ΚΟΚΚΙΝΗ ΨΗΦΟΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΤΟΠΟΥ ΑΠΑΓΩΓΗΣ

Μια ανάσα πριν τις Εκλογές και ακόμα δεν είμαι και πολύ σίγουρος για την …τιμημένη μου.  Ομολογώ ότι έχω ψηφίσει κατά καιρούς, όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου, πλην ΛΑΟΣ συν ΔΗΑΝΑ.  Καμία φορά δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου. Παραδειγματικά αναφέρω, ότι έχω ψηφίσει Ν.Δ. για να φύγει ο Σημίτης – τότε μετά την μεγάλη αρπαχτή στο χρηματιστήριο-, έχω ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, …παραμυθιασμένος από τον Παπαντωνίου περί ανακάμψεως του Χρηματιστηρίου ( Αν δεν είχε βγει τότε το ΠΑΣΟΚ  θα ρίχναμε την κατρακύλα στην …επάρατη δεξιά ), έχω ψηφίσει Συνασπισμό, μόνο και μόνο για να μπει στη Βουλή, τέλος έχω ψηφίσει ΚΚΕ, όταν βολόδερνα από δουλειά σε δουλειά και από …απόλυση σε απόλυση.

Ιδεολογικά κατατάσσω τον εαυτό μου στην αριστερά, αυτό όμως δεν με εμποδίζει να βλέπω με συμπάθεια  όλα τα κόμματα και εννοείται, όλους τους συμπολίτες μας ότι και να ψηφίζουν.

Πιστεύω ότι δεν είναι και οι 300 ίδιοι μέσα στη βουλή.  Πιστεύω ότι σε όλα τα κόμματα υπάρχουν έντιμοι, που δεν πλούτισαν από την πολιτική και νοιάστηκαν για συνανθρώπους μας  χωρίς να κοιτάξουν την κομματική τους ταυτότητα.  Αλλά δεν  έχουμε Εθνικές εκλογές.

Στις Ευρωεκλογές συνηθίζω να ψηφίζω αριστερά.  Μόνο μια φορά στήριξα τον έντιμο Κωστή Στεφανόπουλο με την ΔΗΑΝΑ του.

Σε διαφορετικές συνθήκες, την Κυριακή θα ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ, παρ’ ότι διαφωνώ με μερικές συνιστώσες του.  Ένας από τους κύριους λόγους που θα το έκανα, ήταν και για να στείλω ένα μήνυμα στον Περισσό, ότι η αριστερά πρέπει να ενωθεί για να δει μια άσπρη μέρα αυτός ο τόπος.

Όμως η εμφάνιση των Πρασινολόγων με τις …υπερεθνικές θέσεις τους, και η συμπάθεια που τους  έχουν δείξει και τα δυο μεγάλα κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ ( για μελλοντικές συνεργασίες ) με στέλνει κατ΄ευθείαν στην αγκαλιά του ΚΚΕ.

Ένας ακόμα λόγος που με στέλνει στην …δογματική αριστερά ( ναι έχω διαφορές μαζί τους ) είναι και αυτός ο ξαφνικός βρώμικος πόλεμος που του γίνεται για τα οικονομικά του.

Όσοι δεν έχουν ή δεν είχαν σχέση με το ΚΚΕ, δεν ξέρουν τι θα πει να είσαι εργαζόμενος και να δηλώνεις Κομμουνιστής.  Δεν ξέρουν τι θα πει απόλυση για πολιτικούς λόγους, δεν ξέρουν καν τον φόβο της απόλυσης για ιδεολογικούς λόγους.  Πως λοιπόν θα ανοίξει το κόμμα τους καταλόγους των συνδρομητών του διάπλατα σε ελέγχους;

Αλλά πολλές οι ώρες μέχρι την κάλπη και οι …αστάθμητοι παράγοντες πολλοί.

