ΑΓΡΙΛΑΙΪΚΑ …ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΚΑΙ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΣΤΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙ.

Θα αρχίσω με την εξόρμηση του ΚΚΕ στο Κοπανάκι, αλλά δεν θα γράψω για τις παλιές λυπητερές και άγριες ιστορίες, που μου είχε διηγηθεί προηγούμενη φορά, ο συμπαθέστατος δάσκαλος Σαράντος Κουκούμης.

DSC03042Μόνο ότι είναι μεγάλη πρόοδος η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Εν τω μεταξύ στην Αγριλιά, κινδυνεύουμε να μην βρίσκουμε …παπά να μας θάψει.  Ο Δεσπότης μας  έχει απαγορεύσει τους …δίσκους στις εκκλησίες και καλά έχει κάνει.  Όποιος θέλει να προσφέρει στην εκκλησία δεν χρειάζεται δίσκο για να το κάνει.  Όμως εμείς εδώ τον …γράφαμε κανονικά και συνεχίζαμε το …χούι μας.  Κάποιο …πουλάκι μαρτυριάρικο, τον ενημέρωσε γι’ αυτό το γράψιμο και εκείνος τιμώρησε τον παπά Γρηγόρη με 10ήμερη αργία. Κακώς κατά την γνώμη μας τιμώρησε τον παπά, το εκκλησιαστικό συμβούλιο έπρεπε να τιμωρίσει.  Τώρα το εκκλησιαστικό συμβούλιο  απειλεί τον …δεσπότη μας  με παραιτήσεις και -άκουσον-άκουσον- με δικαστήρια για να τους μαρτυρήσει τον …μαρτυριάρη.  Θα μου πείτε εναντίον ποιανού θα κάνουν μήνυση και για πιο λόγο και εγώ θα σας απαντήσω, τόσο καταλαβαίνουν.  Γιατί ο μαρτυριάρης δεν έκανε κανένα ποινικό αδίκημα, απλά έχει στο αίμα του  το κακό χούι των Αγριλαίων να αλληλο-βγάζουν τα μάτια τους.

Εδώ φτάσανε στο σημείο  να έχουν πέσει μονοί-διπλοί  να κλείσει η βρύση στην πλατεία μας, γιατί τάχα μου  πλένουν αυτοκίνητα. Φυσικά ο στόχος τους είναι το Μαράκι, που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, μόνο και μόνο επειδή είναι κόρη του Νούλη.  Αλλά αν ήτανε παλικάρια θα τα βάζανε με τον ίδιο τον Νούλη.

Αλλά περιμένω να δοθεί τέτοια εντολή για να γίνουμε …φέτες στην Αγριλιά  γιατί και οι …μπαξέδες απαγορεύονται και εγώ δεν έχω τέτοιο πράγμα.

6 σκέψεις σχετικά με το “ΑΓΡΙΛΑΙΪΚΑ …ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΚΑΙ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΣΤΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙ.”

  1. Να αρχίσουμε από το 21, που ο Κολοκοτρώνης έμπαινε στα προσκυνημένα χωριά «…Εις τον καιρόν του προσκυνήματος μόνον εφοβήθηκα δια την πατρίδα μου, όχι άλλη φορά, ούτε εις τας αρχάς, ούτε εις τον καιρόν του Δράμαλη, όπου ήλθε με 30000 στράτευμα εκλεκτό, ούτε ποτέ, μόνον εις το προσκύνημα εφοβήθηκα. Η Ρούμελη ήταν όλη προσκυνημένη, η Αθήνα πεσμένη, τα ρουμελιώτικα στρατεύματα διαλυμένα, μόνον η Πελοπόννησος ήταν μενεμένη με τα δυό νησιά Ύδρα και Σπέτσαις, οπού είχαν δύναμιν.»
    «… Άπλωσα τα στρατεύματα εις τα προσκυνημένα χωριά, και έκαμα διαταγαίς, ότι όποιο χωριό δεν γυρίσει οπίσω, είναι τα σπίτια του καϊμένα, τα αμπέλια τους καϊμένα, θα τους αφανίσω από το πρόσωπο της γης και ότι αν επιστρέψη, το έθνος θα τους συγχωρήση, και άλλα περισσά, φοβέραις… Και έτσι εγύρισαν οπίσω τα χωριά, οπού ήταν προσκυνημένα, και επαίρναμε οπίσω τα προσκυνοχάρτια, και τους δίναμε του έθνους. Και έτσι εγύρισαν οπίσω εις τα χωριά τους δια να μην τους κάψουν τα σπίτια τους». –

  2. γιατί απλά δε λες την ιστορία με το δάσκαλο και τους χασάπηδες..αφού εκεί πρέπει να αναφέρεσαι.δεκαετία 80 ή 90?

  3. Γιατί δεν ξέρω αν είναι ώρα να …ξύσουμε πληγές και γιατί θα πρέπει να πάρω και την γνώμη του δάσκαλου. Επιφυλάσσομαι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s