμφωνα με έρευνές και ευρήματα.”

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Ιουνίου 8, 2009

H Aμερική σύμφωνα πάντα με την επίσημη άποψη ανακαλύφθηκε το 1492 από τον Χ.Κολόμβο,φαίνεται όμως ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι(όπως άλλωστε συμβαίνει συχνά).Πολυετείς έρευνες, και ανακάλυψη ευρημάτων από ερευνητές και επιστήμονες, δείχνουν ότι υπήρχε έντονη η παρουσία του Ελληνικού στοιχείου, καθώς και επηρεασμού της τέχνης των κατοίκων από την Ελληνική τεχνοτροπία. Το πλήθος Αρχαιολογικών και γλωσσολογικών ευρημάτων είχε σαν αποτέλεσμα την επίσημη αποστολή ομάδας από το Ε. Μ. Πολυτεχνείο Αθηνών στο Περού , προκειμένου να μελετήσουν την ομοιότητα των ευρημάτων με τα αντίστοιχα Ελληνικά.Η περιοχές βρίθουν από Ελλάδα, και ευρήματα με κλασικά θέματα, όπως,κεφάλια μέδουσας,οικοδομήματα με Μυκηναϊκή τεχνοτροπία,μαιάνδρους ,τον Ηρακλή με ρόπαλο και λεοντή, ελληνικά αγγεία,και αμφορείς που έχουν βρεθεί σε πολλά μέρη της Αμερικανικής ηπείρου και στο Περού .Υπάρχουν και οι πόλεις Μόντε Αλμπάν και η Μίτλα με τις κιονοστοιχίες, που μας θυμίζουν την Τσίτσεν Ίτσα (Γιουκατάν!!!) και εκείνες της Κνωσού και της Τίρυνθας”.Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα γλωσσολογικά ευρήματα, καθώς πλήθος από τοπικές διάλεκτοι,έχουν σαν βάση την Ελληνική γλώσσα και χρησιμοποιούν άπειρες Ελληνικές λέξεις!!.Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο στα νησιά Χαβάη ευρέθησαν 1108 Ελληνογενείς λέξεις !!

Tώρα που στείλαμε και τον «Μιλάτε με έναν Ευρωβουλευτή τώρα» στην Ευρώπη, οφείλω να ξυπνήσω τον …Ελληναρά μέσα μου.

Για ολόκληρο το άρθρο, κάντε κλικ, στον τίτλο του.


3 σκέψεις σχετικά με το “Η προ Κολόμβου παρουσία …Σκοπιανών στην Αμερική.”

  1. Ας είμαστε πιο προσεκτικοί με την ιστορία μας. Να την γνωρίζουμε καλά και να μην την πλουτίζουμε με ανύπαρκτες θεωρείες γιατί αυτό είναι πιο επικίνδυνο απο την άγνοια μας γι΄αυτήν.
    Δόξα τω Θεώ η ιστορία μας είναι τόσο πλούσια που δεν χρειάζεται σάλτσες για να τεκμηριωθεί ή να πλουτίσει.
    Αυτά σας τα γράφω με πολύ εκτίμηση για το blog σας και καλό είναι να μην μεταφέρει ψευτοϊστορικές απόψεις τύπου Λιακόπουλου και της συνοδείας του.

  2. Είδες φίλε μου πως καταντάει ο άνθρωπος. Μας κάνανε Ελληναράδες οι αρνησιπάτριδες. Ελπίζω να μην ξαναπαρασυρθώ και αναρτήσω Λιακοπουλικές …βλακίες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s