H ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ.

Για όλα φταίει ο Ελληνικός Εθνικισμός, που δεν άφησε τους  Σλαβόφωνους της Μακεδονίας, στα νύχια των Βουλγάρων  Κομιτατσίδων. Για όλα φταίνε, οι Κρητικοί χωροφύλακες και οι Πελοποννήσιοι …γραφιάδες, που έχυσαν το αίμα τους πολεμώντας για την Ελευθερία της Μακεδονίας μας. Σλαβόφωνος ήταν ο παππούς του γιού μου, που οι δικοί του πολέμησαν μαζί με τον καπετάν Γκόνο, στο πλάι του καπετάν Άγρα. ( Κανείς δεν έβαλε στο επώνυμό του την κατάληξη -οπουλος ). Χωροφύλακας θητείας ήταν ο παππούς μου από την Πάτρα, που ανέβηκε στην Μακεδονία και παντρεύτηκε την Μακεδόνισσα γιαγιά μου. Η οποία υποδέχθηκε στα 1912 τα Ελληνικά στρατεύματα στην …μη Ελληνική Θεσσαλονίκη.  Άντε να χαθείς Τρεμόπουλε, μαζί με το …Ουράνιο τόξο του Βοσκόπουλου και τους έτερους χαχαχου χους του πάνελ σας.

Ο Γεώργιος ή Γκόνος Γιώτας ήταν Μακεδονομάχος που έδρασε στην περιοχή των Γιαννιτσών. Ξεκίνησε τη δράση του τον Οκτώβριο του 1904, σαν οδηγός της λίμνης και βοήθησε στην επιστροφή έξι χωριών στο Πατριαρχείο. Το Μάρτιο του 1905 πέρασε στο πρώτο συγκροτημένο ελληνικό Σώμα. Τον επόμενο χρόνο συνεργάστηκε με τον Καπετάν Άγρα, πετυχαίνοντας σημαντικές επιτυχίες. Από το 1908 άρχισε να δρα με δική του ομάδα, ενώ στο τέλος τoυ ίδιου χρόνου κατέφυγε στην Αθήνα. Σκοτώθηκε σε συμπλοκή με τουρκικό απόσπασμα στη λίμνη των Γιαννιτσών στις 12 Φεβρουαρίου 1911, μετά από προδοσία. Ήταν 31 ετών.

Διαβάστε και αυτό:

Γράμμα από το taxalia στον Μιχάλη Τρεμόπουλο

7 σκέψεις σχετικά με το “H ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ.”

 1. Τελευταία σε διάφορα μπλογκ διαβάζω επικριτικά σχόλια κατά του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Μιχάλη Τρεμόπουλου μηδέ εξαιρουμένου και του δικού σου.Αξιοσημείωτο είναι ότι οι επιθέσεις έχουν στόχο μόνο το πρόσωπο και όχι τον πολιτικοκοινωνικό χώρο που εκπροσωπεί,γιατί έχουμε μάθει να πολιτικολογούμε αναφερόμενοι σε πρόσωπα και όχι σε ιδέες.
  Ο Τρεμόπουλος λοιπόν ευθύνεται για τη σημερινή κατάντια της Ελλάδας, είναι επικίνδυνος αφού συνέβαλε στη διχοτόμηση της Κύπρου,στην όποια πορεία του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων,στην κρίση των σχέσεων μας με την Τουρκία,για τη διεθνή ανυποληψία της χώρας μας κλπ,κλπ.
  Μπράβο!έτσι μαςθέλει το σύστημα να σκεφτόμαστε.Για τις πρακτικές στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων που κυβερνούν την Ελλάδα από την ανεξαρτησία της μέχρι σήμερα,δεν διάβασα κάποιο επικριτικό σχόλιο από τους εθνικόφιλους σχολιαστές.Προφανώς αυτοί πολιτεύονται σωστά,ο Τρεμόπουλος,ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιπές μικροδυνάμεις ευθύνονται.Κατά τη γνώμη μου σωστά έχει καταγραφεί η δυσαρέσκεια του κόσμου για τους πολιτικούς και τα κόματα.Λόγω ευρωεκλογών η ψήφος είναι πιο ελεύθερη, το πολιτικό κατεστημένο και τα φερέφωνά του φοβούνται την αποδυνάμωσή τους.Αφού καθάρισαν με το ΣΥΡΙΖΑ τώρα κτυπούν τους Οικολόγους.Από την πανστρατιά αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει και το ΚΚΕ,βέβαια με άλλη επιχειρηματολογία,βλέπεις κι αυτό κουκιά μετράει προκειμένου να καταγραφεί ως τρίτη δύναμη.
  Συνιστώ αντίσταση με ψήφο στα μικρά κόματα,όποια και να είναι.
  Οι ανησυχούντες για την ονομασία των Σκοπίων ας γράψουν κάποια κριτική για τις θέσεις των «επίσημων» κομάτων για το θέμα,αλλά εκεί ψηφίζουμε και δεν γίνεται να μας διαβάσουν…
  Όταν τα σημερινά προβλήματα του περιβάλλοντος (Ασωπός,χωματερές,μόλυνση κλπ)ο αρμόδιος υπουργός τα ακούει με όση από την αίσθηση αυτή του έχει απομείνει,το ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε τώρα ότι έχει πράσινο χρώμα και σύμβολο τον ήλιο λογικό είναι οι σκεπτόμενοι πολίτες να αναζητούν συμπαραστάτες στα μικρότερα σχήματα.
  Ισως καταχράστηκα το βήμα που μας δίνεις,είναι η πρώτη φορά που με φιλοξενείς και επειδή είσαι ευγενής δεν φαντάζομαι να με μαλώσεις.Άλλωστε ο δικός μας ο χώρος πάντα θεωρεί τις άλλες φωνές κομμάτι της Δημοκρατίας.
  Για κάποιους που πιθανό να αναρωτηθούν τι ψηφίζει ο επισκέπτης αυτός, δηλώνω ότι δεν ψηφίζω Οικολόγους,όμως διαφωνώ με τα κτυπήματα κάτω από τη ζώνη…..
  Ευχαριστώ και νάσαι πάντα καλά.