4 σκέψεις σχετικά με το “ΚΟΚΚΙΝΗ ΨΗΦΟΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΤΟΠΟΥ ΑΠΑΓΩΓΗΣ”

 1. Xωρίς να κριτικάρω τη λογική που σε οδηγεί στο ΚΚΕ,επίτρεψέ μου μερικές παρατηρήσεις.
  Στην Ευρωπαική Ένωση με το κόμμα που προτείνει τη διάλυσή της και επιπλέον μέμφεται τους άλλους ότι είναι αδύνατο να υπάρξει Ευρώπη των εργαζομένων?
  Με το κόμμα που ακόμα και σήμερα θεωρεί προτεργάτη της επανάστασης και ηρωική μορφή το ΣΤΑΛΙΝ?
  Με το κόμμα που ακόμη και μετά την πτώση του <> δεν κατάλαβε ότι η πορεία για το σοσιαλισμό δεν είναι δυνατό να βασίζεται σε μοντέλα του προηγούμενου αιώνα και επιπλέον δυναμίτησε την όποια προσπάθεια για ενότητα της αριστεράς στην Ελλάδα?
  Όσο για τον έλεγχο των οικονομικών του,δεν καταλαβαίνω γιατί να μη γίνει.Η αιτιολογία δεν με πείθει.Μήπως φοβούνται ότι θα αναδειχθούν και οι παλαιότερες χρηματοδοτήσεις από τη μαμά ΕΣΣΔ?
  Προσωπικά δεν μπορώ ανατρέχοντας μερικά χρόνια πίσω να ξεχάσω με πόσο ενθουσιασμό οι πολίτες των χωρών του <> υποδέχτηκαν την κατάρευσή του,ούτε επίσης ότι κοινωνίες που για δεκαετίες είχαν χτίσει το <> κατάφεραν σε μια νύχτα να μετεξελιχθούν στο έκτρωμα που βλέπουμε σήμερα.
  Προτείνω τιμωρία του τρικομματισμού και τίποτα παραπέρα.
  Καλό τριήμερο

 2. Εκείνο το «Ανυπακοή» με έχει …εξιτάρει. Άσε που, από ότι φαίνεται, η ψήφος στο ΚΚΕ …πονάει τα κυβερνητικά κόμματα και πρέπει να το πάρουν το μήνυμα. Ο λαός μας έχει αγανακτήσει με την διαφθορά. Άλλωστε για Ευρωεκλογές μιλάμε.
  Αν διάβασες το κείμενό μου και εγώ διαφωνώ μαζί του, ιδίως για τα περί Στάλιν, αλλά δεν είμαι ειδικός για να το αναλύσω. Όσο για τα οικονομικά του, σκασίλα μου αν τα έπαιρνε από το ΚΚΣΕ, όμως …ήξερα πολλούς που ενίσχυαν κρυφά το ΚΚΕ και φανερά δεν θα το έκαναν. Όπως σκασίλα μου αν ο Χριστός ήταν παντρεμένος με την Μαγδαλινή, γιατί ο Χριστιανισμός είναι σπουδαία θρησκεία και αυτό δεν αλλάζει.
  Προσωπικά είμαι υπέρ της Ευρωπαικής Ένωσης, αλλά και μια …αιρετική φωνή μέσα της, δεν με χαλάει.
  Αυτό που με χαλάει, είναι το χέρι συνεργασίας, στις Τρεμοπούλιες θεωρίες. Τον φαντάζεσαι στην ΕΕ να μιλάει για Τσαμουριά, για Μακεδόνες και οχι Σλαυομακεδόνες και άλλα πολλά και …υπερεθνικά;
  Και να σου πω και κάτι τελευταίο, δεν φταίει σε τίποτα ο Μαρξισμός-Λενινισμός για τα χάλια στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού, φταίνε τα λαμόγια που πάνε με όλους και παντού.

 3. «Σε διαφορετικές συνθήκες, την Κυριακή θα ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ, παρ’ ότι διαφωνώ με μερικές συνιστώσες του. Ένας από τους κύριους λόγους που θα το έκανα, ήταν και για να στείλω ένα μήνυμα στον Περισσό, ότι η αριστερά πρέπει να ενωθεί για να δει μια άσπρη μέρα αυτός ο τόπος».
  Όπως βλέπεις συμφωνούμε σε αρκετά πράγματα.
  Διάβασε την εξαιρετική συνέντευξη του Ρούντι Ρινάλντι στον Έφηβο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s