 2. Αγαπητέ Φώτη, αν παρακολουθούσες περισσότερο το blog μου, θα έβλεπες ότι ουδέποτε στήριξα εθνικιστικούς κύκλους. Ξεκίνησα λέγοντας για τους Ο.Π. ότι έγιναν ξαφνικά το αγαπημένο παιδί των ΜΜΕ, εις βάρος του Συνασπισμού. Θεώρησα ότι είναι άδικο για τον Συνασπισμό, τους οικολογικούς αγώνες που έχει κάνει, να τους …εισπράξουν οι ΟΠ. Σίγουρα δεν φταίει ο Τρεμόπουλος για τις …εθνικές μας πατάτες, αυτό όμως δεν μου επιτρέπει να το …παίξω Υπερδημοκρατικός και να ξεπουλήσω ότι ακόμα έχει μείνει όρθιο. Σήμερα βγήκε και ο Καφεντζόπουλος να μας πει ότι είναι Μακεδόνας και να στηρίξει τον Τρεμόπουλο και χθες άν είδες το βιντεάκι από το Αναγνωστικό, θα άκουσες για την είσοδο του Ελληνικού στρατού στην μη …Ελληνική Θεσσαλονίκη. Δηλαδή κακώς μπήκε ο Ελληνικός στρατός και …κατέλαβε την Θεσσαλονίκη, με άλλα λόγια κακώς ελευθέρωσε ο Κολοκοτρώνης την Καλαμάτα και την Τροπολιτσά. Αλλά να τα ξαναπούμε και να συμφωνίσω μαζί σου για ψήφο στα μικρά κόμματα, κάτι που σκόπευα και σκοπεύω να παρουσιάσω σαν την τελική μου πρόταση για τις Ευρωεκλογές.

 3. Μια διευκρίνηση.
  Σαφώς δεν υπαινίχθηκα ότι στηρίζεις εθνικιστικούς κύκλους,άλλωστε γνωριζόμαστε.Αν είχα την ελάχιστη υπόνοια γι αυτό δεν θα σε επισκεπτόμουν.Η άποψη που επιχείρησα να καταθέσω συνοψίζεται στη διαπίστωση ότι αν εμφανιστεί στην πολιτική σκηνή ένας νέος σχηματισμός που χαλάει τη σούπα του τρικοματισμού άπαντες με κάθε μέσο προσπαθούν να τον απομονώσουν.Τα ίδια υφίστανται κι άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί,κραυγαλέο παράδειγμα η ταύτηση του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία τόσο από τα αστικά κόματα όσο και από το ΚΚΕ.Οικολογική ευαισθησία πιστέυω ότι λίγο πολύ αρκετοί διαθέτουν,ο Τρεμόπουλος δεν είναι ο μοναδικός οικολόγος έχει βέβαια ιστορία στο χώρο.
  Σε χαιρετώ,εύχομαι να είσαι πάντα μάχιμος και δυνατός για να μπορούμε και μεις οι μετανάστες στην Αθήνα να σε παρακολουθούμε.

 4. Μα Φώτη μου, μέχρι και χθες, τα ΜΜΕ έκρυβαν τις θέσεις των Ο-Π. ΣΤΟΧΟΣ τους να συρικνώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Διάβασε σε παρακαλώ το άρθρο μου στις 13 Μαίου:ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ Η ΛΑΣΠΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

  Έπιασε το 18% ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάποια γκάλοπ και …τα έκαναν επάνω τους οι κάθε λογείς Ελληναράδες και όχι μόνο. Αλί και τρισαλί, σκέφτηκαν, ένα αριστερό παιδαρέλι να διεκδικεί την εξουσία. Κάτι πρέπει να κάνουμε και κάνανε. Έπιασαν την τακτική του Γκέμπελς, ρίξτε λάσπη και όση κολλήσει και κόλλησε αρκετή.
  Φαντάζεσαι Φώτη μου, ένα διψήφιο νούμερο για τον ΣΥΡΙΖΑ; Θα τους χάλαγε τη σούπα. Τους Ο-Π δεν τους φοβόντε, να ένα καλό δεκανίκι σκέφτοντε.
  Θα κατέβεις στο χωριό για τις Ευρωεκλογές;

 5. Δεν είχα διαβάσει αυτό το σχόλιο,ομολογώ ότι με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.Δυστυχώς ψηφίζω Αθήνα και δεν θα κατέβω,θα τα πούμε το καλοκαίρι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s